реклама партнерів:
Головна » Рівненський майстер хоче виготовити крісло футболіста Євро-2012. Фото

Рівненський майстер хоче виготовити крісло футболіста Євро-2012. Фото


Коментарі: 0 ЄВРО-2012

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
Євро-2012 – це загальнонаціональний проект, тому ця тема актуальна не лише в приймаючих містах.
Надихає єврочемпіонат на звершення людей з різних куточків України, які можуть і не бути запеклими футбольними уболівальниками, але розуміють важливість турніру для розвитку економіки країни, її євроінтеграційних планів, популярності в усьому світі. Прикладом такого захоплення є майстер-різбяр по дереву Микола Христич з Рівного, котрий має ідею виготовити до Чемпіонату Європи з футболу 2012 року крісло футболіста.
Митець стверджує, що вже розробив проект майбутнього шедевру. «Висота виробу сягатиме 1,8 метра, а ширина буде близько метра. Щодо деревини-матеріалу, то використовуватиму дуб або грецький горіх», – розповідає пан Христич, однак залишає секретом, з яких художніх елементів компонуватиме крісло. Майстер переконаний, що оригінальну ідею дерев’яного виробу захочуть використати нечесні конкуренти.
За словами Миколи Христича, крісло футболіста, яке він збирається виготовити, – унікальний витвір мистецтва, аналогів якому немає у світі. На думку майстра, потрібно буде зробити не одне крісло, а стільки, щоб вистачило на кілька футбольних команд. Пан Христич пропонує презентувати оригінальні крісла від України для героїв Євро-2012 – переможців і призерів чемпіонату. «Уявіть собі, як приємно буде кращим футболістам Чемпіонату Європи отримати від нашої держави оригінальні пам’ятні сувеніри, зроблені вручну спеціально для кожного з них», – поділився ідеєю митець. Він також додав, що крісло футболіста можна буде виготовити не лише для переможців, а й для всіх гравців команд-учасниць єврочемпіонату.
Майстер зазначив, що замовлення на вироблення крісел футболіста – дороговартісне, адже це унікальна ручна робота. Сам автор поки не може оцінити свій витвір мистецтва, однак те, що над першим кріслом він самотужки збирається трудитися близько півроку, свідчить про високу технічну складність роботи, а звідси й дорогизну. Але ремісник переконує, що роботу над кріслом футболіста він розпочинає не заради вигоди, а заради авторитету рідної країни – показати Європі справжню гостинність і щедрість української нації. «Матеріальний аспект тут другорядний. Головне – піднести імідж країни. Однак, якщо говорити про комерційну складову, то запустивши у серійне виробництво розроблені мною дерев’яні сувеніри до Євро-2012, наша країна могла би заробити на них мільйони, якщо не мільярди доларів США», – акцентує Микола Христич.
Народний митець говорить і про проблеми, пов’язані з матеріальними витратами та строками виконання замовлення – надто мало часу залишилося до турніру, а тому виготовити крісла футболістів у великий кількості можна й не встигнути. Та майстер і це передбачив – проблему вирішать робочі бригади, котрі можна сформувати в разі великого замовлення. «Разом зі мною працюватиме мій син. Допомагатимуть нам також інші висококваліфіковані майстри. Робити буде кому, аби лишень було замовлення», – наголошує митець.
Поки ж крісло футболіста залишається для Миколи Христича лише проектом – свій вільний час він приділяє майструванню іншої ексклюзивної сувенірки з дерева. «Якщо не крісло, то зараз хоча би стільців до єврочемпіонату понароблюю», – каже народний майстер, демонструючи перший у колекції стілець (на фото) для вболівальників Євро-2012. Митець розповідає, що власноруч розробив художнє оформлення стільця . «На поверхні сидіння зобразив два бики – це футбольні команди, які борються за м’яч. Зверху над цим малюнком – Малий державний герб України – тризуб», – ділиться пан Христич. Він додає, що зможе виготовити стільці з державним гербом будь-якої європейської країни.
Вироби на футбольну тематику – лише частина творчих експериментів з деревом Миколи Христича. У його доробку помпезні крісла для високопосадовців, мисливців, крісла-качалки, настінні бари, а також вітальні столики. Майстер особливо пишається тронними кріслами для Президентів Російської Федерації (на фото) та США.
Як і кожен митець, Микола Христич має серйозні амбіції. Він не хоче віддавати свої роботи за кордон – чекає на визнання в Україні. «Такі ексклюзивні, по суті, єдині у світі речі, повинні залишитися в нашій країні й експонуватися у музеях, або на приватних виставках для гостей Євро-2012», – автор сподівається на те, що його ідеї прийдуться до смаку українцям і гостям чемпіонату.

Джерело: Сергій Ющишин з Рівного, Інформаційний центр «Україна-2012».







Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

18:46
19-Квіт-2024
Ворожий літак Ту-22МЗ збили на відстані близько 300 кілометрів від України
Один з дальніх бомбардувальників Ту-22М3, які в ніч на 19 квітня здійснювали ракетну
16:13
19-Квіт-2024
Дружба народів: росія використовує студентів з Африки заради пропаганди своєї геополітичної величі
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його уча
18:39
18-Квіт-2024
«Хатят лі русскіє вайни»
З таким рефреном звучала давно радянська пісня. Зміст якої полягав у тому, щоби перек
17:25
17-Квіт-2024
Полтавська земля багата на пам’ятки історії: бережімо нашу історію
Полтавська земля багата на пам’ятки історії. Це й не дивно, адже тисячі років тому ту
12:07
17-Квіт-2024
Відбулося засідання штабу з ліквідації наслідків ракетних ударів по Чернігову
Щойно відбулося засідання штабу з ліквідації наслідків ракетних ударів, - повідомляє
11:43
17-Квіт-2024
Ракетна атака рашистів по Чернігову: загиблі і багато поранених
У місті Чернігів триває рятувальна операція. Три ракетні удари по центру міста. Зруйн
19:25
16-Квіт-2024
Україна завдає росії потужні удари у відповідь!
Попри всю складність із боєприпасами, Україна завдає росії потужні удари у відповідь.
19:50
15-Квіт-2024
Харківщина. росіяни вдарили по Липецькій громаді: вбили двох та поранили чотирьох людей
Керованою авіабомбою по школі - ворог продовжує знищувати все живе. В селі Лук'янці п
20:41
14-Квіт-2024
У Києві перевірять законність розміщення церков Московського Патріархату на 73 земельних ділянках
У столиці перевірять законність розміщення на 73 комунальних земельних ділянках храмі
20:18
13-Квіт-2024
В Естонії планують визнати РПЦ терористичною організацією
Міністр внутрішніх справ Естонії Лаурі Ляенеметс має намір запропонувати парламенту к
Усі новини