реклама партнерів:
Головна » У Бердичеві впав з постаменту пам’ятник Леніну. Фото

У Бердичеві впав з постаменту пам’ятник Леніну. Фото


Коментарі: 0 ПОЛІТИКУМ

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
Уранці 6 січня до міліції зателефонував директор однієї зі шкіл м.Бердичева, повідомивши, що на території навчального закладу невідомі особи повалили з постаменту пам’ятник Леніну. В рамках кримінального провадження міліція з’ясовує обставини події та причетних до хуліганства осіб.
Повідомляє прес-служба УМВС України в Житомирській області.
На місці події, куди прибула слідчо-оперативна група Бердичівського міськвідділу міліції, правоохоронці з’ясували, що повалення пам’ятника відбулося близько 1 години ночі. Звук від падіння чогось важкого почув сторож школи, що у цей час знаходився всередині приміщення. Проте охоронник виявив знесений пам’ятник лише за півгодини під час чергового обстеження території школи, лише вранці повідомивши адміністрацію навчального закладу.
Зі слів директора школи, пам’ятник Леніну не перебував на балансі навчального закладу. Працівники міліції встановили, що статуя була повалена за допомогою мотузки. До події, вочевидь, причетна група осіб, адже повалити з постаменту заввишки 1,75 метрів бетонний пам’ятник висотою понад 2 метри самотужки навряд чи зможе одна особа. Внаслідок падіння статуя суттєво пошкодилася.
З місця події правоохоронці вилучили частину мотузки, за допомогою якої був повалений пам’ятник, а також іншу слідові інформацію.
Як повідомив начальник Бердичівського міськвідділу міліції Юрій Олефір, інформацію про подію було внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Попередня правова кваліфікація – ч.1 ст.296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України. В рамках кримінального провадження правоохоронці з’ясовують усі обставини події та причетних до вчинення кримінального правопорушення осіб.

Як повідомлялося, у районному центрі Березівка Одеській області 5 січня невідомі особи облили фарбою пам'ятник Леніну. Він був встановлений на території місцевого парку, скульптурі – майже півстоліття.

Як повідомлялося раніше, «До Миколаївського райвідділу міліції звернувся голова Андрієво-Іванівської сільради з інформацією щодо пошкодження невідомою особою пам’ятника В.І.Леніну. В результаті повалення його на землю, монумент переломився на дві частини. Слідством Миколаївського РВ було розпочато кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.298 КК України (нищення, руйнування чи псування пам’яток історії або культури)», - інформує ГУМВС України в Одеській області.
«В рамках проведення досудового слідства за фактом пошкодження в ніч 03 на 04 січня в парку біля будинку "Центр дозвілля" с. Андрієво-Іванівка Миколаївського р-ну пам’ятника встановлено, що у вищезазначеному парку відпочинку на цементному двометровому постаменті знаходиться сам пам’ятник, висотою 1.8 метри. Конструктивно він складається з трьох частин, виготовлених з суміші гіпсу, які між собою скріплені за допомогою клейкої речовини.
Під час огляду місця події за участю спеціаліста відділу містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства Миколаївської районної державної адміністрації та слідчо-оперативними діями встановлено, що внаслідок саморуйнування постаменту сталося падіння пам’ятника, в результаті чого він розколовся в місці склеювання частин. Попередніх ознак умисного знищення, руйнування чи псування пам’ятника не виявлено, - повідомила прес-служба Одеської міліції.

На початку грудня 2013 року в районному центрі Котовськ Одеської області невідомі особи розбили пам'ятник Леніну, що був встановлений біля клубу залізничників.







QR-код посилання на сторінку




Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

20:22
28-Бер-2024
Російські спецслужби під прикриттям московського патріархату
Ця війна є цивілізаційною. Без знищення московії як імперії, миру і спокою для Україн
19:46
27-Бер-2024
Пам’яті Героя України Дмитра Романченка з Чернігова
У Небесному війську Захисників України гідне місце займають і уродженці Чернігова — п
19:24
27-Бер-2024
По Харкову вдарили авіабомбами - вперше з 2022-го року
Під ударом Шевченківський район, за інформацією, що перевіряється, ворог застосував д
20:44
26-Бер-2024
П'ять сценаріїв розгортання французьких військ в Україні
Президент Франції Еммануель Макрон своєю заявою про можливе відправлення в Україну за
22:12
25-Бер-2024
Василь Малюк: СБУ обіграла російські спецслужби по всіх ключових напрямках
З початку повномасштабного вторгнення Служба безпеки України значно посилила напрям к
21:20
25-Бер-2024
росіяни вчергове вдарили по Одесі балістикою
Коротко про одеські новини сьогодні.
Росіяни вчергове вдарили по нам балістико
20:29
25-Бер-2024
Війська росії захопили нові території на сході України
Армія Росії просунулася вперед практично на всіх ділянках фронту, де вона штурмує. Пр
20:11
24-Бер-2024
У Чернігові згадали заповіти В’ячеслава Чорновола
24 березня у Чернігові, в Музеї боротьби за відновлення незалежності України на Черні
16:27
24-Бер-2024
Оборонці України - неймовірні!
Ефективність використання засобів, які є в нашому розпорядженні - безпрецедентна. Для
21:09
23-Бер-2024
На Львівщині згорів деревʼяний храм Святого Михаїла
На Стрийщині вогнеборці ліквідували пожежу в дерев’яній церкві
23 березня о 10
Усі новини