реклама партнерів:
Головна » У Брюсселі представлено першу в Європі електровантажівку для логістики пива з нульовими викидами CO2

У Брюсселі представлено першу в Європі електровантажівку для логістики пива з нульовими викидами CO2


Коментарі: 0 РІЗНЕ

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
AB InBev і Volvo Trucks анонсували початок використання електровантажівок у рамках «Зеленої угоди» ЄС.
AB InBev, провідна пивоварна компанія в світі, та міжнародний виробник вантажівок Volvo Trucks анонсували закупівлю нової серії електровантажівок Volvo, які доставлятимуть пиво в Європі з квітня 2020 року.
Символом цієї співпраці став перший Volvo FL Electric Truck, котрий доставив пиво в центр Брюсселя. Модель є яскравим прикладом співпраці європейських компаній, що спрямована на створення та застосування екотехнологій. Запуск Electric Truck співвідноситься з початком роботи Єврокомісії над «Зеленою угодою», що націлена на перехід до низьковуглецевої економіки.

Volvo FL Electric працює на електриці, вирізняється низьким рівнем шуму і викидів CO2 в атмосферу. Ця модель використовуватиметься для доставки пива, включаючи такі сорти, як Jupiler, Leffe і Stella Artois. AB InBev розвиватиме парк електромобілів Volvo FE Electric по всій Європі, в тому числі в Бельгії, Німеччині, Італії та Нідерландах.

«Як компанія, що використовує природні ресурси при виробництві пива, ми вважаємо своїм обов'язком разом з нашими партнерами, такими як Volvo Trucks, інвестувати в нові технології, які сприяють зниженню викидів. Ми дуже раді цьому першому кроку, проте розуміємо, що у нашого європейського бізнесу попереду ще багато роботи. Протягом 5 років ми плануємо продовжити замовлення електровантажівок. Що стосується Volvo FL — у 2020 році ми тестуватимемо нову розробку, співпрацюючи з державними та бізнес-партнерами», — прокоментував Річард Вайт (Richard White), віцепрезидент з питань закупівель та сталого розвитку компанії AB InBev у Європі.

«Впровадження електротранспорту змінює автомобільний світ. Електровантажівки змінять підхід до планування інфраструктури наших міст. По-перше, низький рівень шуму електрокарів дозволяє здійснювати доставку пива і вивезення відходів рано-вранці, пізно ввечері або навіть уночі. Це допомагає поліпшити логістику і знизити рівень заторів у години пік. По-друге, завдяки нульовим викидам і зниженому рівню шуму електромобілі можна використовувати для завантаження навіть у закритих складських приміщеннях і в природоохоронних зонах», — зазначила Кріста Волш (Krista Walsh), директор з питань комунікації та сталого розвитку в Європейському регіоні компанії Volvo Group.

З моменту впровадження нової європейської «Зеленої угоди» повністю електрифіковані вантажівки стануть важливим інструментом для здійснення доставок товарів у містах.

Щоб створити більш екологічний автопарк у Європі, компанії AB InBev і Volvo Trucks закликають до ефективного регулювання та співпраці з партнерами. Річард Вайт додав: «Електричні вантажівки коштують приблизно в 5 разів дорожче за дизельні. Хоча технологія і надихає, вона все ще перебуває на початковій стадії розвитку. Промислові партнери, які зараз укладають угоди, є першопрохідцями. Уряд міг би стимулювати як виробників, так і покупців, таких як ми, робити подальші кроки. Наприклад, надавати модернізовану інфраструктуру для зарядки автомобілів і вантажівок. Зі свого боку ми теж всіляко сприятимемо популяризації ековантажівок у Європі».

Використання Volvo FL замість дизельних автомобілів скоротить викиди CO2 на 100% і допоможе значно знизити рівень шуму. Цей крок є важливим фактором для досягнення Глобальних цілей зі сталого розвитку AB InBev 2025. Одна з цілей компанії — скоротити до 2025 року викиди на 20%. Це еквівалентно виведенню з експлуатації понад 1,5 млн автомобілів на рік.

3 грудня 2019 року електричну вантажівку Volvo презентували в Європейському кварталі Брюсселя. Компанії AB InBev і Volvo Trucks запросили гостей на площу Люксембург, щоб відсвяткувати подію і пригостити їх пивом.





Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

20:01
29-Квіт-2024
Чотири батальйони «кадировців» прибули до кордону з Сумщиною
29 квітня командир 3 роти 8 добровольчого формування територіальної громади Володимир
20:18
28-Квіт-2024
Ситуація на російсько-українському фронті загострилась
Ситуація на фронті загострилась. Намагаючись захопити стратегічну ініціативу та прорв
21:41
27-Квіт-2024
Найганебніша сторінка в історії ВР України
Ці кадри обійдуть всі світові медіа. 27 квітня 2010. Ратифікація Харківських угод. Ми
00:31
27-Квіт-2024
10 найпопулярніших застосунків для смартфонів у цьому році

Глобалізація інтернет-середовища призвела до того, що окремі застосунки мають стаб

21:02
26-Квіт-2024
Резонансне ДТП у Броварах: правоохоронці затримали Майбоженка
Затримано посадовця РДА Київщини, який скоїв ДТП з чотирма постраждалими

18:20
25-Квіт-2024
Міністр Сольський, якого підозрюють в оборудках із землею, подав заяву про відставку
"До Верховної Ради України надійшла заява від Миколи Сольського про відставку з посад
21:23
24-Квіт-2024
Джо Байден підписав законопроект щодо допомоги Україні на понад $60 млрд
Президент США Джо Байден підписав законопроект щодо допомоги Україні на понад $60 млр
20:49
23-Квіт-2024
Коли Верховна рада заборонить РПЦ в Україні
Верховна Рада, ймовірно, у травні зможе розглянути в другому читанні урядовий законоп
16:38
22-Квіт-2024
Виставка акварельного живопису Марії Рибіної-Ткач «Прозорі барви» в Чернігові
23 квітня о 12.00 в Національному архітектурно-історичному заповіднику «Чернігів стар
08:16
21-Квіт-2024
Конгресвумен Марсі Каптур виступаючи за допомогу Україні процитувала Тараса Шевченка
Під час виступу на підтримку законопроєкту про допомогу Україні, конгресвумен-демокра
Усі новини