реклама партнерів:
Головна » У Чернігові Василь Чепурний презентував свою книгу про 100 днів Широкої війни

У Чернігові Василь Чепурний презентував свою книгу про 100 днів Широкої війни


Коментарі: 0 ПОДІЇ

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
27 жовтня у Чернігові в історичному помешканні Народного Руху України, де зараз знаходиться Музей боротьби за відновлення незалежності України на Чернігівщині, Василь Чепурний презентував свою нову книгу «Сто днів Широкої війни». Вона надрукована у серпні цього року.
Автор — відомий журналіст, власний кореспондент газети «Голос України» по Чернігівській області, почесний голова Чернігівського обласного об’єднання «Просвіта», був одним із засновників обласного товариства української мови імені Т.Г. Шевченка та Чернігівської крайової організації Народного Руху України, борець за незалежність України в XX столітті, активний учасник Помаранчевої революції та Революції Гідності. Він автор книг «Акурайку», «В осім барку» та у співавторстві «Цеглинка для рідного храму». Його творчість — зброя в боротьбі за розвиток і зміцнення незалежної України та війні з російським агресором.
«Моя книга — своєрідний щоденник перших ста днів Широкої війни від 24 лютого з російським агресором, створений з майже щоденних воєнних записів. Чому Широка війна? Бо з Росією ми воюємо з 2014 року, але тоді вони намагалися приховати свою участь. А тепер ні. Відкрито воюють дві держави. Переконаний, що наш народ переможе! А Російська Федерація не тільки програє, а також загине як імперія, її поневолені народи нарешті отримають свободу, стануть господарями своєї долі», — розповів Василь Чепурний.
«Зміцнення позицій української мови, культури та інших духовних, ідеологічних засад саме зараз є гарантією пришвидшення наближення перемоги, розвитку нашої країни. Дерусифікація для нас актуальна як ніколи, це умова повного визволення від московської духовної темряви», — наголосив він.
«У книзі відображені не просто події буремних подій перших ста днів українського опору, боротьба з агресором на Чернігівщині. Це погляд і переживання українського патріота за свій народ. Вона потрібна і корисна не тільки нащадкам, а насамперед сучасникам», — зауважив Андрій Глухенький, завідувач відділу наукових досліджень печер та пам’яток археології Національного архітектурно-історичного заповідника «Чернігів стародавній», голова Чернігівської міського об’єднання Всеукраїнського товариства «Просвіта».
«Цей щоденник — українська ідеологічна зброя. Недарма її видання підтримала обласна військова адміністрація своїм ресурсом. Хоч Василь Федорович на це і не розраховував. Потрібна та актуальна книга. Я підтримую авторську думку, що Російська імперія впаде саме тоді, коли розпадеться її головний «скреп» — «Газпром», — підкреслив Сергій Соломаха, громадський діяч, борець за незалежність України в XX столітті.
«Сто днів Широкої війни» вже стали свідченням, документом з історії цієї російсько-української війни, внеском нашого талановитого товариша й соратника у національну пам’ять нашого народу. Важливо, що Василь писав саме так, бо щиро переконаний у цьому. Не на чиєсь замовлення, а це його щира власна позиція. Автор на сторінках цього щоденника фактично вказує, що в цей драматичний час і він сам себе, і свою країну, громаду, оточення краще пізнає. І виявляється, що ми — українці набагато кращі та сильніші, ніж самі про себе думали», — поділився своїми міркуваннями Сергій Бутко, представник Українського інституту національної пам’яті у Чернігівській області, який від імені Інституту привітав Василя Чепурного з вагомим творчим та патріотичним здобутком.
Автор урочисто підписав дарчі примірники книги для учасників заходу.

Сергій Горобець,
Український інститут національної пам’яті


















QR-код посилання на сторінку




Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

20:22
28-Бер-2024
Російські спецслужби під прикриттям московського патріархату
Ця війна є цивілізаційною. Без знищення московії як імперії, миру і спокою для Україн
19:46
27-Бер-2024
Пам’яті Героя України Дмитра Романченка з Чернігова
У Небесному війську Захисників України гідне місце займають і уродженці Чернігова — п
19:24
27-Бер-2024
По Харкову вдарили авіабомбами - вперше з 2022-го року
Під ударом Шевченківський район, за інформацією, що перевіряється, ворог застосував д
20:44
26-Бер-2024
П'ять сценаріїв розгортання французьких військ в Україні
Президент Франції Еммануель Макрон своєю заявою про можливе відправлення в Україну за
22:12
25-Бер-2024
Василь Малюк: СБУ обіграла російські спецслужби по всіх ключових напрямках
З початку повномасштабного вторгнення Служба безпеки України значно посилила напрям к
21:20
25-Бер-2024
росіяни вчергове вдарили по Одесі балістикою
Коротко про одеські новини сьогодні.
Росіяни вчергове вдарили по нам балістико
20:29
25-Бер-2024
Війська росії захопили нові території на сході України
Армія Росії просунулася вперед практично на всіх ділянках фронту, де вона штурмує. Пр
20:11
24-Бер-2024
У Чернігові згадали заповіти В’ячеслава Чорновола
24 березня у Чернігові, в Музеї боротьби за відновлення незалежності України на Черні
16:27
24-Бер-2024
Оборонці України - неймовірні!
Ефективність використання засобів, які є в нашому розпорядженні - безпрецедентна. Для
21:09
23-Бер-2024
На Львівщині згорів деревʼяний храм Святого Михаїла
На Стрийщині вогнеборці ліквідували пожежу в дерев’яній церкві
23 березня о 10
Усі новини