реклама партнерів:
Головна » Українські безпілотники вдарили по ворожому аеродрому "Оленья"

Українські безпілотники вдарили по ворожому аеродрому "Оленья"


Коментарі: 0 ПОДІЇ

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
Яке стратегічне значення приніс цей далекобійний удар наших безпілотників
ідбувся новий "гуркіт" українських БПЛА-камікадзе по стратегічно важливим об’єктам на території РФ. Зазначається зокрема, що наші далекобійні дрони в ніч на 27 липня 2024 року поцілили по нафтопереробному заводу в Рязані, та по аеродромам стратегічної авіації РФ "Енгельс", "Дягилево" та "Оленья".

На даний момент зазначається, що за наявними даними нашим безпілотникам вдалось пошкодити мінімум один Ту-22М3 на аеродромі "Оленья", результати влучання по іншим об’єктам наразі уточнюються. Водночас, в публічному просторі циркулюють дані про те, що в районі аеродрому "Енгельс" було чути кілька "прильотів", хоча місцева адміністрація заявляла про начебто "збиття" усіх БПЛА, писала "Українська правда" з посиланням на джерела в Головному управлінні розвідки.
В даній історії варто звернути увагу одразу насправді на найголовніший момент, а саме - що наші далекобійні дрони змогли долетіти до аж настільки віддаленого об’єкту, як аеродром стратегічної авіації РФ "Оленья", розташований біля міста Оленегорск, на Кольському півострові, буквально "під носом" у Норвегії та усього НАТО загалом.
Бо тут ми говоримо про об’єкт, який розташований аж за 1800 кілометрів лише від лінії державного кордону України. І ми маємо зробити поправку на те, що безпосередньо з лінії ДКУ або ж навіть прикордонної зони запускати далекобійний БПЛА – справа вкрай ризикована, тому такі пуски скоріш за все проводяться з точок дещо в глибині території України.

Далі ми маємо зафіксувати і той факт, що удар по аеродрому "Оленья" на дальність 1800 кілометрів від лінії ДКУ по суті є історично рекордним, бо раніше на таку глибину території ворога безпілотники Сил оборони України ще не долітали.
Якщо пригадати усі відомі попередні удари по стратегічним об’єктам на території РФ, то можемо пригадати наприклад, що "зоною покриття" під час кампанії нальотів на російські НПЗ вважалась глибина в 1000 кілометрів. На початку квітня 2024 року був удар по об’єкту "Алабуга" в Татарстані, де виготовляють "Шахеди", і там мова була про глибину в 1200 кілометрів від лінії державного кордону України.
Максимальною глибиною до сьогоднішнього дня був удар по загоризонтній РЛС типу "Воронеж-ДМ" біля російського Оренбурга, там дальність складала орієнтовно 1500 кілометрів від лінії ДКУ.

Виходячи із вищевикладеного, можемо сформулювати як мінімум два стратегічні результати за підсумками сьогоднішнього нальоту наших БПЛА на об’єкти по території РФ.
Перший - українському ОПК вдалось створити дрони-камікадзе із настільки великою дальність польоту, щоб це уже розширювало зону стратегічної невизначеності для агресора. І тут судячи з усього, мова йде саме про серійне рішення.
Другий - ймовірно, росіянам доведеться переглядати формат застосування стратегічної авіації з тим, щоб мінімізувати можливі наслідки від повторних ударів далекобійних БПЛА-камікадзе Сил оборони України.

Джерело: defence






Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

20:20
18-Вер-2024
Заява проводу обласної організації Народного Руху з приводу стану Сейму і Десни
Тривалий час йде забруднення річок Сейму та Десни невідомими шкідливими речовинами, в
21:47
16-Вер-2024
Чернігівські рухівці радилися
Чергове засідання проводу обласної організації Народного Руху під головуванням заступ
19:19
15-Вер-2024
Російські терористи скинули авіабомби на Харківщину
Російські терористи знову скинули керовану авіабомбу на житловий будинок, цього разу
20:25
14-Вер-2024
Ще 103 воїнів повернулося в Україну з російського полону
82 рядових та сержантів. 21 офіцера. Захисників Київщини, Донеччини, Маріуполя та «Аз
20:55
13-Вер-2024
Обмін полоненими: 49 українців і українок удома
"Ще одне повернення наших людей, на яке ми завжди чекаємо й заради яких працюємо.
20:54
11-Вер-2024
Ентоні Блінкен оголосив про гуманітарну та енергетичну допомогу для України на понад $700 млн
ержавний секретар США Ентоні Блінкен під час візиту до Києва в середу, 11 вересня, ог
Усі новини