реклама партнерів:
Головна » Військово-морські навчання Україна-НАТО як кістка в горлі для Росії

Військово-морські навчання Україна-НАТО як кістка в горлі для Росії


Коментарі: 0 ПОЛІТИКУМ

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
Активна співпраця України з НАТО лякає і насторожує офіційну Москву. І цьому є дуже просте пояснення. За даними Міноборони Росії, після 2014 року контингент Чорноморського флоту в Севастополі збільшився, але нові бойові кораблі надходять на озброєння рідко, а старі себе зжили.

Простими словами, збільшення бойової потужності російського флоту не спостерігається.

Несвоєчасне здавання в експлуатацію проєктів, часто із затримками на роки, стала звичайним явищем для російського ВПК, який страждає як від якості, так і від потенційних можливостей технологічних процесів в галузі. Хоча росіяни всіляко приховують немічний стан своїх виробничих потужностей, адже цілий ряд проєктів для "не маючого аналогів в світі" флоту були відкладені на потім.

Так, Зеленодольський завод імені Горького не зможе навіть в поточному році повністю закрити замовлення ВМФ на 5 малих ракетних кораблів проєкту 22800 типу "Каракурт". В першу чергу, це викликано неясною ситуацією з серійним виробництвом двигунів М507, якого, в принципі, до сих пір немає і, навряд чи воно буде запущено раніше 2022 року.

Саме ці малі ракетні кораблі повинні були замінити російські фрегати проєкту 11356, будівництво яких для потреб ВМФ РФ не представлялося можливим після припинення поставок Росії українських силових установок. У свою чергу, виробництво агрегатів для "Каракуртів" Росії так і не вдалося освоїти досить швидко, і, скажімо так, вона до цих пір його освоює.

Крім того, Зеленодольський завод імені Горького не встигає вчасно здати кабельні суди проєкту 15310 "Свіяга" і "Вятка", отримання першого з яких в ВМФ очікували в 2018-му, а другого в 2019-му, потім в 2020-му і 2021- му роках, а тепер уже в 2021-му і 2022-му відповідно. Однією з причин затримок є санкційні перепони, що заважають заводу отримати обладнання.

До слова сказати, на Північному флоті ВМФ РФ з 2016 року не функціонує стаціонарний комплекс освітлення підводної обстановки МГК-608М, який відстежує переміщення іноземних підводних човнів і забезпечує захист об'єктів берегової інфраструктури від диверсій і несподіваного проникнення. Пошкоджений риболовецьким тралом кабель до сих пір не можуть замінити.

У той же час, заступник головкому ВМФ з озброєння, віце-адмірал Ігор Мухаметшин заявив російським ЗМІ, що ВМФ РФ потребує мінімум трьох нових кабелеукладачів. Але про перспективи їх надходження там говорять не раніше кінця 2021...

А в цей час в Україні ... У Чорне море зайшов есмінець USS "Laboon" (DDG 58) 6-го флоту США. Як зазначила прес-служба 6-го флоту в своєму Twitter, "корабель здійснює похід на північ, в Чорне море, для проведення операцій із забезпечення морської безпеки в регіоні".

За даними навігаційного порталу Marinetraffic, компанію есмінцю "Laboon" незабаром складуть британський есмінець "Defender" і голландський фрегат протиповітряної оборони "Evertsen".

"Laboon" - це есмінець класу "Арлі Берк", введений в дію в 1995 році. Він озброєний двома пусковими установками "Іджіс". Вони несуть до 56 крилатих ракет "Томагавк", які оснащуються ядерними боєголовками. Екіпаж налічує 337 осіб. Також на борту знаходиться вертоліт SH-60 Sea Hawk. Есмінець "Laboon" знаходиться в постійному контакті з головним кораблем 6-го флоту - авіаносцем Dwight Eisenhower ( "Дуайт Ейзенхауер").

Ракетний есмінець "Defender" також входить до складу авіаційно-ударної групи (АУГ) на чолі з авіаносцем HMS "Queen Elizabeth" (R08) британського королівського флоту. Авіаційне крило на ньому становлять винищувачі п'ятого покоління F-35B.

Захід в Чорне море бойових кораблів країн НАТО дуже стривожив росіян, які не можуть конкурувати своїми військово-морськими силами з представленими сучасними зразками військово-морської техніки країн НАТО.

І росіяни бояться не тільки походу декількох кораблів країн НАТО в Чорне море і морських навчань Україна-НАТО, а й своєї військово-морської безпорадності.

Джерело; ZNAJ.UA




QR-код посилання на сторінку




Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

19:55
18-Бер-2024
Євросоюз не визнав вибори президента РФ на окупованих територіях України
Європейський союз 18 березня заявив про невизнання електоральної процедури, яку Росія
19:55
17-Бер-2024
Невідомі добрі безпілотники атакували шість російських нафтоперегонних заводів
Протягом тижня невідомі добрі безпілотники атакували зразу шість російських нафтопере
22:10
16-Бер-2024
Українські воїни знищили російську диверсійно-розвідувальну групу в Сумській області
Про це сьогодні, 16 березня, розповів голова ОВА Володимир Артюх в ефірі телемарафону
22:03
15-Бер-2024
Російський добровольчий корпус попереджує про масовану атаку по військових об'єктах у Бєлгородській і Курській областях
У зв'язку з проведенням обмеженої військової операції на території Курської та Білгор
21:19
15-Бер-2024
росія не припиняє тероризувати Одесу: 20 загиблих, 73 поранених
росія – країна-терорист.
На жаль, внаслідок російської ракетної атаки загинули
20:14
14-Бер-2024
Топоніми Чернігова на честь земляків — українських добровольців сучасної російсько-української війни
14 березня Чернігівщина, як і вся країна, відзначає на державному рівні День Українсь
19:39
12-Бер-2024
Знешкоджено масштабну агентурну мережу фсб, яка «під прикриттям» УПЦ (МП) намагалася дестабілізувати ситуацію в Україні
Служба безпеки нейтралізувала у Києві злочинну організацію, яка проводила інформаційн
15:09
12-Бер-2024
ЦПД та Кібердепартамент СБУ створили список безпечних каналів отримання інформації
Центр протидії дезінформації та Кібердепартамент Служби безпеки України створили спис
22:16
10-Бер-2024
Відзначення 210-ї річниці від дня народження Тараса Шевченка у Чернігові
9 березня біля пам’ятника Тараса Шевченка на Валу, території Національного архітектур
21:56
10-Бер-2024
Успіхи ЗСУ на Таврійському напрямку
В операційній зоні оперативно-стратегічного угруповання військ “Таврія” за минулу доб
Усі новини