реклама партнерів:
Головна » Заява. Прозвучав останній випуск новин Чернігівського міського радіо "Новий Чернігів"

Заява. Прозвучав останній випуск новин Чернігівського міського радіо "Новий Чернігів"


Коментарі: 0 РІЗНЕ

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
Дорогі чернігівці!
29 квітня 2011 року прозвучав останній випуск новин Чернігівського міського радіо. Радіо „Новий Чернігів” припинило свою роботу, а всі співробітники нашої редакції скорочені. Звісно, ми хотіли б і далі працювати для тисяч жителів міста. Однак міська влада вирішила інакше.

Шкода, бо міське радіо – соціальний проект, який щодня слухають багато чернігівців. Серед них – пенсіонери, ветерани, малозабезпечені родини. Ми щодня контактували й зустрічалися з нашими радіослухачами, адже знаємо ваші уподобання та прагнення, тому наші випуски новин і радіопередачі мають незмінний позитивний резонанс серед населення. Ми свідомо уникали „чорнухи” та кримінальних новин, які заполонили зараз центральні канали, натомість подавали всебічну об’єктивну інформацію про життя сучасного міста та його історію, готували радіофільми і спецрепортажі про видатних та відомих чернігівців, які прославили й нині прославляють Придесення у світі.

За час моєї роботи на радіо „Новий Чернігів” в ефірі прозвучало майже 200 таких радіофільмів про видатних земляків: ветеранів Великої Вітчизняної війни, воїнів-інтернаціоналістів, миротворців, відомих військових, лікарів, науковців, мандрівників, спортсменів, діячів культури, митців, які є гордістю не лише нашого міста, а й України. Причому це – матеріали великого обсягу: тривалістю від 30 хвилин – до трьох годин. Нещодавно значний резонанс викликав унікальний радіофільм про долю двічі Героя Радянського Союзу, почесного громадянина міста Чернігова Олександра Молодчого (за участю родини Олександра Гнатовича, тривалістю майже дві години).
Все це – надзвичайно важливо, адже деякі герої радіофільмів уже пішли з життя (в основному, це – люди похилого віку), але для нащадків назавжди залишилися їх неповторний голос, манера, емоції, характер). До того ж, ці матеріали мають значну наукову вартість і ми отримали багато прохань науковців з усієї України та закордону продовжувати цю діяльність.
Всі матеріали згодом побачили світ у всеукраїнських ЗМІ і увійшли до восьми книг (обсягом до півтисячі сторінок, накладом – по 5 тисяч примірників кожна) з радіоверсіями, які з успіхом презентуються в Україні і за кордоном. Тільки торік відбулося 20 презентацій у 10 містах нашої держави. Всі книги видані за благодійні кошти і подаровані школам, університетам, військовим частинам, бібліотекам України.

Щороку наша робота відзначається високими нагородами (престижними міжнародними та всеукраїнськими преміями, медаллю від міністра оборони тощо). Наприклад, книгу з радіоверсією про чернігівських миротворців „Замінований рай” торік визнано кращою журналістською роботою в Україні (премія Державного комітету телебачення і радіомовлення України ім. В. Чорновола). За перемогу у фіналі (а щороку відзначають лише одну людину!) претендувало понад 50 кращих журналістів з усієї України (зокрема, з центральних телеканалів, Українського радіо, провідних вітчизняних газет та журналів), але премію одержав журналіст із Чернігова – працівник міського радіо. А на рідній Чернігівщині наші книги з радіоверсіями щороку перемагають на конкурсах „Краща книга року”, а журналіста редакції радіо „Новий Чернігів” визнавали „Журналістом року”.
Моя колега Олена Терещенко за час своєї роботи підготувала понад сто передач „Віч-на-віч з історією”, присвячених визначним пам’яткам Чернігова та області, які звучали щонеділі на „Радіо вихідного дня”. Щосуботи в ефірі „Радіо вихідного дня” звучала її авторська рубрика „Книжковий світ” про найцікавіші книжкові новинки.
Причому ми працювали практично на ентузіазмі, отримуючи мізерні зарплати. Однак, попри це, створили радіопередачі та книги, які ще десятки років користуватимуться незмінним попитом у широкого загалу людей. Тож міська влада має всі підстави пишатися таким радіо, а не закривати його.

Дякую всім, хто нас слухав. Ми постійно відчували цю підтримку! Звісно, міського радіо шкода, але обіцяємо: як би не склалася наша доля в подальшому, працюватимемо журналістами – не для чиновників, а для простих людей-трудівників та рідного міста. Тому не прощаємося – до побачення, дорогі чернігівці! Нехай вам щастить!

З повагою
Сергій Дзюба,
завідувач редакції радіо ТРА „Новий Чернігів”





QR-код посилання на сторінку



Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

20:22
28-Бер-2024
Російські спецслужби під прикриттям московського патріархату
Ця війна є цивілізаційною. Без знищення московії як імперії, миру і спокою для Україн
19:46
27-Бер-2024
Пам’яті Героя України Дмитра Романченка з Чернігова
У Небесному війську Захисників України гідне місце займають і уродженці Чернігова — п
19:24
27-Бер-2024
По Харкову вдарили авіабомбами - вперше з 2022-го року
Під ударом Шевченківський район, за інформацією, що перевіряється, ворог застосував д
20:44
26-Бер-2024
П'ять сценаріїв розгортання французьких військ в Україні
Президент Франції Еммануель Макрон своєю заявою про можливе відправлення в Україну за
22:12
25-Бер-2024
Василь Малюк: СБУ обіграла російські спецслужби по всіх ключових напрямках
З початку повномасштабного вторгнення Служба безпеки України значно посилила напрям к
21:20
25-Бер-2024
росіяни вчергове вдарили по Одесі балістикою
Коротко про одеські новини сьогодні.
Росіяни вчергове вдарили по нам балістико
20:29
25-Бер-2024
Війська росії захопили нові території на сході України
Армія Росії просунулася вперед практично на всіх ділянках фронту, де вона штурмує. Пр
20:11
24-Бер-2024
У Чернігові згадали заповіти В’ячеслава Чорновола
24 березня у Чернігові, в Музеї боротьби за відновлення незалежності України на Черні
16:27
24-Бер-2024
Оборонці України - неймовірні!
Ефективність використання засобів, які є в нашому розпорядженні - безпрецедентна. Для
21:09
23-Бер-2024
На Львівщині згорів деревʼяний храм Святого Михаїла
На Стрийщині вогнеборці ліквідували пожежу в дерев’яній церкві
23 березня о 10
Усі новини