реклама партнерів:
Головна » Збірна України здолала команду Словенії і вийшла на Євро-2016!

Збірна України здолала команду Словенії і вийшла на Євро-2016!


Коментарі: 0 ПОДІЇ

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
Національна збірна команда України зіграла внічию із командою Словенії у матчі-відповіді плей-офф кваліфікації Євро-2016 з рахунком 1:1 і оформила путівку на континентальну першість!

Збірна Словенії, опинившись у скрутному становищі після 0:2 у Львові, отримала конкретне завдання – забивати якнайбільше і не пропускати м’ячів у власні ворота. Саме тому господарі поля вийшли з перших хвилин в оновленій формації – з двома яскраво вираженими форвардами Новаковічем та Безьяком. Михайло Фоменко зробив лише одну-єдину зміну у порівнянні із першим поєдинком – Гармаша, який двічі був близький, аби засмутити голкіпера словенців Хандановіча на «Арені Львів», змінив Степаненко.

Напруга над стадіоном «Людські врт» просто вирувала перед стартом матчу. Зарядженість на боротьбу відчувалася неозброєним оком, тим паче, що капітан команди збірної Словенії Цесар встиг заробити «гірчичник» вже на 15-й секунді зустрічі. Коноплянка вистрілив зі штрафного у ближній кут, але Хандановіч продемонстрував відмінну реакцію. Маріборська арена дуже примхливо зустрічі будь-які рішення арбітра, спрямовані на користь української команди. І словенці відчували цю підтримку, відкривши рахунок на 11-й хвилині поєдинку. Пятов впорався із ударом головою Новаковіча з п’яти метрів після навісу з правого флангу, але першим на добиванні виявився Цесар.

Після цього гра вирівнялася і перетворилася у боротьбу нервів, в якій хтось мав першим припуститися помилки. Зробили це словенці на 28-й хвилині, коли Кампль обрізав свою команду у центрі поля. Коноплянка здійснив швидкий рейд до володінь господарів, віддав лівіше на Селезньова, але форвард збірної України з гострого кута не зумів переграти воротаря словенської команди.

Ближче до перерви підопічні Сречко Катанеця притиснули «синьо-жовтих» до власних воріт, але гравці у біло-зелених футболках запам’яталися у ці хвилини хіба що низкою навісів, які вдало нейтралізовували українські футболісти, та спробою удару Печніка, який лише перевірив пильність Пятова.

Побачивши, що українські футболісти почали часто помилятися у центрі поля, керманич «синьо-жовтих» змінив Сидорчука на Гармаша у дебюті другого тайму. Перед цим активний Коноплянка у фірмовому стилі змістився з лівого флангу у центр і змусив Хандановіча рятувати свої ворота від голу.

З виходом на поле Гармаша гра українців у центрі поля набула цілісності, і з 70-ї хвилини гості за рахунок кращої «фізики» почали усе частіше турбувати володіння словенців. Спершу Хандановіч коліном парирував удар Шевчука з 12-ти метрі. За хвилину воротар зреагував на дальній удар Ярмоленка, витягнувши м’яч з нижнього від себе лівого кута. Ще й Ракицький встиг прикластися до «сфери» з-за меж штрафного майданчика, але, на жаль, не у ворота, а у сектор із словенськими вболівальниками. Підопічні Катанеця відповіли не менш гостро. Лише реакція Пятова дозволила українцям не пропустити другий гол, коли захисники забули на дальній стійці Цесара.

У завершальних миттєвостях поєдинку було все, що потрібно для матчів з таким психологічним накалом. І неправомірна боротьба футболістів, і провокації, і низка хвилюючих стандартів, і вилучення Бречка за фол проти Коноплянки, і, врешті-решт гол Ярмоленка вже на п’ятій компенсованій арбітром хвилині. Як підсумок, нічия 1:1.

Збірна України вперше у своїй історії зуміла подолати таку непривітну для нас стадію плей-офф кваліфікаційного турніру і потрапила на чемпіонат Європи 2016 року, який відбудеться наступного літа у Франції!

Євро-2016. Кваліфікація. Плей-офф.
Матч-відповідь

Словенія – Україна – 1:1
Голи: Цесар (11) – Ярмоленко (90+5)
Попередження: Цесар, Йокіч, Печнік, Лазаревіч – Коноплянка, Рибалка

Вилучення: Бречко (90)

Словенія: Хандановіч - Бречко, Іліч, Цесар, Йокіч, Крхін, Печнік (Ілічіч, 67), Кампль, Бірса (Лазаревіч, 80), Новаковіч, Безьяк (Люб’янкіч, 68)

Україна: Пятов - Федецький, Ракицький, Хачеріді, Шевчук, Рибалка, Степаненко, Сидорчук (Гармаш, 61), Ярмоленко, Селезньов (Кравець, 80), Коноплянка (Тимощук, 90+6)




QR-код посилання на сторінку




Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

20:22
28-Бер-2024
Російські спецслужби під прикриттям московського патріархату
Ця війна є цивілізаційною. Без знищення московії як імперії, миру і спокою для Україн
19:46
27-Бер-2024
Пам’яті Героя України Дмитра Романченка з Чернігова
У Небесному війську Захисників України гідне місце займають і уродженці Чернігова — п
19:24
27-Бер-2024
По Харкову вдарили авіабомбами - вперше з 2022-го року
Під ударом Шевченківський район, за інформацією, що перевіряється, ворог застосував д
20:44
26-Бер-2024
П'ять сценаріїв розгортання французьких військ в Україні
Президент Франції Еммануель Макрон своєю заявою про можливе відправлення в Україну за
22:12
25-Бер-2024
Василь Малюк: СБУ обіграла російські спецслужби по всіх ключових напрямках
З початку повномасштабного вторгнення Служба безпеки України значно посилила напрям к
21:20
25-Бер-2024
росіяни вчергове вдарили по Одесі балістикою
Коротко про одеські новини сьогодні.
Росіяни вчергове вдарили по нам балістико
20:29
25-Бер-2024
Війська росії захопили нові території на сході України
Армія Росії просунулася вперед практично на всіх ділянках фронту, де вона штурмує. Пр
20:11
24-Бер-2024
У Чернігові згадали заповіти В’ячеслава Чорновола
24 березня у Чернігові, в Музеї боротьби за відновлення незалежності України на Черні
16:27
24-Бер-2024
Оборонці України - неймовірні!
Ефективність використання засобів, які є в нашому розпорядженні - безпрецедентна. Для
21:09
23-Бер-2024
На Львівщині згорів деревʼяний храм Святого Михаїла
На Стрийщині вогнеборці ліквідували пожежу в дерев’яній церкві
23 березня о 10
Усі новини