реклама партнерів:
Головна » ЗМІ відстежили зв'язки сепаратистів

ЗМІ відстежили зв'язки сепаратистів


Коментарі: 0 СОЦІУМ

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
До дестабілізації ситуації на Сході України доклала руку місцева бізнесова та політична еліта. Повідомляє агенція УНІАН

Журналіст ТСН.Тиждень виявив очевидну підтримку сепаратистських рухів людьми з Партії регіонів та КПУ. Він доводить із фактами на руках, що так звані "господарі" міста знали і, можливо, навіть контролювали мітингувальників у Донецьку та Луганську.

Так, у Донецьку на початку хвилі сепаратистських мітингів з'являється Павло Губарєв, який оголошує себе народним губернатором.

"Я знаю, що до нього приїжджали депутати Держдуми. Він з ними спілкувався та радився. Потім його заарештували. Вони крім Губарєва ні з ким не зустрічалися більше", - розповів громадський активіст Денис Казанцев.

Губарєв бував на прийомі у Жириновського і в інших друзів за "інтересами". Наприклад, з Олексієм Худяковим, нацистом з Москви, Губарєв познайомився на російському форумі "Селігер", який фінансується урядом РФ, і зараз частина організацій, які беруть участь у форумі, ведуть підривну діяльність на території України. Худяков тоді підійшов до намету Губарєва, зірвав український прапор і витер об нього ноги.

"Губарєв працював раніше з Партією регіонів. А точніше – з Миколою Левченком", - каже Казанцев.

Коли Губарєв проривався на сесію донецької міськради, депутати відмовили йому у виступі, лише регіонал Левченко наполіг, щоб Губарєв виступив. Пізніше він дав слово Губарєву і на сепаратистському мітингу. Коли до захопленої будівлі обларади приїхав Ринат Ахметов і забрав на переговори сепаратиста, Левченко сказав: "По-перше Денис поїхав з моїм другом. Я йому довіряю своє життя".

Зараз Левченко став більш поміркованим у публічних діях. "Левченка просили війти у сторону, бо він кидав тінь на тих, кого представляв, на Ахметова. Його роль була деструктивно", - каже журналіст Денис Гармаш.

Керувати обласною донецькою міліцією призначили Костянтина Пожидаєва - колишнього керівника служби безпеки ДТЕК Рината Ахметова. Пожидаєв вже подав у відставку, але, якщо вірити донецькому сайту, в блокуванні військової частини в Артемівську брав участь його брат і племінник та депутати сільрад від Партії регіонів. А один з керівників підконтрольній донецькій міліції спортивній організації "Динамо" Юрій Сивоконенко в Москві заявляв, що виборів 25 травня не буде.

Також не останню роль у сепаратистських мітингах у Донецьку зіграла КПУ. За інформацією спецслужб, два тижні тому в одному з готелів, який належить депутату регіоналу, зупинявся Петро Симоненко. Спецслужби запевняють, що він жив там під чужим прізвищем і мав на меті обговорити подальшу стратегію роботи комуністів щодо федералізації України.

Цікаво, що у Луганську на питання "Хто тут головний?" відповідають без роздумів - Олександр Єфремов.

"В Україні він має великі проблеми, бо всі потоки, на яких він "сидів", перекриті. У нього залишився лише Луганськ. Це відчайдушна спроба втриматися – сепаратизм", - каже Денис Казанцев.

Родіон Мірошник - права рука Олександра Єфремова, депутат облради від Партії регіонів на Луганщині та до минулого тижня керівник державного луганського телебачення.

Мірошник був "тамадою" на зібраннях під прапорами Росії. Після них відбулися захоплення облради та зміна прапору на російський на чолі з депутатом облради від Партії регіонів Арсеном Клінчаєвим, якого називають помічником Єфремова. У листі співробітники луганського держтелебачення просять звернути увагу на генерального продюсера В. Матвєєва. Це російський іміджмейкер та друг Мірошника. Після його приходу державне луганське телебачення почало гнути лінію Кремля. Кажуть, саме іміджмейкер з Росії керує каналом, апаратура держустанови використовується на сепаратистських мітингах, а сам він організатор багатьох фейкових нових для російських каналів.

При цьому ТСН заявляє. що не звинувачує Єфремова у сепаратизмі, проте факти про його найближчих соратників говорять самі за себе.

"Місцева влада, а саме ПР, навряд зацікавлена в сепаратизмі та приєднанні до іншої країни. Їх цікавить федералізація. Вони хочуть державу в державі, щоб їх не чіпали", каже Казанцев.






Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

18:46
19-Квіт-2024
Ворожий літак Ту-22МЗ збили на відстані близько 300 кілометрів від України
Один з дальніх бомбардувальників Ту-22М3, які в ніч на 19 квітня здійснювали ракетну
16:13
19-Квіт-2024
Дружба народів: росія використовує студентів з Африки заради пропаганди своєї геополітичної величі
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його уча
18:39
18-Квіт-2024
«Хатят лі русскіє вайни»
З таким рефреном звучала давно радянська пісня. Зміст якої полягав у тому, щоби перек
17:25
17-Квіт-2024
Полтавська земля багата на пам’ятки історії: бережімо нашу історію
Полтавська земля багата на пам’ятки історії. Це й не дивно, адже тисячі років тому ту
12:07
17-Квіт-2024
Відбулося засідання штабу з ліквідації наслідків ракетних ударів по Чернігову
Щойно відбулося засідання штабу з ліквідації наслідків ракетних ударів, - повідомляє
11:43
17-Квіт-2024
Ракетна атака рашистів по Чернігову: загиблі і багато поранених
У місті Чернігів триває рятувальна операція. Три ракетні удари по центру міста. Зруйн
19:25
16-Квіт-2024
Україна завдає росії потужні удари у відповідь!
Попри всю складність із боєприпасами, Україна завдає росії потужні удари у відповідь.
22:05
15-Квіт-2024
Сучасне стильне жіноче взуття: білі шкіряні кеди і кросівки

Жіноче взуття відіграє важливу роль у формуванні образу кожної модниці. У ній поєд

19:50
15-Квіт-2024
Харківщина. росіяни вдарили по Липецькій громаді: вбили двох та поранили чотирьох людей
Керованою авіабомбою по школі - ворог продовжує знищувати все живе. В селі Лук'янці п
20:41
14-Квіт-2024
У Києві перевірять законність розміщення церков Московського Патріархату на 73 земельних ділянках
У столиці перевірять законність розміщення на 73 комунальних земельних ділянках храмі
Усі новини