реклама партнерів:
Головна » Молодість древнього селища

Молодість древнього селища


Коментарі: 0 ПОДІЇ

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
В чудову пору золотої осені, коли сама природа додає хорошого настрою, свято прийшло і на древню Ріпкинську землю. Селищу Ріпки виповнилося 400 років від часу першої письмової згадки. Хоча, як засвідчують історичні джерела, воно має набагато древнішу історію, а зараз, безперечно, переживає свою другу молодість.
Як хороша господиня чекає гостей, так і Ріпки прибралися, причепурилися до славного ювілею. Невпізнанно змінився в’їзд до селища. Візитною карткою його став сучасний мостовий перехід на міждержавній автостраді Київ– С.-Петербург, який відповідає вимогам європейських стандартів. А поруч – сучасні цехи підприємства “Планета інкс” – потужного виробництва поліграфічних фарб, аналогів якому немає в Україні. На іншій околиці Ріпок – відновлені корпуси ще одного заводу “В’ютбуд” – по виробництву цегли.
Та найбільше змінився центр селища. Новим асфальтом вкрилася площа, частина прилеглих вулиць. Радують око вишуканим дизайном, славляться високою культурою обслуговування модернізовані магазини “Маркет” та “Седам” ...
Словом, було що показати гостям та й самим помилуватися. Бо вшановували ювілей Ріпок всім районом, відзначивши разом і свято врожаю, і день партизанської слави. А гостей з’їхалося з усіх-усюд, бо славна земля Ріпкинська не лише своєю красою, а й працьовитими, здібними, щирими людьми, які шанують свою малу батьківщину, всіляко сприяють подальшому соціально-економічному розвитку селища й району. Це, зокрема, члени Ріпкинського земляцтва в Києві (голова В.В. Коваленко) та земляцтва в Чернігові, яке очолює голова правління ВАТ “Домобудівник” А.М. Роговий. Серед почесних гостей свята були і голова обласної ради Н.А. Романова, заступник голови облдержадміністрації, керівник апарату В.В. Приходько, заступник голови обласної ради О.О. Обушний, народний депутат України 5 скликання М.В. Чечетов, делегації Городянського, Чернігівського районів, а також з Гомельського та Лоєвського районів братньої Білорусі, з якими Ріпкинщина не просто межує, а підтримує давні дружні зв’язки. Вони, як і годиться, сказали тепле слово, вручили подарунки.
Всіх присутніх на святі привітали також голова райдержадміністрації О.А. Солохненко, голова районної ради Ю.І. Лемешко та Ріпкинський селищний голова С.В. Гарус. Великій групі кращих людей селища вони вручили почесні грамоти.
Щирими оплесками зустріли ріпкинці голову обласної ради Наталію Андріївну Романову, яка з притаманною їй ласкавою посмішкою і сердечністю повідомила людям, що вона дуже рада брати участь в такому чудовому святі, бо коріння її роду з цієї землі, з древнього Любеча. Тому все, що відбувається в районі, для неї близьке і хвилююче, зізналася Наталія Андріївна. І завжди хочеться підставити своє плече у вирішенні найрізноманітніших людських проблем.
– Ось і сьогодні я рада повідомити, – сказала Н.А. Романова, що незабаром Ріпкинська районна лікарня отримає нову машину “швидкої допомоги”.
Наталія Андріївна зачитала вітальне слово від депутатів обласної ради і вручила почесні грамоти Марині Степанівні Теребун – заступнику директора Ріпкинської школи №2 та Валентині Петровні Молчановій – заступнику головного лікаря райлікарні. Вона також висловила сподівання, що міцне ріпкинське коріння буде і надалі давати чарівні сходи, і про багатьох наших земляків довідається світ.
Гордість за свій край, своє селище всім присутнім на святі додало і привітання Президента України Віктора Ющенка, яке зачитав заступник голови облдержадміністрації, керівник апарату В.В. Приходько. При цьому він зазначив, що таке привітання Ріпки отримали першими із селищ по Україні.
А ярмарок тим часом гомонів і вирував. Було на що подивитися – у курені кожної територіальної громади. Над багатьма линув апетитний дух смажених шашликів та грибної юшки. Дари полів і садів, буяння квітів і веселкових кольорів на вишиванках, оригінальні витвори народних умільців, веселі пісні і дзвінкі дитячі голоси, для яких було влаштовано чимало забав, захоплюючі спортивні змагання, народні гуляння і традиційний феєрверк на завершення. Таким був калейдоскоп свята, який надовго залишився в пам’яті.

Джерело: Надія Шопська спеціально для офіційного веб-порталу обласної ради www.chernihiv-oblrada.gov.ua

Фото Михайла Шведа





QR-код посилання на сторінку



Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

20:22
28-Бер-2024
Російські спецслужби під прикриттям московського патріархату
Ця війна є цивілізаційною. Без знищення московії як імперії, миру і спокою для Україн
19:46
27-Бер-2024
Пам’яті Героя України Дмитра Романченка з Чернігова
У Небесному війську Захисників України гідне місце займають і уродженці Чернігова — п
19:24
27-Бер-2024
По Харкову вдарили авіабомбами - вперше з 2022-го року
Під ударом Шевченківський район, за інформацією, що перевіряється, ворог застосував д
20:44
26-Бер-2024
П'ять сценаріїв розгортання французьких військ в Україні
Президент Франції Еммануель Макрон своєю заявою про можливе відправлення в Україну за
22:12
25-Бер-2024
Василь Малюк: СБУ обіграла російські спецслужби по всіх ключових напрямках
З початку повномасштабного вторгнення Служба безпеки України значно посилила напрям к
21:20
25-Бер-2024
росіяни вчергове вдарили по Одесі балістикою
Коротко про одеські новини сьогодні.
Росіяни вчергове вдарили по нам балістико
20:29
25-Бер-2024
Війська росії захопили нові території на сході України
Армія Росії просунулася вперед практично на всіх ділянках фронту, де вона штурмує. Пр
20:11
24-Бер-2024
У Чернігові згадали заповіти В’ячеслава Чорновола
24 березня у Чернігові, в Музеї боротьби за відновлення незалежності України на Черні
16:27
24-Бер-2024
Оборонці України - неймовірні!
Ефективність використання засобів, які є в нашому розпорядженні - безпрецедентна. Для
21:09
23-Бер-2024
На Львівщині згорів деревʼяний храм Святого Михаїла
На Стрийщині вогнеборці ліквідували пожежу в дерев’яній церкві
23 березня о 10
Усі новини