реклама партнерів:
Головна » Безпарковий Київ - близькі реалії

Безпарковий Київ - близькі реалії


Коментарі: 0 Довкілля

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
22 грудня у Києві, по вулиці Уманській у Солом’янському районі, відбудеться мітинг на захист парку, в якому, на думку громадськості, розпочато незаконну забудову.
Рішенням Київради від 15 квітня 2004 року було затверджено проект відведення та передано релігійній громаді Української Православної Церкви (Московського Патріархату) парафії Преподобного Сергія Радонезького у Печерському районі м. Києва у довгострокову оренду на 15 років земельну ділянку площею 1,30 га для будівництва храмового комплексу по вул. Уманській, 14 у Солом’янському районі.
4 жовтня 2007 року на місці ділянки, котра розташована просто посеред парку «Першотравневий» і перерізає його посередині забудовниками було встановлено паркан, 5 жовтня Солом’янською районною адміністрацією був виданий припис на призупинення спорудження паркану в зв’язку з масовими протестами місцевих жителів, але він був проігнорований, і спорудження продовжилося. 26 листопада 2007 року на ділянку завезли техніку і 27 листопада почали зрізати дерева. Зараз на ділянці повним ходом іде підготовка до закладення фундаменту. Очевидно, метою забудовників є якнайшвидше закладення фундаменту і його «освячення», щоби здобути додатковий аргумент проти зупинення будівництва – адже «вже закладено церкву», щоб мати змогу перевести конфлікт з чисто правової площини в релігійну.

Жителі влаштовували пікети забудови, про що завчасно подали заявку в місцеве відділення міліції, але зіткнулися з агресією з боку охорони забудови – кількох людей, в тому числі жінок, пенсіонерів, було побито, людей виштовхували на проїжджу частину, погрожували.

Слід сказати, що крім ділянки під «храмовий комплекс» у парку поруч відведено ще три ділянки, хоча тимчасово будівництво їх призупинено. Реально воно ще не розпочиналося, але як тільки буде остаточно дане зелене світло спорудженню церкви, одразу ж почнеться і забудова інших ділянок, отже, від парку залишиться добре якщо дві третини. А це єдині «зелені легені» мікрорайону, в якому і так постійні пробки на Чоколівському проспекті і на мосту через залізницю спричиняють неймовірну загазованість. Крім того, поруч протікає річка Либідь, і вирубка дерев призведе до надмірної кількості підземних вод, що створить небезпечну ситуацію для залізниці, що проходить поруч і навколишніх будинків.

Вже те, що парафія Печерського району отримує ділянку під будівництво церкви в Солом’янському районі викликає багато запитань.

Забудовники діють з численними серйозними порушеннями – наприклад, вони не мали права розпочинати будівництво, поки не будуть проведені громадські слухання. Їх так і не було. Хоча була спроба сфальсифікувати їх, і начебто райадміністрація має таємничий «протокол» цих слухань, хоча отримати його копію ініціативній групі мешканців так не вдалося.

12 грудня 2007 року Управління з контролю за використанням та охороною земель у м. Києві та Київській області розглянуло лист Київської природоохоронної прокуратури щодо проведення перевірки правомірності відведення земельної ділянки по вул. Уманській, 14. Воно визначило, що проект відведення земельної ділянки розроблений у порушення вимог Земельного кодексу, Законів України «Про основи містобудування», «Про планування та забудову території» тощо та з іншими серйозними порушеннями.

19 грудня на сесії Солом’янської районної ради м. Києва розглядалося питання про заборону будівництва на всіх чотирьох ділянках в парку «Першотравневий» і направлення відповідного рішення в Київраду. Депутати Блоку Черновецького демонстративно залишили залу, питання підтримано не було. В тому числі позитивному вирішенню цього питання всіляко опирався і протидіяв особисто голова Солом’янської держадміністрації Сидоров, мотивуючи це тим, що будівництво вже розпочалося (!).

Оскільки місцева влада не реагує належним чином на висновки відповідних органів та постійні звернення мешканців про незаконність забудови, 22 грудня 2007 року о 11.00 навпроти забудови, біля будинків 25-27 по вулиці Уманській у Солом’янському районі відбудеться мітинг на захист парку.

Контактна особа: Пономарьов Роман, тел. 80632785593
Джерело: www.civicua.org





QR-код посилання на сторінку



Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

20:22
28-Бер-2024
Російські спецслужби під прикриттям московського патріархату
Ця війна є цивілізаційною. Без знищення московії як імперії, миру і спокою для Україн
19:46
27-Бер-2024
Пам’яті Героя України Дмитра Романченка з Чернігова
У Небесному війську Захисників України гідне місце займають і уродженці Чернігова — п
19:24
27-Бер-2024
По Харкову вдарили авіабомбами - вперше з 2022-го року
Під ударом Шевченківський район, за інформацією, що перевіряється, ворог застосував д
20:44
26-Бер-2024
П'ять сценаріїв розгортання французьких військ в Україні
Президент Франції Еммануель Макрон своєю заявою про можливе відправлення в Україну за
22:12
25-Бер-2024
Василь Малюк: СБУ обіграла російські спецслужби по всіх ключових напрямках
З початку повномасштабного вторгнення Служба безпеки України значно посилила напрям к
21:20
25-Бер-2024
росіяни вчергове вдарили по Одесі балістикою
Коротко про одеські новини сьогодні.
Росіяни вчергове вдарили по нам балістико
20:29
25-Бер-2024
Війська росії захопили нові території на сході України
Армія Росії просунулася вперед практично на всіх ділянках фронту, де вона штурмує. Пр
20:11
24-Бер-2024
У Чернігові згадали заповіти В’ячеслава Чорновола
24 березня у Чернігові, в Музеї боротьби за відновлення незалежності України на Черні
16:27
24-Бер-2024
Оборонці України - неймовірні!
Ефективність використання засобів, які є в нашому розпорядженні - безпрецедентна. Для
21:09
23-Бер-2024
На Львівщині згорів деревʼяний храм Святого Михаїла
На Стрийщині вогнеборці ліквідували пожежу в дерев’яній церкві
23 березня о 10
Усі новини