реклама партнерів:
Головна » В Миколаєві антидержавницькі промосковські сили перейшли до акцій морального терору й залякування

В Миколаєві антидержавницькі промосковські сили перейшли до акцій морального терору й залякування


Коментарі: 6 ПОДІЇ

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
9 червня 2009 року в Миколаєві відбувся інтерактивний семінар „Поширення ідеї євроатлантичної інтеграції в Україні засобами громадської дипломатії: Регіональний вимір”.
Захід організував і провів Інститут трансформації суспільства (Київ, директор – Олег Соскін) спільно з Миколаївським обласним інститутом післядипломної педагогічної освіти за підтримки Центру інформації та документації НАТО в Україні за сприяння Міністерства закордонних справ України, Міністерства освіти і науки України, Координаційного бюро європейської та євроатлантичної інтеграції Секретаріату Кабінету Міністрів України.
Інтерактивний семінар у Миколаєві проводився в рамках впровадження державного курсу євроатлантичної інтеграції України і в інтересах її національної безпеки, на виконання Державної цільової програми інформування громадськості з питань євроатлантичної інтеграції на 2008-2011 роки. А також в рамках чинного національного законодавства, відповідно до Закону України „Про основи національної безпеки України”, Указу Президента України „ Про Річну національну програму з підготовки України до набуття членства в Організації Північноатлантичного договору” та рішення Ради національної безпеки і оборони України „Про перспективи подальшого розвитку відносин України з Організацією Північноатлантичного договору та стан забезпечення координації діяльності органів виконавчої влади України, інших державних органів у сфері євроатлантичної інтеграції України”.
Під час інтерактивного семінару відбулося локальне вивчення громадської думки – опитування учасників заходу шляхом анкетування. В результаті були отримані такі дані: на запитання „Чи підтримуєте Ви курс України на вступ до НАТО?” відповідь „так” дали 31,52% респондентів, „ні” – 54,19%, „не визначились” – 14,29%. Загалом було опитано 203 особи. На жаль, респонденти, що виступають проти вступу України до НАТО, не дали змоги під час інтерактивного семінару висловити свою думку прихильникам євроатлантичної інтеграції України (хоч їх, з урахуванням тих, хто не визначився, була майже половина). Цим самим проведення інтерактивного семінару було поставлено під загрозу зриву, що є прямим порушенням чинного законодавства України.
Інститут трансформації суспільства як організатор заходу заздалегідь поінформував Миколаївську обласну державну адміністрацію та Миколаївську обласну раду про проведення в місті інтерактивного семінару. Керівництво Інституту трансформації суспільства для вирішення організаційних питань з підготовки та проведення інтерактивного семінару 1 червня 2009 року відвідало Миколаїв. На жаль, ні керівники облдержадміністрації, ні керівники обласної ради не віднайшли можливості зустрітися з директором Інституту трансформації суспільства. Водночас, керівники та депутати Миколаївської обласної ради були присутні на інтерактивному семінарі.

Мусимо наголосити, що депутати Миколаївської обласної ради замість того щоб займатися безпосередніми обов’язками з покращення соціально-економічного розвитку області (за даними Миколаївської ОДА, у січні-березні 2009 року порівняно з січнем-березнем 2008 року обсяги промислового виробництва області знизилися на 23%; спостерігається зменшення рівня реальної заробітної плати у січні-лютому 2009 року порівняно з січнем-лютим 2008 року на 7,3%; аналіз стану виплати заробітної плати та погашення заборгованості з неї у 2009 році свідчить про значне ускладнення ситуації в регіоні), почали займатися демагогією та залякуванням організаторів та експертів зазначеного заходу. Про це свідчить лист, що надійшов на ім’я директора Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти за підписом п’яти депутатів Миколаївської обласної ради. Фактично народні депутати, обрані до облради за партійними списками, діють як представники антидержавної промосковської п’ятої колони в Україні.

Інститут трансформації суспільства звернувся до Голови Служби безпеки України та керівництва Ради національної безпеки та оборони України з проханням з’ясувати, на якій підставі антидержавницькі сили переслідують громадські та освітні організації, що здійснюють свою діяльність відповідно до чинного законодавства України, Указів Президента України, Постанов Кабінету Міністрів України, Рішень РНБО, та національного державного курсу на євроатлантичну інтеграцію.

Нас дивує позиція Миколаївської обласної державної адміністрації (голова –О.М.Гаркуша), що усунулася від проведення інтерактивного семінару в Миколаєві, не виконує свої службові обов’язки і не стоїть на сторожі державних інтересів України. Чи не є це свідченням того, що голова облдержадміністрації пан Гаркуша проводить антидержавну політику? Ми звертаємося до Президента України та Прем’єр-міністра України з вимогою усунути О.М.Гаркушу з посади голови Миколаївської ОДА, а також його заступників як таких, що не забезпечують виконання державного курсу України на євроатлантичну інтеграцію. Натомість потрібно призначити на посади голови ОДА та його заступників патріотів-державників.

Інститут трансформації суспільства вимагає від Президента України та правлячої коаліції у Верховній Раді України розпустити Миколаївську обласну раду, яка захоплена антидержавними силами і фактично виконує постанови московського керівництва. Ми також вимагаємо притягнути до кримінальної відповідальності ватажків путчу в Миколаєві.

Вважаємо за доцільне провести засідання Ради національної безпеки та оборони України, під час якого розглянути саботаж виконання чинного законодавства в Україні, що був продемонстрований під час та після інтерактивного семінару „Поширення ідеї євроатлантичної інтеграції в Україні засобами громадської дипломатії: регіональний вимір” у Миколаєві 9 червня 2009 року.

Звертаємося до громадських організацій, політичних партій та націонал-демократичних сил в Україні із закликом підтримати ініціативи Інституту трансформації суспільства.

За інформацією прес-служби Інституту трансформації суспільства, http://ist.osp-ua.info/material.php?pokaz=2688







Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

18:20
25-Квіт-2024
Міністр Сольський, якого підозрюють в оборудках із землею, подав заяву про відставку
"До Верховної Ради України надійшла заява від Миколи Сольського про відставку з посад
21:23
24-Квіт-2024
Джо Байден підписав законопроект щодо допомоги Україні на понад $60 млрд
Президент США Джо Байден підписав законопроект щодо допомоги Україні на понад $60 млр
20:49
23-Квіт-2024
Коли Верховна рада заборонить РПЦ в Україні
Верховна Рада, ймовірно, у травні зможе розглянути в другому читанні урядовий законоп
16:38
22-Квіт-2024
Виставка акварельного живопису Марії Рибіної-Ткач «Прозорі барви» в Чернігові
23 квітня о 12.00 в Національному архітектурно-історичному заповіднику «Чернігів стар
08:16
21-Квіт-2024
Конгресвумен Марсі Каптур виступаючи за допомогу Україні процитувала Тараса Шевченка
Під час виступу на підтримку законопроєкту про допомогу Україні, конгресвумен-демокра
21:03
20-Квіт-2024
Конгрес США проголосував за військову допомогу Україні
Трохи статистики голосувань:
1. Конфіскація активів РФ та заборона TikTok — 36
18:46
19-Квіт-2024
Ворожий літак Ту-22МЗ збили на відстані близько 300 кілометрів від України
Один з дальніх бомбардувальників Ту-22М3, які в ніч на 19 квітня здійснювали ракетну
16:13
19-Квіт-2024
Дружба народів: росія використовує студентів з Африки заради пропаганди своєї геополітичної величі
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його уча
10:16
19-Квіт-2024
Дослідження ефективності навчання у приватних школах

Приватна школа в сучасному світі привертає увагу батьк

18:39
18-Квіт-2024
«Хатят лі русскіє вайни»
З таким рефреном звучала давно радянська пісня. Зміст якої полягав у тому, щоби перек
Усі новини