реклама партнерів:
Головна » Київ. Українська народна партія вказала Путіну на політичну брехню

Київ. Українська народна партія вказала Путіну на політичну брехню


Коментарі: 41 ПОДІЇ

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
Дані Всеукраїнського перепису населення України 2001 року передали сьогодні, 9 липня, активісти Київської міської організації Української народної партії черговому дипломату посольства Російської Федерації.
„Ця інформація має стати у пригоді російському керівництву, щоб наступного разу Владімір ПУТІН без зусиль розрізняв відсотки й цифри”, - зазначив заступник голови Київської міської УНП, член Правління УНП Володимир ШОВКОШИТНИЙ, посилаючись на нещодавню інформацію про те, що Владімір ПУТІН під час зустрічі з президентом США Бараком ОБАМОЮ акцентував увагу на виключній важливості України для російської політики, оскільки там нібито проживає 17 млн. росіян, хоча відповідно до даних перепису – не 17 млн.осіб, а 17, 3 відсотки.
9 липня 2009 року Київська міська організація провела акцію біля Посольства Російської Федерації, метою якої було нагадування керівництву російської держави про недопустимість озвучування на весь світ неправдивої інформації щодо України. Заяву Київської міської організації УНП прийняв черговий дипломат, зауваживши, що російським дипломатам в Україні відома реальна статистика української демографії.

Принагідно Володимир ШОВКОШИТНИЙ привітав нового посла Росії та його державне керівництво з 350-літнім ювілеєм Конотопської битви. „Це наш дружній акт навзаєм щодо вітання українців з Полтавською битвою російським керівництвом”, – заявив політик.

Українська Народна Партія в сьогоднішній заяві «вимагає від прем’єр-міністра РФ Владіміра ПУТІНА принести офіційне вибачення перед Україною, президентом США Бараком ОБАМОЮ та світовою громадськістю за неправдиву інформацію, поширену урядом Російської Федерації під час візиту американського президента в Москву».
УНП «засуджує далекі від істини твердження, до яких вдалася російська сторона під час візиту Барака ОБАМИ». Зокрема, наголошується в заяві, «після зустрічі ОБАМИ з прем`єр-міністром РФ Владіміром ПУТІНИМ, заступник голови апарату уряду РФ Юрій УШАКОВ заявив, що ОБАМА нібито пообіцяв враховувати інтереси РФ на пострадянському просторі».
УНП нагадує, що «це сталося після того, як ПУТІН виклав ОБАМІ підходи Росії до відносин із Україною з акцентом на те, що в цій країні нібито проживає... 17 мільйонів росіян». «Подібні помилки дорого коштують і без того проблемним стосункам України та РФ», - наголошує заява УНП. «Згідно з переписом населення 2001 року, кількість етнічних росіян в Україні складала не 17 млн. осіб, а 17,3% від загальної кількості населення, - нагадує УНП. - Тобто ПУТІН переписав 10 мільйонів етнічних українців у росіян!» УНП констатує, що «за 12 років (з 1989 до 2001) кількість людей, які назвали себе росіянами, скоротилася на 26,6%». «Все більше громадян України російського походження ідентифікують себе як українці в зв’язку з більш комфортними, у порівнянні з РФ, умовами життя в Україні - демократичним устроєм, свободою слова та відкритою ринковою економікою», - наголошується в заяві УНП.
УНП впевнена, що маніпулювання цифрами навряд чи допоможе РФ посилити всій вплив на Україну. «Надії на «проросійського» ОБАМУ виявилися безпідставними, оскільки американський президент керувався виключно національними інтересами США, які не передбачають створення „зон впливу” на пострадянському просторі, використання окремих стратегічно важливих країн у якості «розмінних монет», а також повернення України і Грузії на російську орбіту», - наголошується в заяві Української народної партії.

За матеріалами прес-служби УНП





QR-код посилання на сторінку




Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

20:22
28-Бер-2024
Російські спецслужби під прикриттям московського патріархату
Ця війна є цивілізаційною. Без знищення московії як імперії, миру і спокою для Україн
19:46
27-Бер-2024
Пам’яті Героя України Дмитра Романченка з Чернігова
У Небесному війську Захисників України гідне місце займають і уродженці Чернігова — п
19:24
27-Бер-2024
По Харкову вдарили авіабомбами - вперше з 2022-го року
Під ударом Шевченківський район, за інформацією, що перевіряється, ворог застосував д
20:44
26-Бер-2024
П'ять сценаріїв розгортання французьких військ в Україні
Президент Франції Еммануель Макрон своєю заявою про можливе відправлення в Україну за
22:12
25-Бер-2024
Василь Малюк: СБУ обіграла російські спецслужби по всіх ключових напрямках
З початку повномасштабного вторгнення Служба безпеки України значно посилила напрям к
21:20
25-Бер-2024
росіяни вчергове вдарили по Одесі балістикою
Коротко про одеські новини сьогодні.
Росіяни вчергове вдарили по нам балістико
20:29
25-Бер-2024
Війська росії захопили нові території на сході України
Армія Росії просунулася вперед практично на всіх ділянках фронту, де вона штурмує. Пр
20:11
24-Бер-2024
У Чернігові згадали заповіти В’ячеслава Чорновола
24 березня у Чернігові, в Музеї боротьби за відновлення незалежності України на Черні
16:27
24-Бер-2024
Оборонці України - неймовірні!
Ефективність використання засобів, які є в нашому розпорядженні - безпрецедентна. Для
21:09
23-Бер-2024
На Львівщині згорів деревʼяний храм Святого Михаїла
На Стрийщині вогнеборці ліквідували пожежу в дерев’яній церкві
23 березня о 10
Усі новини