реклама партнерів:
Головна » Рівненська єпархія УПЦ КП про загибель Василя Червонія, візит патріарха Кирила та тероризм протодиякона Кураєва

Рівненська єпархія УПЦ КП про загибель Василя Червонія, візит патріарха Кирила та тероризм протодиякона Кураєва


Коментарі: 0 Церква та суспільство

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
Заява прес-служби Рівненської єпархії Української Православної Церкви Київського Патріархату
Останніми днями, після трагічної загибелі члена Вищої Церковної ради УПЦ Київського Патріархату, екс-губернатора Рівненської області, народного депутата України чотирьох скликань Василя Михайловича Червонія в пресі та інтернет-виданнях з’явилася велика кількість інформації, яка відверто має у собі неправдивий, провокаційний та образливий характер, як для особи покійного Василя Червонія та його родини, так і для всієї української громади й Української Церкви.
Прикро спостерігати за істерією, яку розпочали після смерті Василя Червонія його трусливі опоненти, обливаючи брудом як самого покійного, так і всі його справи. Читаючи опубліковані на інтернет-сайтах матеріали та коментарі до них, кожна нормальна людина вжахнеться та зрозуміє, що за життя патріота противники Української Церкви лицемірили перед ним, боялися Червонія та присмикалися, а після його смерті хочуть насолодитися «своєю» правдою та «своїм» засудженням, беручись направляти суд Божий.
Опоненти відкрито глузують з покійного Червонія, що його зняли з посади голови облдержадміністрації через неправильну релігійну політику в регіоні. Та це легко поставити під сумнів: щось не пригадується особливого чи суб’єктивного відношення до тієї чи іншої конфесії. Принаймні Московський Патріархат на Рівненщині у той час продовжував розвиватися та розбудовуватися не гірше, а може й краще, ніж раніше. Але розповсюджувати тепер неправду про Червонія їм вдається легко – Василь Червоній не зможе їм відповісти так, як це він робив раніше – гостро, принципово та правдиво!
Найбільшу стурбованість та обурення у свідомої православної спільноти викликало інтерв’ю сумнозвісного своєю українофобією протодиякона Андрія Кураєва кореспонденту інтернет-сайту «Інтерфакс-Релігія», яке також з’явилося на сайті УПЦ МП «Україна Православна» www.pravoslavye.org.ua. Протодиякон намагається своїми мудруваннями очорнити світлу пам'ять українського патріота Василя Червонія, приписуючи йому майже керівництво Українською Церквою на Рівненщині: «За день до своей смерти он собрал в Ровно несколько десятков "священников" и "благочинных" раскольничьего "Киевского патриархата" и поставил перед ними задачу вывести своих сторонников на трассу от Ровно до Владимир-Волынского, по которой должен будет проследовать через месяц кортеж Патриарха Кирилла». Така заява московського протодиякона, який старанно опрацьовує зібрані російськими спецслужбами матеріали, є безпідставною та неправдивою! Бо ніяких священників Василь Червоній ніколи не збирав і ніяких інструкцій ніколи не давав! Василь Червоній ніколи не керував Церквою, він був її вірним сином та любив її, як любив Бога й Україну.
Тому, у зв’язку зі спробами очорнити пам'ять Василя Червонія та принизити духовенство та вірних Київського Патріархату, прес-служба Рівненської єпархії УПЦ КП вимушена зробити наступну заяву:
Духовенство Рівненської єпархії, як і всієї Української Православної Церкви Київського Патріархату, неоднозначно відноситься до візиту Московського патріарха Кирила в Україну, тому що цей візит – демонстрація Російською Церквою своєї влади в Україні та приборкання автокефального руху в середині самої УПЦ Московського Патріархату. Священноначаліє Київського Патріархату не благословляє влаштовування безпорядків у зв’язку з візитом Московського патріарха. У той же час, Церква не може відповідати за думки та дії кожної людини.
Прес-служба Рівненської єпархії застерігає протодиякона Андрія Кураєва та інших церковних «діячів» Московського Патріархату від різких проявів їхньої ненависті до України, до її Церкви, до православного українського народу. Господь наш Ісус Христос всім Своїм вченням закликає нас до любові, до прощення, до терпеливості, до смирення, Де ж ці чесноти є у вас, прихильники Московської Церкви?
І ще одна порада протодиякону Андрію Кураєву та Ко: краще організовуйте у своїй Росії омріяні вами православні терористичні акції для зміцнення «свого» православ’я, ніж смієтеся над чужими втратами та горем. Впевнені: в Росії скоро прозріють православні люди і зрозуміють, хто такий патріарх Кирил, хто такий протодиякон Кураєв і куди вони тягнуть канонічну доньку Української Церкви – Церкву Московського Патріархату.
До речі, щодо питання «Божьей кары» у вигляді блискавки. В історії Руської Церкви є навіть святі, які загинули від блискавки, наприклад, святий праведний Артемій Веркольський…
Василь Червоній не був святим за життя і ніколи не підносив себе, він був людиною, був українцем, був православним християнином! А Господь буде судити не лише Червонія, а кожного із нас: і депутатів, і президентів, і патріархів. Не забуваймо про це, а краще помолимось за спокій душі спочилого раба Божого Василія, щоб Господь простив йому всі провини його – вільні і невільні! Вічна йому пам'ять!

Джерло: Прес-служба Рівненської єпархії УПЦ КП, http://ukr-orthodox.rv.ua/index.php





QR-код посилання на сторінку




Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

20:22
28-Бер-2024
Російські спецслужби під прикриттям московського патріархату
Ця війна є цивілізаційною. Без знищення московії як імперії, миру і спокою для Україн
19:46
27-Бер-2024
Пам’яті Героя України Дмитра Романченка з Чернігова
У Небесному війську Захисників України гідне місце займають і уродженці Чернігова — п
19:24
27-Бер-2024
По Харкову вдарили авіабомбами - вперше з 2022-го року
Під ударом Шевченківський район, за інформацією, що перевіряється, ворог застосував д
20:44
26-Бер-2024
П'ять сценаріїв розгортання французьких військ в Україні
Президент Франції Еммануель Макрон своєю заявою про можливе відправлення в Україну за
22:12
25-Бер-2024
Василь Малюк: СБУ обіграла російські спецслужби по всіх ключових напрямках
З початку повномасштабного вторгнення Служба безпеки України значно посилила напрям к
21:20
25-Бер-2024
росіяни вчергове вдарили по Одесі балістикою
Коротко про одеські новини сьогодні.
Росіяни вчергове вдарили по нам балістико
20:29
25-Бер-2024
Війська росії захопили нові території на сході України
Армія Росії просунулася вперед практично на всіх ділянках фронту, де вона штурмує. Пр
20:11
24-Бер-2024
У Чернігові згадали заповіти В’ячеслава Чорновола
24 березня у Чернігові, в Музеї боротьби за відновлення незалежності України на Черні
16:27
24-Бер-2024
Оборонці України - неймовірні!
Ефективність використання засобів, які є в нашому розпорядженні - безпрецедентна. Для
21:09
23-Бер-2024
На Львівщині згорів деревʼяний храм Святого Михаїла
На Стрийщині вогнеборці ліквідували пожежу в дерев’яній церкві
23 березня о 10
Усі новини