реклама партнерів:
Головна » Екс-депутат Віктор Лозинський не заарештований (оновлено)

Екс-депутат Віктор Лозинський не заарештований (оновлено)


Коментарі: 0 Кримінал

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
Департамент карного розшуку МВС спільно з Генеральною прокуратурою України оголосив у розшук обвинуваченого Віктора Лозінського, 06.04.1963 року народження, уродженця Голованіського району Кіровоградської області, жителя Києва. Про це повідомляє Департамент зв`язків з громадськістю та міжнародної діяльності МВС України.
Усім, кому відомо місцеперебування вищезазначеної особи, пропонується повідомити за телефонами: (044) 254-78-14, 254-75-14, 256-10-63 або 102. Конфіденційність та винагороду гарантовано.
Нагадаємо, Лозінський вже перебуває у розшуку, оголошеному Службою безпеки України.
Сьогодні, 15 липня, адвокати Лозінського звернулися до редакцій низки українських ЗМІ з вимогою не звинувачувати їхнього підзахисного у вбивстві, а також узгоджувати з ним дозвіл на публікацію його фотографій та "інших художніх творів".

За матеріалами ТСН

Президент продовжує тримати на контролі розслідування насильницької смерті 16 червня Валерія Олійника у Голованівському районі Кіровоградської області та причетності до цього "бютівця" Віктора Лозінського. Про це повідомила 13 липня на брифінгу прес-секретар Ющенка Ірина Ванникова.
За її словами, президент наголошує, що для Генпрокуратури, СБУ і міліції - справа честі ефективно розслідувати цю справу, довести до суду і відстояти у суді закон. Адже політична сила, яка делегувала Віктора Лозинського до парламенту, - Блок Юлії Тимошенко, зробила все, щоб йому вдалося, принаймні на сьогодні, втекти від правосуддя, переконаний Ющенко.
На думку президента, про справжню позицію БЮТ у справі Лозинського промовисто свідчить відсутність подання Кабміну на звільнення із займаних посад голови Кіровоградської облдержадміністрації Моцного та голови Голованівської райдержадміністрації Крижанівського, які не змогли забезпечити правопорядок на ввіреній їм території і захистити права громадян.
Ванникова також наголосила, що Ющенко стурбований перекваліфікацією цієї справи для начальника райвідділу міліції Ковальського зі статті "співучасть у вбивстві" на статтю "зловживання службовим становищем".
За її словами, президент також наголошує на необхідності завершення питання щодо незаконності придбання Лозінським у Кіровоградській області мисливських угідь. Генеральною прокуратурою направлено звернення до суду щодо визнання недійсності відповідних угод.
Нагадаємо, СБУ у виконання доручення Генеральної прокуратури оголосила в розшук підозрюваного в скоєнні особливо тяжкого злочину Віктора Лозінського. Перед цим Верховна рада достроково припинила повноваження депутата - у зв'язку з тим, що він проходить у кримінальній справі про загибель людини. За відповідну постанову проголосували 415 депутатів.
Нагадаємо також, Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко не виключив, що Лозінський може знаходитися на території України, на дачі когось із народних депутатів.
Кіровоградський інцидент, в результаті якого загинув Валерій Олійник, стався 16 червня. До нього вважаються причетними народний депутат від БЮТ Віктор Лозінський, екс-прокурор Голованівського району Євген Горбенко і екс-начальник міліції Голованівського району Михайло Ковальський.
Днями Генеральна прокуратура повідомила про порушення відносно Лозінського кримінальної справи за ч.2 ст.121 Кримінального кодексу (умисне нанесення тяжких тілесних ушкоджень, що викликає смерть потерпілого).

Джерело: ТСН

Суд у Києві дозволив Генпрокуратурі за потреби затримати й доставити до суду колишнього депутата від БЮТ Віктора Лозінського.
Генпрокуратура розслідує справу про вбивство мешканця Кіровоградщини Валерія Олійника, по якій екс-нардеп проходить як підозрюваний у вбивстві. Відтепер за рішенням Печерського райсуду пан Лозінський може постати перед судом, коли його знайдуть.
На сьогодні його місцеперебування невідоме. ГПУ каже, що офіційних даних про перетин кордону людини з таким прізвищем наразі немає, і він, швидше за все, переховується в Україні. Проте експерти зауважують, що Віктор Лозінський міг виїхати в Росію автомобілем. Адвокат Лозінського твердить, що не знає, де він.
Інцидент за участю екс-депутата Лозінського, колишнього начальника райвідділу міліції Голованівского району Михайла Ковальського та екс-прокурора Голованівського району Євгена Горбенка стався 16 червня в Голованівському районі Кіровоградської області в мисливських угіддях, які орендує Лозінський. Внаслідок цього інциденту загинув місцевий мешканець Валерій Олійник.
Учасники інциденту, представники влади, твердили, що діяли з метою самозахисту, бо безробітний Олійник начебто напав на їхню машину. Ведення справи місцевою міліцією викликало багато критики з боку місцевих мешканців і в пресі. Лунають звинувачення, що люди Лозинського змусили матір загиблого, яка перед тим казала, що він би й мухи не скривдив, оговорити сина на відео, яке потім з'явилося в Інтернеті.
Віктор Лозінський після інциденту дав прес-конференцію, на якій твердив, що, будучи беззбройним, допомагав наряду міліції затримувати "злочинця" - селянина Олійника, який загинув.
Колеги пана Лозінського по Блоку Юлії Тимошенко кілька разів висловлювалися на його захист; зокрема, віце-прем'єр Олександр Турчинов, який не був на місці події, заявив в ефірі національного телебачення, що загиблий перший почав обстрілювати машину з представниками влади Лозінським, Горбенком та Ковальським.
Проте пізніше, коли справа набула суспільного розголосу, Юлія Тимошенко заявила, що включення пана Лозінського до виборчого списку блоку було "помилкою".
У вівторок президент Віктор Ющенко висловив обурення тим, що колишній депутат Верховної Ради Віктор Лозінський, причетний до загибелі мешканця Кіровоградщини Валерія Олійника, "вислизнув" від правоохоронних органів.
Того ж дня голова СБУ Валерій Наливайченко заявив, що "злочин розкрито", хоча суду ще не було. Він сказав, що заходи щодо розшуку Віктора Лозінського тривають.
Пана Лозінського позбавили депутатських повноважень минулого тижня після подання ГПУ, яка попросила парламент дозволити арешт депутата. На тлі справи про вбивство селянина відновилася активна дискусія про скасування депутатської недоторканності.

Джерело: Бі-Бі-Сі

Експерт: Олійник стікав кров'ю, але його можна було врятувати
У висновку судово-медичної експертизи тіла мешканця Кіровоградської області Валерія Олійника, у вбивстві якого підозрюють екс-народного депутата Віктора Лозінського, йдеться про те, що загиблого можна було врятувати.
У першій частині документа докладно описуються рани, нанесені загиблому. З експертизи випливає, що Олійника жорстоко побили: на його тілі помічено численні синці на шкірі голови, грудної клітки (зокрема, зламано шосте ребро з правого боку), верхніх кінцівок.
Як стверджує експерт Петля А., вони з'явилися в результаті не менше 14 травмуючих впливів тупим твердим предметом". Такі тілесні ушкодження могли нанести "кулаком або взутою ногою".
Крім того, в Олійника виявили десять вогнепальних ран. Їх розміщено попарно на ногах, і з'явилися вони в результаті пострілів із "гладкоствольної мисливської зброї", ймовірно, картечі із набоями діаметром 9 мм.
"Смерть громадянина Олійника наступила в результаті численних вогнепальних поранень нижніх кінцівок із пошкодженням кісток гомілки і кровоносних судин середнього та дрібного калібру, що ускладнилися гострою крововтратою", - констатує судмедексперт.
"Гостра крововтрата - це смерть. І це дуже важливий момент. Тут може бути таке формулювання: якщо б йому вчасно надали медичну допомогу - наклали джгут, доставили в лікарню, - можливо, він би вижив", - заявив у розмові екс-перший заступник міністра внутрішніх справ, "регіонал" Микола Джига.
Крім того, відповісти на питання, чи вижив би Олійник, якщо б йому вчасно надали допомогу, експерт не зміг. "Питання про уникнення смерті потерпілого в разі своєчасного надання медичної допомоги вирішується при проведенні комісійної експертизи", - зазначається в акті експертизи.
Незважаючи на отримані поранення, Олійник міг робити спроби сховатися від переслідувачів, говориться в документі.
"Після заподіяння сукупності ушкоджень потерпілий міг здійснювати активні дії, однак у міру наростання зовнішньої кровотечі та явищ шокової реакції здатність згасає. Порушення анатомічної цілісності кісток правої гомілки не дозволяє використовувати праву стопу в якості опорної, що виключає можливість переміщення шляхом звичайної ходьби, стрибків, бігу, але дозволяє переміщатися іншим способом: на колінах, плазом", - стверджує експерт.
Якщо вірити експертизі, ряд травм - рани і синці на тильній поверхні кистей - могли виникнути у результаті самозахисту". Висновок судово-медичної експертизи спростовує одну з версій, за якою Олійник сам міг завдати собі вогнепальні поранення.
Експерт заявив, що якщо частини тіла, на яких з'явилися синці та рани - голова, грудна клітка, і руки, - "доступні для власноручного заподіяння" шкоди, то "нанесення своєю рукою вогнепальних поранень ... без будь-яких додаткових пристосувань, що збільшують відстань від дульного зрізу вогнепальної зброї до тіла потерпілого, виключається".
Нагадаємо, СБУ оголосила Лозінського в розшук, в Україні вже створено ініціативну групу із захисту екс-депутата. Захисники Лозінського переконують, що на нього звели наклеп, і погрожують перекрити трасу "Київ-Одеса".

Джерело: ТСН







Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

00:31
27-Квіт-2024
10 найпопулярніших застосунків для смартфонів у цьому році

Глобалізація інтернет-середовища призвела до того, що окремі застосунки мають стаб

21:02
26-Квіт-2024
Резонансне ДТП у Броварах: правоохоронці затримали Майбоженка
Затримано посадовця РДА Київщини, який скоїв ДТП з чотирма постраждалими

18:20
25-Квіт-2024
Міністр Сольський, якого підозрюють в оборудках із землею, подав заяву про відставку
"До Верховної Ради України надійшла заява від Миколи Сольського про відставку з посад
21:23
24-Квіт-2024
Джо Байден підписав законопроект щодо допомоги Україні на понад $60 млрд
Президент США Джо Байден підписав законопроект щодо допомоги Україні на понад $60 млр
20:49
23-Квіт-2024
Коли Верховна рада заборонить РПЦ в Україні
Верховна Рада, ймовірно, у травні зможе розглянути в другому читанні урядовий законоп
16:38
22-Квіт-2024
Виставка акварельного живопису Марії Рибіної-Ткач «Прозорі барви» в Чернігові
23 квітня о 12.00 в Національному архітектурно-історичному заповіднику «Чернігів стар
08:16
21-Квіт-2024
Конгресвумен Марсі Каптур виступаючи за допомогу Україні процитувала Тараса Шевченка
Під час виступу на підтримку законопроєкту про допомогу Україні, конгресвумен-демокра
21:03
20-Квіт-2024
Конгрес США проголосував за військову допомогу Україні
Трохи статистики голосувань:
1. Конфіскація активів РФ та заборона TikTok — 36
18:46
19-Квіт-2024
Ворожий літак Ту-22МЗ збили на відстані близько 300 кілометрів від України
Один з дальніх бомбардувальників Ту-22М3, які в ніч на 19 квітня здійснювали ракетну
16:13
19-Квіт-2024
Дружба народів: росія використовує студентів з Африки заради пропаганди своєї геополітичної величі
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його уча
Усі новини