реклама партнерів:
Головна » Генерал Олексій Пукач визнав свою безпосередню участь у вбивстві Гонгадзе і назвав його замовників

Генерал Олексій Пукач визнав свою безпосередню участь у вбивстві Гонгадзе і назвав його замовників


Коментарі: 0 Кримінал

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
Чільний керівник СБУ – керівник Головного відділу по боротьбі з організованою злочинністю та корупцією Василь Грицак заявив, що підозрюваний у справі вбивства журналіста Георгія Гонгадзе назвав замовників злочину.
Колишній начальник Головного управління кримінального розшуку департаменту зовнішнього спостереження МВС України Олексій Пукач назвав замовників вбивства журналіста Георгія Гонгадзе, але поки слідчі дії щодо них не проводиться.
Він нагадав, що співробітники СБУ вчора затримали Олексія Пукача і передали його Генеральній прокуратурі. Вже цієї ночі генерала почали допитувати.
За словами Василя Грицака, Олексій Пукач визнав свою безпосередню участь у вбивстві Гонгадзе і назвав замовників вбивства. Разом із тим Василь Грицак відмовився називати будь-які прізвища, посилаючись на таємницю слідства.
На уточнююче запитання, чи живі замовники вбивства журналіста, Василь Грицак відповів ствердно. «Я би так не сказав (що нема серед живих), скоріше за все, є», - сказав він.
Відповідаючи на запитання, чи є серед цих прізвищ прізвище колишнього Президента України Леоніда Кучми, пан Грицак зауважив, що це таємниця слідства.
Відповідаючи на запитання, чи будуть заарештовані названі Олексієм Пукачем замовники вбивства і чи вживаються якісь заходи для того, щоб вони не могли зараз залишити територію України, Василь Грицак зауважив, що це питання вирішуватимуть слідчі Генеральної прокуратури. За його даними, поки що таких заходів не вживали.
Зараз цілодобово генерала Пукача охороняє загін «Альфи». Він відмовився називати місцеперебування генерала, пославшись на те, що йому може загрожувати небезпека.
Колишній начальник Головного управління кримінального розшуку департаменту зовнішнього спостереження МВС пообіцяв показати слідчим місце, де знаходиться голова вбитого журналіста Георгія Гонгадзе.

Ющенко про боротьбу добра і зла
Президент Віктор Ющенко повідомив, що розпорядився забезпечити затриманому генералу максимальну безпеку: «Я вчора дав доручення, щоб волосинка не впала з голови Пукача, щоб він знаходився на території, яка щосекунди контролюється на предмет безпеки його життя».
Як повідомили у Головній службі інформаційної політики Секретаріату Президента, про це глава держави Віктор Ющенко також сказав сьогодні в інтерв'ю газеті «Сільські вісті».
Президент повідомив, що ще 2005 року слідчі кілька разів були близькі до того, щоб затримати Олексія Пукача: «Та операція, яка була здійснена вчора СБУ і Генпрокуратурою, це той вінець, якому можна аплодувати. Сьогодні Україна стає свідком завершення найпринциповішої кримінальної справи. Принциповість тут полягає не лише в тому, що відновиться справедливість закону, а й в тому, що вона відновиться навіть щодо дій, які вчинили найвищі посадові особи».
За інформацією Президента, перший допит генерала був дуже результативним і засвідчив його готовність співпрацювати зі слідством. «Я думаю, суспільство стане свідком великих новин», – зазначив Президент.
Віктор Ющенко ще раз назвав затримання Олексія Пукача знаковим кроком, який матиме гучний розголос у світі, в українському суспільстві і політикумі.
«Справа честі для мене – це розслідування справи про вбивство Гії Гонгадзе. Бо це змагання між двома силами: добра і зла».
За інформацією Президента, перший допит генерала був дуже результативним і засвідчив його готовність співпрацювати зі слідством. «Я думаю, суспільство стане свідком великих новин», – зазначив Президент.
Віктор Ющенко ще раз назвав затримання Олексія Пукача знаковим кроком, який матиме гучний розголос у світі, в українському суспільстві і політикумі.
«Справа честі для мене – це розслідування справи про вбивство Гії Гонгадзе. Бо це змагання між двома силами: добра і зла».

Зі свого боку міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко висловив сподівання, що з затриманням Олексія Пукача Генеральна прокуратура зможе встановити організаторів і замовників убивства журналіста Георгія Гонгадзе.
Пан Луценко привітав оперативних працівників з затриманням.
Юрій Луценко наголосив, що міліція не була причетна до цього затримання.
Тим часом, колишній генеральний прокурор України Святослав Піскун, зараз народний депутат з фракції Регіонів, заявив, що докази причетності Пукача до смерті Гонгадзе було зібрано ще 2003 року.
Щодо замовників убивства журналіста, екс-генпрокурор сказав, що «з цим має розбиратися слідство».
Святослав Піскун твердить, що його звільнення з посади генерального прокурора 2003 року було пов’язано з видачею ордера на арешт Олексія Пукача.

Джерело: Бі-Бі-Сі







Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

18:39
18-Квіт-2024
«Хатят лі русскіє вайни»
З таким рефреном звучала давно радянська пісня. Зміст якої полягав у тому, щоби перек
17:25
17-Квіт-2024
Полтавська земля багата на пам’ятки історії: бережімо нашу історію
Полтавська земля багата на пам’ятки історії. Це й не дивно, адже тисячі років тому ту
12:07
17-Квіт-2024
Відбулося засідання штабу з ліквідації наслідків ракетних ударів по Чернігову
Щойно відбулося засідання штабу з ліквідації наслідків ракетних ударів, - повідомляє
11:43
17-Квіт-2024
Ракетна атака рашистів по Чернігову: загиблі і багато поранених
У місті Чернігів триває рятувальна операція. Три ракетні удари по центру міста. Зруйн
19:25
16-Квіт-2024
Україна завдає росії потужні удари у відповідь!
Попри всю складність із боєприпасами, Україна завдає росії потужні удари у відповідь.
19:50
15-Квіт-2024
Харківщина. росіяни вдарили по Липецькій громаді: вбили двох та поранили чотирьох людей
Керованою авіабомбою по школі - ворог продовжує знищувати все живе. В селі Лук'янці п
20:41
14-Квіт-2024
У Києві перевірять законність розміщення церков Московського Патріархату на 73 земельних ділянках
У столиці перевірять законність розміщення на 73 комунальних земельних ділянках храмі
20:18
13-Квіт-2024
В Естонії планують визнати РПЦ терористичною організацією
Міністр внутрішніх справ Естонії Лаурі Ляенеметс має намір запропонувати парламенту к
21:38
11-Квіт-2024
Росіяни системно знищують нашу енергетичну систему
Це частина геноцидних практик- атаки на критичну інфраструктуру.
Ми повинні ак
20:45
10-Квіт-2024
Масована атака на Харківщину - троє загиблих, серед них дитина
Удар по Липцях, посеред дня росіяни атакували продуктовий магазин та аптеку, там здій
Усі новини