реклама партнерів:
Головна » Футбол. Україна - у півфіналі Євро-2009 !!!

Футбол. Україна - у півфіналі Євро-2009 !!!


Коментарі: 0 Спорт

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
Збірна України на останніх хвилинах матчу таки дотиснула Швейцарію і забила м‘яч, що продовжив свято господарям юнацького Євро!
Похід «синьо-жовтих» за трофеєм триває! Першу перемогу на турнірі приніс українцям наполегливий півзахисник київського «Динамо» Сергій Рибалка.
Швейцарія – Україна 0:1
Гол: Рибалка (85‘)
РСК «Олімпійський» (Донецьк)
Головний арбітр: Іштван Вод (Угорщина)
Асистенти арбітра: Марцін Борковський (Польща), Станіслав Савицький (Білорусь)
Четвертий арбітр: Іржі Ех (Чехія)
Швейцарія: Клаус, Кох, Фельтшер, Абраші, Баша, Мустафі, Вютріх (Шонбахлер,79‘), Дапрела, Аффольтер, Лаломбонго, Мехмеді (Паше, 60‘) Тренер: Клод Ріф
Україна: Левченко, Кушніров (Карноза,75'), Парцванія, Кривцов, Коркішко, Петров, Гармаш (Шахов, 84'), Рибалка, Каверін, Єременко (Шевчук, 46‘), Чайковський
Тренер: Юрій Калитвинцев
Попередження: Абраші (32‘), Дапрела(71‘), Фельтшер(90‘) - Каверін (38‘, 45'), Рибалка (86‘). Парцванія (87‘)
Вилучення: Каверін (45‘)

Українські лещата

Максимальний тиск на ворота суперника із перших хвилин матчу – певно, що це було головне завдання Юрія Калитвинцева на гру із Швейцарією. Українські хлопці немов узяли своїх суперників у лещата, і на початку двобою навіть не випускали «біло-червоних» з їхньої половини поля. Наша команда створювала момент за моментом. Якби не стара проблема із реалізацією, українці вже в середині першого тайму могли б вести з рахунком 3:0. Утім, не вдавалося забити бодай один гол.
Найбільша небезпека біля швейцарських воріт створювалася після гострих штрафних у виконанні Дмитра Коркішка. Денис Гармаш мав двічі забивати після подач свого одноклубника (обидва гравці виступають за київське «Динамо»). На 2-й хвилині грі удар українського півзахисника парирував воротар швейцарців Олівер Клаус. А от на 11-й – кіпер наших суперників вже нічим не міг допомогти своїй команді. Гармаш бив головою з метрів семи, утім примудрився не влучити у практично незахищені ворота.

Велике бажання і відсутність витримки
Виділявся на полі і нападник Віталій Каверін. Він у прямому сенсі таранив оборону суперників і намагався скористатися кожним своїм шансом, аби створити собі гольову можливість. Двічі дніпропетровець, запресингувавши захисників швейцарців, виходив на ударну позицію, утім щоразу не міг пробити кіпера суперників.
А найкращий момент для взяття швейцарських воріт Каверін отримав після чудового вертикального пасу Дмитра Коркішка. Віталій вийшов сам на сам з Клаусом, прокинув м’яч повз воротаря … і впав, перечепившись за ногу голкіпера. Формально чистий пенальті, але арбітр матчу, угорець Іштван Вод, розцінив дії українського нападника, як симуляцію і нагородив Каверіна жовтою карткою.
Віталій не здався перед ударами долі – вже за хвилину він ледь не відправив м’яч у ворота Клауса потужним ударом з метрів 20-ти. Трохи забракло точності. А насамкінець тайму Каверіна підвела ще й витримка – після власного фолу він дуже рознервувався і відкинув м’яч убік. Реакція судді не забарилася – Вод по старій дружбі подарував Каверіну другу жовту картку (за неспортивну поведінку), яка автоматично перетворилася на червону.
Україна, яка так і не змогла розпечатати швейцарські ворота, ще й опинилася в меншості. Отакий фінал першої половини гри.

Завдання ускладнюється
Граючи вдесятьох, українці, звичайно, не мають такої великої переваги над суперником. Навпаки, швейцарці вже без остраху йдуть вперед. Найкращий момент у Себастьяна Вютріха: півзахисник вийшов на ударну позицію, утім відправив м’яч вище воріт.
Щоправда, атаки Швейцарії не стають постійною величиною – «біло-червоні» над усе бажають зберегти нічию, яка їх цілком влаштовує і виводить у півфінал з другого місця в групі. Вони дуже сумлінно грають в обороні і легко зупиняють доволі сумбурні атаки української команди.

З останніх сил
Тренерському штабу збірної України залишається лише підсилювати атаку. Один за одним виходять на поле два креативних півзахисники дніпропетровського «Дніпра» Карноза і Шахов. Утім, не їм судилося стати героями матчу. Тоді, коли вже почали вмирати останні надії українських вболівальників, за п’ять хвилин до кінця матчу, нашим хлопцям таки вдалася гольова атака. Сергій Шевчук пройшов флангом і зробив дуже гострий простріл, на який вже очікував у штрафному майданчику швейцарців Сергій Рибалка. З першим ударом півзахисника Олівер Клаус впорався, а от з добиванням нічого зробити не зміг. Вже після матчу Сергій скаже, що присвятив цей гол мамі, в якої в день матчу був день народження. 1:0! Перемога прийшла, коли її вже й не чекали. Справжня футбольна драма таки завершилася хеппі-ендом. Українці пробилися до півфіналу, де протистоятимуть збірній Сербії.

Олександр Гольденберг, Інформаційний центр "Україна-2012"







Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

20:49
23-Квіт-2024
Коли Верховна рада заборонить РПЦ в Україні
Верховна Рада, ймовірно, у травні зможе розглянути в другому читанні урядовий законоп
16:38
22-Квіт-2024
Виставка акварельного живопису Марії Рибіної-Ткач «Прозорі барви» в Чернігові
23 квітня о 12.00 в Національному архітектурно-історичному заповіднику «Чернігів стар
08:16
21-Квіт-2024
Конгресвумен Марсі Каптур виступаючи за допомогу Україні процитувала Тараса Шевченка
Під час виступу на підтримку законопроєкту про допомогу Україні, конгресвумен-демокра
21:03
20-Квіт-2024
Конгрес США проголосував за військову допомогу Україні
Трохи статистики голосувань:
1. Конфіскація активів РФ та заборона TikTok — 36
18:46
19-Квіт-2024
Ворожий літак Ту-22МЗ збили на відстані близько 300 кілометрів від України
Один з дальніх бомбардувальників Ту-22М3, які в ніч на 19 квітня здійснювали ракетну
16:13
19-Квіт-2024
Дружба народів: росія використовує студентів з Африки заради пропаганди своєї геополітичної величі
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його уча
10:16
19-Квіт-2024
Дослідження ефективності навчання у приватних школах

Приватна школа в сучасному світі привертає увагу батьк

18:39
18-Квіт-2024
«Хатят лі русскіє вайни»
З таким рефреном звучала давно радянська пісня. Зміст якої полягав у тому, щоби перек
17:25
17-Квіт-2024
Полтавська земля багата на пам’ятки історії: бережімо нашу історію
Полтавська земля багата на пам’ятки історії. Це й не дивно, адже тисячі років тому ту
12:07
17-Квіт-2024
Відбулося засідання штабу з ліквідації наслідків ракетних ударів по Чернігову
Щойно відбулося засідання штабу з ліквідації наслідків ракетних ударів, - повідомляє
Усі новини