реклама партнерів:
Головна » Голова Рівненської держадміністрації прокоментував запланований візит патріарха Кирила на Рівненщину

Голова Рівненської держадміністрації прокоментував запланований візит патріарха Кирила на Рівненщину


Коментарі: 1 Церква та суспільство

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
У телефонній розмові, яка відбулася між головою Рівненської обласної державної адміністрації Віктором Матчуком та керівником прес-служби Рівненської єпархії УПЦ КП ігуменом Никоном (Гайдай), було обговорено низку питань щодо підготовки та проведення запланованого візиту патріарха РПЦ Кирила на Рівненщину.
Віктор Матчук у розмові по телефону знову наголосив на тому, що жителі Рівненщини повинні з розумінням та толерантністю віднестись до візиту предстоятеля Російської Православної Церкви. На питання про відвідання патріархом Кирилом Воскресенського собору, Віктор Йосипович відповів, що такі відвідини не плануються, хоча дехто бажає цього.
Віктор Матчук, який уважно слідкує за висловлюваннями та заявами патріарха Кирила, погодився, що, на жаль, запланований архипастирський візит Московського патріарха в Україну є насичений політичними моментами, а цього треба уникати.
Обов’язок місцевої влади, – як зазначив голова РОДА, – зробити усе належне для того, щоб під час перебування патріарха Кирила був порядок, спокій, щоб були дотримані конституційні права усіх громадян – і тих, які вітають цей візит, і тих, які є противниками цього візиту. «Ми не маємо права обмежувати чиїсь права».
«Місцева влада буде рада зустріти предстоятеля на Рівненський землі, але не допустить провокацій та непорозумінь». Оскільки патріарх Кирил не є особою державного рангу, представники Рівненської влади не будуть супроводжувати патріарха у його поїздках по області.
Зі свого боку, ігумен Никон роз’яснив Віктору Матчуку окремі моменти, викладені у заяві прес-служби Рівненської єпархії УПЦ КП від 30 липня щодо візиту патріарха Кирила на Рівненщину, у якій критикувалася оцінка Рівненською обласною держадміністрацією візиту патріарха Кирила в Україну. Заява мала за мету привернути увагу стурбованої громадськості Рівненщини щодо можливих провокацій у зв’язку з запланованим відвіданням патріархом Кирилом Рівненського Воскресенського собору та Миколаївського монастиря в Городку.
На думку ігумена Никона, місцева влада не повинна недооцінювати агресивне налаштування деяких псевдоцерковних сил, які підтримують Московський Патріархат, та не сприймати розпливчасті заяви патріарха Кирила, щодо мети його візиту в Україну. Як приклад цьому – неодноразові заяви Московського патріарха про неможливість, завчасність та небезпечність для України створення Української Помісної Православної Церкви.
На закінчення розмови Віктор Йосипович Матчук запевнив прес-службу Рівненської єпархії, що він є переконаним послідовником створення в Україні Помісної Православної Церкви. «Ми – самостійна держава, і в нас має бути своя самостійна Православна церква!.. Ми повинні усвідомлювати це».

Джерело: Прес-служба Рівненської єпархії УПЦ КП

Партіарх Московський і Всієї Русі Кирило таки відвідає Свято-Воскресенський собор у Рівному.
Це 31 липня підтвердив Архієпископ Рівненський і Острозький Варфоломій.
Він спростував інформацію про те, що Патріарх Кирило омине Свято-Воскресенський собор у Рівному. Подібні невизначеності з програмою владика пояснює її насиченістю. Відтак, Кирило таки планує відвідати нижній храм Свято-Воскресенського собору одразу після прибуття до Рівного.
Рівненська єпархія Української православної церкви закликає усіх мешканців області до приїзду Московського Патріарха поставитися терпимо. Підтримує єпархіальне управління і місцева влада.
Між тим, архієпископ Рівненський і Острозький Варфоломій не відкидає можливості супроводження візиту Патріарха Кирила на Рівненщину міжконфесійними баталіями. На його думку, певні політичні сили у такий спосіб можуть спробувати зірвати приїзд. Тож покладається на допомогу правоохоронців.

Андрій Лобчук, Юрій Кобів. Новини Рівного

До теми: Заява Рівненської єпархії УПЦ КП з приводу наміру московського патріарха Кирила відвідати місто Рівне та Городоцький монастир





QR-код посилання на сторінку




Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

20:22
28-Бер-2024
Російські спецслужби під прикриттям московського патріархату
Ця війна є цивілізаційною. Без знищення московії як імперії, миру і спокою для Україн
19:46
27-Бер-2024
Пам’яті Героя України Дмитра Романченка з Чернігова
У Небесному війську Захисників України гідне місце займають і уродженці Чернігова — п
19:24
27-Бер-2024
По Харкову вдарили авіабомбами - вперше з 2022-го року
Під ударом Шевченківський район, за інформацією, що перевіряється, ворог застосував д
20:44
26-Бер-2024
П'ять сценаріїв розгортання французьких військ в Україні
Президент Франції Еммануель Макрон своєю заявою про можливе відправлення в Україну за
22:12
25-Бер-2024
Василь Малюк: СБУ обіграла російські спецслужби по всіх ключових напрямках
З початку повномасштабного вторгнення Служба безпеки України значно посилила напрям к
21:20
25-Бер-2024
росіяни вчергове вдарили по Одесі балістикою
Коротко про одеські новини сьогодні.
Росіяни вчергове вдарили по нам балістико
20:29
25-Бер-2024
Війська росії захопили нові території на сході України
Армія Росії просунулася вперед практично на всіх ділянках фронту, де вона штурмує. Пр
20:11
24-Бер-2024
У Чернігові згадали заповіти В’ячеслава Чорновола
24 березня у Чернігові, в Музеї боротьби за відновлення незалежності України на Черні
16:27
24-Бер-2024
Оборонці України - неймовірні!
Ефективність використання засобів, які є в нашому розпорядженні - безпрецедентна. Для
21:09
23-Бер-2024
На Львівщині згорів деревʼяний храм Святого Михаїла
На Стрийщині вогнеборці ліквідували пожежу в дерев’яній церкві
23 березня о 10
Усі новини