реклама партнерів:
Головна » Fata morgana з кримінальним фіналом на Чернігівщині

Fata morgana з кримінальним фіналом на Чернігівщині


Коментарі: 0 Кримінал

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
Fata morgana, дослівно з італійської fata Morgana - фея Моргана за міфічними переказами, живе на морському дні та обманює мандрівників примарними видіннями. Фраза часто вживається у значенні марево, видіння.
Герой нашого нинішнього сюжету, як раз і прагнув вирватися з сірих безпросвітних буднів та розпочати нове яскраве життя, але шлях до нього вибрав хибний. І тепер замість раю нових романтичних стосунків, отримає пекло в'язничних мурів.
5 липня цього року, близько 16:15 до Борзнянського райвідділу внутрішніх справ надійшло повідомлення, що у власному будинку виявлено труп 80-річної місцевої жительки. Виїздом слідчо-оперативної групи на місце пригоди було встановлено, що смерть нещасної настала внаслідок черепно-мозкової травми та перелому кісток склепіння черепа.
З самого початку розслідування підозра впала на сусіда 33-річного Григорія, який був вхожий до пенсіонерки та не один раз, на її прохання, купував та приносив їй продукти.
Підозрюваного вдома не виявилося. Як пояснила дружина та батьки, напередодні він виїхав у відрядження до Дніпропетровська на розвантаження лісоматеріалів, так як працював робочим на пилорамі. Але в розмові з господарем пилорами було встановлено, що ні в яке відрядження він Григорія не посилав і взагалі не знає де він. А тим часом оперативники знаходили все більше й більше доказів причетності підозрюваного до скоєння злочину. При детальному огляді місця події було виявлено слід взуття, який пізніше ідентифікується із взуттям Григорія. На пилорамі, яка розміщувалася тут таки ж за городами, виявлено взуття та одяг молодика. Тоді оперативним шляхом було відстежено його мобільні розмови та встановлено, що він виїхав аж у Вінницьку область.
Коли у відрядження, майже на кордон з Молдовою, виїхали співробітники управління карного розшуку УМВС, вони вже володіли майже вичерпною інформацією щодо місця перебування "клієнта". На подвір'ї, куди прийшли оперативники, вони побачили молоду жіночку, а в дверях стояв невисокий худорлявий чоловік. Це і був Григорій.
Коли вони пред'явили посвідчення та запропонували пройти в будинок, ніякого опору з боку підозрюваного не було. Коли Григорія доправили назад до Борзни та допитали, то виявилося, що вдома у нього далеко не все гаразд. Сімейне життя не склалося. Сварки виникали майже щодня і основною причиною була фінансова проблема - малий заробіток господаря, який працював на пилорамі. Дійшло навіть до того, що чоловік часто зовсім не приходив додому ночувати, а вкладався прямо на робочому місці, аби не чути жінчиних докорів. А з-пів року тому він по інтернету познайомився з дівчиною з Вінничини. Вони обмінялися номерами телефонів і часто зідзвонювалися. Не зважаючи на те, що у Григорія з дружиною було двійко діток, він все ж таки наважився залишити родину. Але тепер затримка була вже за грішми. Обіцяної в строк зарплатні він не отримав і тому в гарячковому мозку чоловіка визрів "кримінальний" план - пограбувати бабу Параску. Ні, він зовсім не хотів її вбивати. Як стемніло, взявши ножівку та сокиру (!) чолов'яга попрямував до будинку сусідки. Пересвідчившись, що бабуся знаходиться у веранді, він з тильної сторони будинку випиляв у вікні раму (знав напевне, що вона не почує бо глуха) і заліз до хати. Прочекав години з дві, але господиня до хати не заходила, тоді він сам пішов у веранду. Знав зловмисник і те, що гроші бабця тримає у взутті і ніколи з ними не розлучається. Але ж як змусити її роззутися? І тут "у пригоді" стала сокира. Він опускає її на голову старенької (хоча на допиті запевняє, що вбивати її не хотів) і грабує вже бездиханне тіло.
Далі він, забравши гроші, умивається та перевдягається на пилорамі і першим же автобусом виїздить до Чернігова, а далі через Київ на Вінницю і далі до села своєї зазноби. Дорогою він купує їй обручку та ще деякі подарунки і вже мріє про нове, щасливіше життя, і гадки не маючи, що на його руках вже згублене людське життя.
Та недовго втішалися молодята спільним життям. Вже третього дня на подвір'я завітали правоохоронці, які і пояснили і мету свого приїзду, і те, що чекає на Григорія найближчим часом, адже бабуся Параска померла.
Наразі молодик затриманий та перебуває в слідчому ізоляторі в очікуванні суду. Проти нього порушено кримінальну справу за ст. 115 "навмисне вбивство" і йому загрожує від семи до п'ятнадцяти років ув'язнення. Слідство триває.

Джерело: УМВС України в Чернігівській області





QR-код посилання на сторінку




Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

19:46
27-Бер-2024
Пам’яті Героя України Дмитра Романченка з Чернігова
У Небесному війську Захисників України гідне місце займають і уродженці Чернігова — п
19:24
27-Бер-2024
По Харкову вдарили авіабомбами - вперше з 2022-го року
Під ударом Шевченківський район, за інформацією, що перевіряється, ворог застосував д
20:44
26-Бер-2024
П'ять сценаріїв розгортання французьких військ в Україні
Президент Франції Еммануель Макрон своєю заявою про можливе відправлення в Україну за
22:12
25-Бер-2024
Василь Малюк: СБУ обіграла російські спецслужби по всіх ключових напрямках
З початку повномасштабного вторгнення Служба безпеки України значно посилила напрям к
21:20
25-Бер-2024
росіяни вчергове вдарили по Одесі балістикою
Коротко про одеські новини сьогодні.
Росіяни вчергове вдарили по нам балістико
20:29
25-Бер-2024
Війська росії захопили нові території на сході України
Армія Росії просунулася вперед практично на всіх ділянках фронту, де вона штурмує. Пр
20:11
24-Бер-2024
У Чернігові згадали заповіти В’ячеслава Чорновола
24 березня у Чернігові, в Музеї боротьби за відновлення незалежності України на Черні
16:27
24-Бер-2024
Оборонці України - неймовірні!
Ефективність використання засобів, які є в нашому розпорядженні - безпрецедентна. Для
21:09
23-Бер-2024
На Львівщині згорів деревʼяний храм Святого Михаїла
На Стрийщині вогнеборці ліквідували пожежу в дерев’яній церкві
23 березня о 10
20:23
21-Бер-2024
Триває обговорення про введення французьких військ в Україну
І так, що відбувається у Франції і про що йдуть розмови в європейських столицях.
Усі новини