реклама партнерів:
Головна » Геннадій Москаль: Криміналітет у Криму знову підняв голову

Геннадій Москаль: Криміналітет у Криму знову підняв голову


Коментарі: 0 Кримінал

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
Народний депутат України Геннадій Москаль, якого міністр Юрій Луценко 24 серпня офіційно представив особовому складу Главку МВС у Криму в якості нового керівника, розповів виданню КоммерсантЪ-Украина про свої плани на новій посаді і пообіцяв повідомити про велику кількість кримінальних справ проти кримських депутатів і чиновників.
Так, відповідаючи на питання, чому саме він став заступником міністра-начальником Головного управління МВС у Криму, Москаль сказав: "Це питання не до мене, а до уряду та міністра внутрішніх справ. Але підозрюю, що основною причиною стало те, що криміналітет на півострові знову підняв голову. Одним з найвпливовіших людей Криму вважається кримінальний авторитет, депутат Верховної ради Автономної республіки Крим. Яким ще в цій ситуації могло бути рішення уряду? Я працював у Криму в 1997-2000 роках і добре знаю місцеву ситуацію. Можливо, тому і призначили саме мене ".
Водночас, у відповідь на зауваження КоммерсантЪ-Украина про те, що призначення виглядає неоднозначно, оскільки незабаром розпочнеться президентська виборча кампанія, і деякі політики в Києві пов'язують цей факт з появою Москаля в Криму, депутат зазначив: "Ну що тут коментувати? Я ніколи не належав до жодної з політичних партій, а зараз є членом громадського руху Народна самооборона. Якщо в мене залишилися посвідчення про те, що за Радянського Союзу я був членом Червоного Хреста, ОСВОДу або профспілок, то що, я їх тепер спалити повинен? Я пропрацював у системі МВС 34 роки і вважаю це призначення професійним. Міліція ж на виборах повинна займатися тим, що визначено в законах, які стосуються її діяльності. Кримська міліція буде займатися підтримкою громадського порядку і боротьбою зі злочинністю. Крапка ".
В одному зі своїх запитань до політика видання зазначило, що однією з перших заяв Москаля на новій посаді стала пропозиція депутату Верховної Ради Криму Олександру Мельнику, якого МВС неодноразово називало причетним до організованого злочинного угрупування Сейлем, відсидіти у в'язниці. Коментуючи таку пильну увагу до Мельника, Москаль сказав: "Я вважаю, що людина, яка називає себе кримінальним авторитетом, має бути" професійно підготовлена "і мати певні заслуги перед бандитською спільнотою. А як можна називати себе" авторитетом ", не відсидівши у в'язниці ні одного дня? Це все одно, що назвати себе дипломатом, жодного дня не попрацювавши за кордоном або в МЗС ".
"Знаєте, Крим унікальний в цьому плані регіон, - сказав Москаль, відповідаючи на питання про наявність в МВС матеріалів на будь-яких депутатів або вищих посадових осіб Криму. - У Радянському Союзі був так званий" синдром завскладом "- завідувач складом завжди отримував найменшу зарплату, рублів 70, ніколи не ходив у відпустку, але всі рвалися на цю посаду. І плинність кадрів на цій посаді була колосальна: одного посадять - відразу ж приходить інший, і його теж через деякий час саджали. Так і в Криму: бандит обов'язково лізе в політику, як раніше - у завідувачі складом. Якщо в деяких регіонах партійні вожді намагаються не допустити таких людей до влади, якось слідкуючи за чистотою своїх рядів, то тут все навпаки: чим людина гірша, чим більше на ній клейма, тим вище у нього посада і місце в партійному списку. Це ненормально, і Крим необхідно від цього лікувати. Терапія тут вже не допоможе, необхідно лікування виключно хірургічним методом ".
На уточнююче запитання Ъ, представників яких політсил він маєте на увазі, Москаль сказав: "Ну, подивіться самі на склади кримського парламенту, місцевих рад, партійну приналежність окремих мерів - все лежить на поверхні! Силовикам тут роботи вистачить надовго".
За словами новопризначеного голови кримської міліції, найближчим часом слід очікувати гучних кримінальних справ щодо високопоставлених кримських чиновників. "Тут є люди, нахабству яких навіть я дивуюся, хоча за свою міліцейську кар'єру встиг багато чого побачити. Начебто вже все нормально було наприкінці 90-х, а зараз знову повилазили звідкись. Їм голову відрубаєш, а відростають три - як у Змія Горинича ", - сказав він.
Як зазначив Ъ, Москаль заявляв, що на новій посаді має намір, в першу чергу, зосередитися на розслідуванні старих розстрільних справ, а також убивств з використанням вибухівки. На запитання видання чому, він сказав: "Практично у всіх цих справах живими залишилися ті, хто стріляв останніми, інші вже давно в могилах. Ті, хто стріляв останніми, і є замовниками цих убивств. А те, що вони зараз припудрились, прибралась у Brioni і видають себе за респектабельних бізнесменів або депутатів, ще не означає, що вони не є бандитами. Для мене цілком очевидно: за кожним розстрілом 90-х років стирчать криваві руки деяких нинішніх "найбільш впливових" людей Криму. Користуючись нагодою, хочу попередити всіх цих людей: любові та злагоди між нами не буде. Антагонізм між міліцією і бандитами закладений за визначенням. Тому між нами буде тільки жорстка конфронтація і війна. У рамках чинного законодавства, природно ".
На прохання розповісти, які в нього сьогодні відносини зі спікером кримського парламенту Анатолієм Гриценком, з яким Москаль раніше публічно конфліктував, він сказав: Ніяких. Чомусь він разом з прем'єр-міністром Криму Віктором Плакидою не прибули на моє уявлення. А Гриценко після того, як його попросили прокоментувати моє представлення, втекли від журналістів. Дивно все це ... Напевно, я їм чимось не до вподоби. Тут, у Криму, чомусь прийнято вважати, що якщо ти при владі, то ти - цар і бог, і всі повинні до тебе на поклон бігати. Стосовно цього в мене є цитата з Леніна: головне владу не захопити, а її втримати. Так що хай роблять висновки ".

Нагадаємо, Кабінет міністрів України призначив Геннадія Москаля начальником ГУ МВС Криму - заступником міністра внутрішніх справ 19 серпня.

Джерело: http://ua.korrespondent.net/







Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

16:13
19-Квіт-2024
Дружба народів: росія використовує студентів з Африки заради пропаганди своєї геополітичної величі
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його уча
18:39
18-Квіт-2024
«Хатят лі русскіє вайни»
З таким рефреном звучала давно радянська пісня. Зміст якої полягав у тому, щоби перек
17:25
17-Квіт-2024
Полтавська земля багата на пам’ятки історії: бережімо нашу історію
Полтавська земля багата на пам’ятки історії. Це й не дивно, адже тисячі років тому ту
12:07
17-Квіт-2024
Відбулося засідання штабу з ліквідації наслідків ракетних ударів по Чернігову
Щойно відбулося засідання штабу з ліквідації наслідків ракетних ударів, - повідомляє
11:43
17-Квіт-2024
Ракетна атака рашистів по Чернігову: загиблі і багато поранених
У місті Чернігів триває рятувальна операція. Три ракетні удари по центру міста. Зруйн
19:25
16-Квіт-2024
Україна завдає росії потужні удари у відповідь!
Попри всю складність із боєприпасами, Україна завдає росії потужні удари у відповідь.
19:50
15-Квіт-2024
Харківщина. росіяни вдарили по Липецькій громаді: вбили двох та поранили чотирьох людей
Керованою авіабомбою по школі - ворог продовжує знищувати все живе. В селі Лук'янці п
20:41
14-Квіт-2024
У Києві перевірять законність розміщення церков Московського Патріархату на 73 земельних ділянках
У столиці перевірять законність розміщення на 73 комунальних земельних ділянках храмі
20:18
13-Квіт-2024
В Естонії планують визнати РПЦ терористичною організацією
Міністр внутрішніх справ Естонії Лаурі Ляенеметс має намір запропонувати парламенту к
21:38
11-Квіт-2024
Росіяни системно знищують нашу енергетичну систему
Це частина геноцидних практик- атаки на критичну інфраструктуру.
Ми повинні ак
Усі новини