реклама партнерів:
Головна » Дні Європи в Чернігові – підтримуючи традиції святкування. Фото

Дні Європи в Чернігові – підтримуючи традиції святкування. Фото


Коментарі: 0 ЄВРОІНТЕҐРАЦІЯ

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
Столиця Сіверського краю має давні та тісні зв’язки з європейськими країнами. Варто згадати міста-побратими, з якими плідно співпрацює міська влада: Габрово, Градець-Кралове, Тарнобжег, Меммінген.
Громадські організації також значно сприяють розвитку контактів не лише між містами-побратимами, але й між країнами в цілому, поглиблюючи культурні, економічні та особисті контакти з європейськими сусідами. В рамках святкування Дня Європи в Чернігові щороку відбувається багато заходів, які спрямовані на покращення інформування громади з питань європейської інтеграції, виховання молодого покоління у дусі європейських цінностей, вивчення історії, культури та традицій країн Європи.
Цьогорічні святкування Дня Європи в м. Чернігові співпали з 20 річницею дружби з німецьким містом Меммінген. Якраз на День Європи в місті перебувала делегація з міста-побратима.
Розпочалися святкування 14 травня з інтерактивної гри-подорожі "Парад країн" у дитячо-юнацькому клубі «Мушкетер», під час якої діти познайомились з країнами Європи в цікавій та веселій формі гри. Старше покоління теж не залишилось осторонь. Година інформування для підопічних територіального центру соціального обслуговування пенсіонерів та одиноких непрацездатних громадян «Адаптація органів місцевого самоврядування України до стандартів Європейського Союзу» пройшла 17 травня.
Того ж дня в міській раді відбувся круглий стіл під назвою «Традиції європейської демократії в українській транскрипції» за участю представників політичних партій, громадських організацій, навчальних закладів та засобів масової інформації. Було висвітлено ряд питань, зокрема, виховання демократичних цінностей у молоді, взаємного обміну студентів вищих навчальних закладів у рамках програм стажування, питання, чим насправді є українська євроінтеграція: метою чи засобом у вирішенні ключових проблем розвитку України. Учасники заходу обговорили ключові проблеми орієнтації зовнішньої політики України та наголосили на необхідності дотримання принципів партнерства і добросусідства з усіма країнами. А закінчився насичений подіями день 17 травня «Годиною – бесідою «Україна в центрі Європи» у дитячо-юнацькому клубі «Україна».
19 травня за участю Президента ЧОГО «Євроклуб» Юрія Ткача відбулась віртуальна подорож «Ми пізнаємо Європу. Європа пізнає нас» у бібліотеці-філії №4 міської централізованої бібліотечної системи, проведена бібліотекарем Галич Іриною Павлівною. Учасники заходу обговорили питання формування європейських цінностей, перешкоди, що постають перед Україною на шляху до Європи.
20 травня депутати міської ради та їх помічники-консультанти пройшли навчання на тему: «Європейські традиції місцевого самоврядування в Україні» в міській раді.
А 21 травня особливо запам’ятається мешканцям міста. Об 11.00 у сквері Богдана Хмельницького виріс «Європейський квартал» з мовними студіями, віртуальною екскурсією європейськими містами, конкурсом малюнка, живими скульптурами.
І не встигли ще розійтись учасники «Європейського кварталу», як алея Героїв почала розквітати національною символікою європейських країн. Мов за помахом чарівної палички, виросло наметове містечко та розквітло кольорами країн Європи. Це розпочав свою роботу Фестиваль країн Європи. Офіційне відкриття Фестивалю запам’ятається всім учасникам та відвідувачам Фестивалю виступом обер-бургомістра м. Меммінгена доктора Іво Хольцингера та міського голови м. Чернігова Олександра Соколова, спілкуванням з німецькою делегацією, а також чудовим концертом у спільному виконанні духового оркестру резервістів району Альгой (Німеччина) та духового оркестру військово-музичного центру Сухопутних військ Збройних Сил України (Україна). І, звичайно, всі глядачі отримали масу вражень від творчих виступів учасників Фестивалю – учнів навчальних закладів.
Організаторами Фестивалю виступили Чернігівська міська громадська організація «Євроклуб» та Чернігівська міська молодіжна громадська організація «Жменя». Підтримку Фестивалю надали Управління з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю Чернігівської ОДА, заступник Чернігівського міського голови Анна Романова, Управління освіти Чернігівської міської ради (призи учасникам Фестивалю), Управління стратегічного розвитку міста та туризму Чернігівської міської ради, Чернігівська обласна організація Партії регіонів (намети для учасників Фестивалю), Поліщук В.А., директор КП “Агенство інвестиційного розвитку Чернігівського району” (матеріально-технічна допомога в організації Фестивалю), Кириченко О.В., директор АТЗТ “Ритм” (матеріально-технічна допомога в організації Фестивалю), медіа-партнер Фестивалю – „Чернігівський монітор”.
Участь у Фестивалі взяли команди 33 навчальних закладів з міста Чернігова та 5 євроклубів з області: євроклуб «Євросвіт» з с. Горбів, Куликівського району, євроклуб Центру юнацької та дитячої творчості з м. Щорс, євроклуб «Соняшник» з с. Количівка Чернігівського району, євроклуб Менської гімназії та євроклуб «Оріон» Комунального позашкільного навчального закладу «Будинок школяра Чернігівської районної ради Чернігівської області». Учасники традиційно представляли символіку, національний одяг, кухню, традиції, обряди, культуру відповідно країн Європи.
За словами відвідувачів Фестивалю, мешканців Чернігова, вони “отримали масу позитивної енергії та гарного настрою”. Фестиваль не залишив байдужим жодного відвідувача (а їх було понад 4 000) – адже де ще можна було за одну годину обійти всі країни Європи, скуштувати національні страви, послухати та побачити національні пісні та танці. Крім того, у роботі Фестивалю взяли участь народні майстри Чернігівщини, які представили свої роботи, а гості свята могли придбати собі сувеніри на пам'ять.

Джерело: ЧМГО «Євроклуб», Юрій Ткач



















Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

18:20
25-Квіт-2024
Міністр Сольський, якого підозрюють в оборудках із землею, подав заяву про відставку
"До Верховної Ради України надійшла заява від Миколи Сольського про відставку з посад
21:23
24-Квіт-2024
Джо Байден підписав законопроект щодо допомоги Україні на понад $60 млрд
Президент США Джо Байден підписав законопроект щодо допомоги Україні на понад $60 млр
20:49
23-Квіт-2024
Коли Верховна рада заборонить РПЦ в Україні
Верховна Рада, ймовірно, у травні зможе розглянути в другому читанні урядовий законоп
16:38
22-Квіт-2024
Виставка акварельного живопису Марії Рибіної-Ткач «Прозорі барви» в Чернігові
23 квітня о 12.00 в Національному архітектурно-історичному заповіднику «Чернігів стар
08:16
21-Квіт-2024
Конгресвумен Марсі Каптур виступаючи за допомогу Україні процитувала Тараса Шевченка
Під час виступу на підтримку законопроєкту про допомогу Україні, конгресвумен-демокра
21:03
20-Квіт-2024
Конгрес США проголосував за військову допомогу Україні
Трохи статистики голосувань:
1. Конфіскація активів РФ та заборона TikTok — 36
18:46
19-Квіт-2024
Ворожий літак Ту-22МЗ збили на відстані близько 300 кілометрів від України
Один з дальніх бомбардувальників Ту-22М3, які в ніч на 19 квітня здійснювали ракетну
16:13
19-Квіт-2024
Дружба народів: росія використовує студентів з Африки заради пропаганди своєї геополітичної величі
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його уча
10:16
19-Квіт-2024
Дослідження ефективності навчання у приватних школах

Приватна школа в сучасному світі привертає увагу батьк

18:39
18-Квіт-2024
«Хатят лі русскіє вайни»
З таким рефреном звучала давно радянська пісня. Зміст якої полягав у тому, щоби перек
Усі новини