реклама партнерів:
Головна » Донецьк. Результати АТО - сотні вбитих бойовиків, втрат серед силовиків немає (ВІДЕО)

Донецьк. Результати АТО - сотні вбитих бойовиків, втрат серед силовиків немає (ВІДЕО)


Коментарі: 0 ПОДІЇ

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
Як вже писала "Європейська Україна", дуже гаряча доба видалася в Донецьку, де розпочалася активна фаза антитерористичної операції.

Вчора вночі загони бойовиків з Чечні та Росії захопили будівлю донецького терміналу аеропорту. На даху будівлі була встановлена зенітна установка, засіли стрілки з переносними зенітними ракетними комплексами, а також снайпери і кулеметники. Українське командування вимагало негайно звільнити територію аеропорту, і попередило про наслідки. Однак терористи використовували час ультиматуму для організації оборони і мінування терміналу аеропорту, повідомляє "Публіцист"

По закінченню терміну ультиматуму Військово-повітряні сили завдали серію ракетних ударів з застосуванням високоточної зброї по вогневим точкам терористів, з яких вівся вогонь. Під прикриттям ракетно-гарматного вогню фронтового винищувача МІГ-29 і бойових вертольотів Мі-24, на територію аеропорту висадився армійський спецназ, який провів зачистку. Опір терористів придушени. Зараз аеропорт «Донецьк» знаходиться під повним контролем українських сил. Втрати терористів уточнюються. Втрати військовослужбовців України в аеропорту «Донецьк». Офіційно повідомляється лише про одного пораненого силовика. Це єдина втрата всіх українських сил, що брали участь в Антитерористичній операції протягом 26 травня.

Під час втечі терористів з аеропорту сталася серія вибухів - ймовірно вони підривали будівлю нового міжнародного терміналу «Донецьк», щоб вивести з ладу управління і функціонування аеропорту. В результаті аеропорт довелося повністю закрити для прийому регулярних авіарейсів.



Очевидці повідомляють, що в районі ж/д вокзалу прямим попаданням знищений КамАЗ з так званими «кадирівцями» - чеченськими бойовиками, які являються бійцями Рамзана Кадирова.

«Підтверджена інформація - більше 100 «двухсотих». Ще більше «трьохсотих». Точний підрахунок важко вести», - повідомляє журналіст Віталій Уманець. На своїй сторінці у Facebook він повідомив, що «на 21-00 сепаратисти визнали вбитими понад 100 бойовиків».

«В районі ж/д вокзалу прямим попаданням знищений КамАЗ з терористами. Очевидці повідомляють, що після цього до нього під'їхали бойовики на легкових автомобілях і забрали залишки вцілілої зброї. Також в результаті запеклого бою сепаратисти залишили путиловський міст, є вбиті. У даний момент бій йде вже в районі телецентру на Куйбишева. Наступ на Донецьк відбувається одночасно за кількома напрямками», - написав він.

Офіційний представник АТО Владислав Селезньов повідомив, що бойовики, які перебували в терміналі аеропорту в Донецьку, були повністю знищені.

«Бойовиків, які захопили аеродром, налічувалося близько 200 чоловік, основну частку серед яких складали представники інших держав. Основне угруповання розмістилося в новому терміналі аеропорту. Захоплення терміналу створювало загрозу життя мирного населення. У зв'язку з цим для запобігання негативних наслідків керівництвом АТО був висунутий ультиматум про капітуляцію. Тим, хто був готовий скласти зброю гарантувалася безпека.

Бойовики не прийняли наші умови. В чітко зазначений час були розпочаті дії щодо нейтралізації терористів. Після легкого поранення українського військовослужбовця було завдано удару із застосуванням авіації. Бойовики, які перебували в приміщенні терміналу, були знищені.» - повідомляє Селезньов.

«В даний час розвідані всі об'єкти бойовиків. У разі, якщо бойовики не здадуться, по розвіданими об'єктам буде завдано удар з використанням високоточної спеціальної зброї. Завдання антитерористичної операції продовжують реалізовуватися. На даний момент підтверджених даних про втрати серед учасників АТО немає», - додав він.

Міські лікарні Донецька тим часом переповнені пораненими терористами, про це повідомляють місцеві ЗМІ та мешканці міста.

В той же час, станом на 23:00, за інформацією департаменту охорони здоров'я Донецької обласної державної адміністрації, з вогнепальними пораненнями в лікарні міста доставлено 15 осіб.

Медики продовжують працювати і доставляти постраждалих в лікувальні установи. На місці працюють фахівці-експерти. Цифри за загиблими офіційно будуть тоді, коли їх почнуть доставляти в морги.

У місцевих ЗМІ з'явилася інформація, що так званий голова ДНР Денис Пушилін втік з будівлі ОДА з великою сумкою і в оточенні автоматників. Втекли вони на машинах Паджеро з номерним знаком АН 4050 ОС та Мерседес - АН 3899 СО. В той же час повідомляється, що Пушилін звернувся до Путіна про допомогу.

Зараз активні бойові дії проти бойовиків в Донецьку припинені. Про це повідомив прес-офіцер АТО Олексій Дмитрашковский. За його словами, антитерористична операція триватиме до повного знищення терористів.

За попередньою інформацією, активну фазу АТО відновлять зі сходом сонця у вівторок близько 4:00 ранку.

Дмитрашковский також повідомив про те, що керівники ДНР робили спроби розпочати переговори.







Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

18:20
25-Квіт-2024
Міністр Сольський, якого підозрюють в оборудках із землею, подав заяву про відставку
"До Верховної Ради України надійшла заява від Миколи Сольського про відставку з посад
21:23
24-Квіт-2024
Джо Байден підписав законопроект щодо допомоги Україні на понад $60 млрд
Президент США Джо Байден підписав законопроект щодо допомоги Україні на понад $60 млр
20:49
23-Квіт-2024
Коли Верховна рада заборонить РПЦ в Україні
Верховна Рада, ймовірно, у травні зможе розглянути в другому читанні урядовий законоп
16:38
22-Квіт-2024
Виставка акварельного живопису Марії Рибіної-Ткач «Прозорі барви» в Чернігові
23 квітня о 12.00 в Національному архітектурно-історичному заповіднику «Чернігів стар
08:16
21-Квіт-2024
Конгресвумен Марсі Каптур виступаючи за допомогу Україні процитувала Тараса Шевченка
Під час виступу на підтримку законопроєкту про допомогу Україні, конгресвумен-демокра
21:03
20-Квіт-2024
Конгрес США проголосував за військову допомогу Україні
Трохи статистики голосувань:
1. Конфіскація активів РФ та заборона TikTok — 36
18:46
19-Квіт-2024
Ворожий літак Ту-22МЗ збили на відстані близько 300 кілометрів від України
Один з дальніх бомбардувальників Ту-22М3, які в ніч на 19 квітня здійснювали ракетну
16:13
19-Квіт-2024
Дружба народів: росія використовує студентів з Африки заради пропаганди своєї геополітичної величі
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його уча
10:16
19-Квіт-2024
Дослідження ефективності навчання у приватних школах

Приватна школа в сучасному світі привертає увагу батьк

18:39
18-Квіт-2024
«Хатят лі русскіє вайни»
З таким рефреном звучала давно радянська пісня. Зміст якої полягав у тому, щоби перек
Усі новини