реклама партнерів:
Головна » Фінал Кубка України. Динамо – Шахтар – 0:2

Фінал Кубка України. Динамо – Шахтар – 0:2


Коментарі: 0 Спорт

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
Фінал Кубка України
25 травня. Стадіон «Ювілейний» (м. Суми).
Рефері: Віктор Швецов (Одеса)
Динамо – Шахтар – 0:2
Голи: Едуардо (64), Луїс Адріано (87)
«Динамо»: Шовковський, Данило Сильва (Бетао, 57), Вукоєвич, Попов, Шевченко, Ярмоленко, Мілевський, Гусєв, Єременко (Алієв, 69), Хачеріді, Юссуф. Тренер: Юрій Сьомін.
«Шахтар»: Пятов, Срна, Кучер, Ракицький, Шевчук, Хюбшман, Фернандіньо, Жадсон (Мхітарян, 80), Вілліан (Тейшейра), Едуардо, Луїс Адріано (Дуглас Коста, 90+5). Тренер: Мірча Луческу.

Вилучення: Бетао, 86 (друге попередження) – Едуардо, 77 (друге попередження)
Попередження: Бетао, Попов Мілевський – Едуардо , Срна, Фернандіньо.

Сутичками, вуличеннями і, звичайно ж, перемогою «Шахтаря» запам’ятався 20-ий ювілейний фінал Кубка України з футболу. Ані злива напередодні та під час матчу, ані якість футбольного газону на сумському стадіоні із символічною назвою «Ювілейний», не принесли гіркоти у яскраве протистояння грандів українського футболу. Матч вдався, а заповнена арена майже 28-ма тисячами глядачів та їхні оплески гравцям після матчу у знак вдячності за феєричне футбольне шоу – тому підтвердження.
Звичайно, результат поєдинку став втішним лише для донецької команди, та кияни до останнього боролися за трофей. І хтозна, як завершився б поєдинок – реалізуй «Динамо» одну з кількох нагод у першому таймі. Тим паче, що на початках кияни взагалі володіли ініціативою, не тотальною, звичайно, але принаймні «динамівці» дещо гостріше атакували.
Щоб «обміряти» один одного командам знадобилося десь 20 хвилин матчу, далі ж Шева та Гусєв розпочали «динамівську» пристрілку. Одна з них завершилась демонструванням Пятовим своєї голкіперської майстерності, після удару головою Шевченка з близької відстані у центр воріт. Після стриманого темпу гри, який демонстрував «Шахтар» протягом половини тайму, з часом активізувалися й гірники. Кілька виконаних ними кутових, а також небезпечні удари Фернандіньо та Едуардо – і мінімальну перевагу киян нівельовано. Саме гірникам під кінець першого тайму й вдалося створити найнебезпечніший момент сорокап’ятихвилинки. Вілліан з підступів до воротарської зони пробив гарматним ударом, але в цьому епізоді спрацювали знамениті кулаки Шовковського, які перевели м’яч на кутовий.
Друга половина зустрічі стартувала з пресингу «Шахтаря». Останні, вочевидь, не хотіли дотягувати матч до пенальті, а тому відразу взялися до справи – спершу Вілліан зліва ледь не поцілив у дальню дев’ятку, а за кілька хвилин Хюбшман створює ще одну небезпеку, однак – вище воріт. Гостріше запрацювали у гірників і фланги – кілька простріл пішло від Фернандіньо, проте на заваді успішно завершити ці моменти щонайменше двічі ставав Хачеріді. Першим кульмінаційним моментом матчу стала 64-та хвилина. Проводячи атаку, у штрафному майданчику динамівців Адріано м’яко скидає м’яч для Едуардо, а той цілить щічькою у дальній від нього кут – 0:1. Після голу, «Шахтар» ще провів кілька небезпечних атак, але далі свідомо знизив темп.
Аби вирівняти становище поєдинку, тренер киян Юрій Сьомін робить ставку на Алієва, якого випускає замість Єременка. Та невисока функціональна готовність Олександра, якщо не тільки зашкодила, то точно не допомогла команді. В свою чергу, одному із епізодів, на секунду долю матчу у свої руки взяв Артем Мілевський. Останній з лінії штрафної у падінні пробив по воротах і влучив у стійку!
Та 25 травня був не днем «Динамо». Вже за кілька хвилин після моменти Мілевського, «Шахтар» вдруге забиває й встановлює остаточний рахунок у матчі. У центрі помилився Попов. Його помилкою скористався Срна, який п’ятою скинув кулястого на Тейшейру, який прострілив штрафну, а там епізод без жодних питань завершив Луїс Адріано – 0:2.
Після цього, без того «спекотний» матч підігріла ще одна сутичка між гравцями команд, але окрім вилучень та попереджень нічого корисного вона нікому не принесла. Факт залишився фактом: у Сумах «Шахтар» був психологічно та фізично сильнішим, а тому переміг і здобув для себе та своїх фанів сьомий трофей Кубка України.

Джерело: Сергій Ющишин із Сум, Інформаційний центр «Україна-2012»






Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

20:49
23-Квіт-2024
Коли Верховна рада заборонить РПЦ в Україні
Верховна Рада, ймовірно, у травні зможе розглянути в другому читанні урядовий законоп
16:38
22-Квіт-2024
Виставка акварельного живопису Марії Рибіної-Ткач «Прозорі барви» в Чернігові
23 квітня о 12.00 в Національному архітектурно-історичному заповіднику «Чернігів стар
08:16
21-Квіт-2024
Конгресвумен Марсі Каптур виступаючи за допомогу Україні процитувала Тараса Шевченка
Під час виступу на підтримку законопроєкту про допомогу Україні, конгресвумен-демокра
21:03
20-Квіт-2024
Конгрес США проголосував за військову допомогу Україні
Трохи статистики голосувань:
1. Конфіскація активів РФ та заборона TikTok — 36
18:46
19-Квіт-2024
Ворожий літак Ту-22МЗ збили на відстані близько 300 кілометрів від України
Один з дальніх бомбардувальників Ту-22М3, які в ніч на 19 квітня здійснювали ракетну
16:13
19-Квіт-2024
Дружба народів: росія використовує студентів з Африки заради пропаганди своєї геополітичної величі
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його уча
10:16
19-Квіт-2024
Дослідження ефективності навчання у приватних школах

Приватна школа в сучасному світі привертає увагу батьк

18:39
18-Квіт-2024
«Хатят лі русскіє вайни»
З таким рефреном звучала давно радянська пісня. Зміст якої полягав у тому, щоби перек
17:25
17-Квіт-2024
Полтавська земля багата на пам’ятки історії: бережімо нашу історію
Полтавська земля багата на пам’ятки історії. Це й не дивно, адже тисячі років тому ту
12:07
17-Квіт-2024
Відбулося засідання штабу з ліквідації наслідків ракетних ударів по Чернігову
Щойно відбулося засідання штабу з ліквідації наслідків ракетних ударів, - повідомляє
Усі новини