реклама партнерів:
Головна » Юрій Костенко: «Червоний прапор – загроза незалежності та територіальній цілісності України»

Юрій Костенко: «Червоний прапор – загроза незалежності та територіальній цілісності України»


Коментарі: 0 ПОЛІТИКУМ

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
«УНП ініціює подання до Конституційного суду з вимогою скасування Закону №3298-VI щодо порядку офіційного використання копій Прапора Перемоги, який 21 травня на порушення Конституції було підписано Президентом України», - заявив на прес-конференції народний депутат України, лідер Української народної партії Юрій КОСТЕНКО. За його словами, «УНП розцінює події, пов’язані з червоним прапором, як складову закордонного сценарію розчленування України».
«Закон по багатьох статтях суперечить Конституції», - вважає КОСТЕНКО. За його словами, «порушено 20 статтю Конституції, оскільки червоний прапор не є державною символікою або символікою територіальних громад, а є символом неіснуючої держави та однієї з політичних партій». Політик наголосив, що «брутально проігноровано 15 статтю Конституції, яка передбачає, що суспільне життя ґрунтується на засадах політичної, економічної та ідеологічної багатоманітності і жодна ідеологія не може бути визнана державою як обов`язкова». За його словами, «використання символів колишньої комуністичної імперії, яка поневолювала нації та народи, суперечить ідеологічним настановам щодо захисту суверенітету та територіальної цілісності України (частини 1 та 2 статті 17), а також встановленим у статті 18 Конституції цілям зовнішньополітичної діяльності». КОСТЕНКО нагадав, що «закон стосовно опису державних символів України та порядку їх використання приймається не менш, ніж двома третинами від конституційного складу Верховної Ради України». За його словами, «оскільки Закон №3298-VI запроваджує обов’язкове використання та підйом червоного прапора нарівні з Державним прапором України, то парламент повинен проголосувати за цей закон не менш, ніж двома третинами від конституційного складу».
Як заявив політик, «УНП розцінює події, пов’язані з червоним прапором, як сценарій закордонних політтехнологів, які розігрують карту регіонального сепаратизму». На його думку, «якщо КС не скасує закон, то 22 червня Україну очікує подальша «розкрутка» подій 9 травня, але вже з непередбачуваними наслідками». «Буде докладено шалених зусиль, щоб замість мирного розв’язання проблем Україна була втягнута у жорстке громадянське протистояння», - вважає КОСТЕНКО. Він нагадав про «початки незалежності, коли пахло кров`ю», про загрози громадських сутичок 2004 року, про «геополітичні ігри навколо Криму». Тепер, як вважає лідер УНП, «взялися за Західну Україну, де зараз значна частина населення, невдоволена політикою влади, висловлюється за те, щоб Галичина стала європейською та незалежною».
На думку КОСТЕНКА, «сценарій 9 травня готувався заздалегідь, коли в парламенті раптом розпочалися розмови про необхідність «червонопрапорного» рішення». «І всі головні особи, і сам сценарій протистояння 9 травня були описані у ЗМІ від «а» до «я» задовго до самих подій, - прокоментував він ситуацію. -- Тим не менше, поїзд продовжував рухатися». Як зазначив на прес-конференції лідер УНП, «в подальшій реалізації сценарію були задіяні парламентська більшість, президентська адміністрація, неофашистські проросійські організації та українські праворадикали, які начебто «боронили українську незалежність». Внаслідок подій 9 травня «було посилено міжетнічну та міжнаціональну напругу в Україні, але не отримано очікуваного за масштабами ефекту», - констатував КОСТЕНКО. Тому, на його думку, «українські комуністи працюють над подальшою розкруткою сценарію, -- готують провокації на 22 червня, щоб під приводом федералізації України розпалювати регіональний сепаратизм».
На переконання політика, «Конституційний суд має терміново скасувати закон, що принижує гідність українського Державного Прапора та українців, а також відбілює червоний колір радянського терору, під яким було знищено більше 10 млн. українців». Юрій КОСТЕНКО закликав українських політиків «не забувати, що незалежність України постала і на звитязі радянського воїна, і на звитязі воїна УПА». «Якщо ми будуємо європейську країну, то не повинні допускати повернення атавізмів тоталітарного комуністичного минулого у державну систему», - наголосив лідер УНП.

Джерело: прес-служба УНП.






Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

18:46
19-Квіт-2024
Ворожий літак Ту-22МЗ збили на відстані близько 300 кілометрів від України
Один з дальніх бомбардувальників Ту-22М3, які в ніч на 19 квітня здійснювали ракетну
16:13
19-Квіт-2024
Дружба народів: росія використовує студентів з Африки заради пропаганди своєї геополітичної величі
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його уча
18:39
18-Квіт-2024
«Хатят лі русскіє вайни»
З таким рефреном звучала давно радянська пісня. Зміст якої полягав у тому, щоби перек
17:25
17-Квіт-2024
Полтавська земля багата на пам’ятки історії: бережімо нашу історію
Полтавська земля багата на пам’ятки історії. Це й не дивно, адже тисячі років тому ту
12:07
17-Квіт-2024
Відбулося засідання штабу з ліквідації наслідків ракетних ударів по Чернігову
Щойно відбулося засідання штабу з ліквідації наслідків ракетних ударів, - повідомляє
11:43
17-Квіт-2024
Ракетна атака рашистів по Чернігову: загиблі і багато поранених
У місті Чернігів триває рятувальна операція. Три ракетні удари по центру міста. Зруйн
19:25
16-Квіт-2024
Україна завдає росії потужні удари у відповідь!
Попри всю складність із боєприпасами, Україна завдає росії потужні удари у відповідь.
22:05
15-Квіт-2024
Сучасне стильне жіноче взуття: білі шкіряні кеди і кросівки

Жіноче взуття відіграє важливу роль у формуванні образу кожної модниці. У ній поєд

19:50
15-Квіт-2024
Харківщина. росіяни вдарили по Липецькій громаді: вбили двох та поранили чотирьох людей
Керованою авіабомбою по школі - ворог продовжує знищувати все живе. В селі Лук'янці п
20:41
14-Квіт-2024
У Києві перевірять законність розміщення церков Московського Патріархату на 73 земельних ділянках
У столиці перевірять законність розміщення на 73 комунальних земельних ділянках храмі
Усі новини