реклама партнерів:
Головна » Юрій Костенко пропонує зняти зашморг з «малого» бізнесу

Юрій Костенко пропонує зняти зашморг з «малого» бізнесу


Коментарі: 0 ПОЛІТИКУМ

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
Найгірша криза в Україні з часів проголошення незалежності, - це не стільки наслідки світової фінансової кризи, скільки – результат політики нищення національного виробника. Україна живе в борг, - майже половина витрат бюджету-2009 покривається запозиченнями Нацбанку, Міжнародного валютного фонду, українських банків. 2010 року уряд та українські підприємці змушені будуть сплатити близько 30 млрд. доларів по зовнішнім боргам. З розрахунку на кожного українця, включаючи немовлят і пенсіонерів, ця сума складає $650. Українська Народна Партія пропонує принципово змінити урядовий курс на політику захисту виробника під гаслом - «Роби українське!». Для подолання кризи необхідно розвивати мале та середнє підприємництво, сприяти виробництву української продукції, а також збільшити частку готової на українському ринку - до 60-70%.

П’ятирічні канікули, «єдине вікно», майновий «ценз» - до п’яти мільйонів
Саме ставка на мале та середнє підприємництво, - головні інструменти боротьби з кризою в розвинених країнах, - дозволить швидко реанімувати українську економіку. В європейських країнах малий та середній бізнес виробляє в середньому 50% валового внутрішнього продукту, забезпечує приблизно чверть експорту та 80% робочих місць. Українська народна партія домагатиметься зниження податків, введення пільг, а також послаблення тиску бюрократичної машини на малий та середній бізнес, оскільки вважає їх традиційною формою господарювання українців.
Ми вимагатимемо, щоб Верховна Рада розповсюдила статус малих - на підприємства з оборотом до трьох - п’яти мільйонів гривень на рік (зараз – 0,5 млн грн), дозволивши їм сплачувати єдиний податок з доходу. УНП запропонує парламенту ввести щонайменше дворічні «податкові» канікули для молодих людей, які вперше започатковують свій бізнес. Підприємці, створюючи собі робоче місце, знімають фінансовий тягар з держави, яка в іншому разі має сплачувати їм допомогу по безробіттю.
Щоб зняти зашморг дозволів, заборон та звітів, УНП вимагатиме у парламенту заборонити стягнення податків з малого та середнього бізнесу частіше двох разів на рік та вимагати звіти – більше разу на рік. Українська народна партія уже створила справжню систему «єдиного вікна» в Івано-Франківську, де мер Віктор Анушкевичус є членом УНП. В межах реально діючого «єдиного вікна» франківці мають змогу одночасно затверджувати всі документи, необхідні для відкриття, ведення та закриття власної справи. Якщо Україна зробить крок назустріч своїм «середнякам», то її очікує не менш бурхливий розвиток підприємництва, ніж, скажімо, в Естонії, де середня зарплата за 10 років збільшилася до 1,5 тис доларів.

Роби українське!
Урядова політика має сприяти, а не перешкоджати виробництву української продукції. Бо лише, виробляючи українське, можна забезпечити українців робочими місцями, високими зарплатами, пенсіями, гарантувати доходи в бюджет для підтримки освіти, медицини, допомоги бідним! Натомість, буквально кожен крок уряду спрямований на придушення національного виробника та сприяння іноземному. І ця тенденція очевидна не тільки щодо малого та середнього бізнесу, а в будь-якій сфері економіки. Приміром, уряд змушує найбільше українське підприємство з видобутку газу - «Полтаванафтогазвидобування» - продавати свій газ за ціною 365 гривень за 1 тис кубометрів, тоді як російський купує по 365 доларів! Це означає, що коштом українців уряд підтримує російський газовий сектор, забезпечуючи пенсіями, зарплатами та робочими місцями росіян, а не українців. Між тим, видобуток українського газу можна збільшити на 50-60%, підвищивши рентабельність українських підприємств. Однак уряд цього не робить, витрачаючи час на галас щодо енергетичної залежності України та ремствуючи на відсутність коштів у бюджеті на виконання соціальних зобов’язань. Це антиукраїнська політика!
Робити українське – це означає мати найкращі умови для виробничої діяльності в Україні. Це низькі податки та мінімальне втручання чиновника у справи підприємця, що повертає виробництво з «тіні» у легальний сектор. Це економіка, що випускає 60-70% готової продукції, - одяг, взуття, товари повсякденного попиту та високих технологій. Це майже 100% забезпечення українців власною сільськогосподарською продукцією. В України є все, щоб бути успішною державою. Українці мають лише привести до влади праві сили, які реалізують політику захисту національного виробника та національних інтересів!

Юрій Костенко.
Джерело: прес-служба УНП.







Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

21:23
24-Квіт-2024
Джо Байден підписав законопроект щодо допомоги Україні на понад $60 млрд
Президент США Джо Байден підписав законопроект щодо допомоги Україні на понад $60 млр
20:49
23-Квіт-2024
Коли Верховна рада заборонить РПЦ в Україні
Верховна Рада, ймовірно, у травні зможе розглянути в другому читанні урядовий законоп
16:38
22-Квіт-2024
Виставка акварельного живопису Марії Рибіної-Ткач «Прозорі барви» в Чернігові
23 квітня о 12.00 в Національному архітектурно-історичному заповіднику «Чернігів стар
08:16
21-Квіт-2024
Конгресвумен Марсі Каптур виступаючи за допомогу Україні процитувала Тараса Шевченка
Під час виступу на підтримку законопроєкту про допомогу Україні, конгресвумен-демокра
21:03
20-Квіт-2024
Конгрес США проголосував за військову допомогу Україні
Трохи статистики голосувань:
1. Конфіскація активів РФ та заборона TikTok — 36
18:46
19-Квіт-2024
Ворожий літак Ту-22МЗ збили на відстані близько 300 кілометрів від України
Один з дальніх бомбардувальників Ту-22М3, які в ніч на 19 квітня здійснювали ракетну
16:13
19-Квіт-2024
Дружба народів: росія використовує студентів з Африки заради пропаганди своєї геополітичної величі
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його уча
10:16
19-Квіт-2024
Дослідження ефективності навчання у приватних школах

Приватна школа в сучасному світі привертає увагу батьк

18:39
18-Квіт-2024
«Хатят лі русскіє вайни»
З таким рефреном звучала давно радянська пісня. Зміст якої полягав у тому, щоби перек
17:25
17-Квіт-2024
Полтавська земля багата на пам’ятки історії: бережімо нашу історію
Полтавська земля багата на пам’ятки історії. Це й не дивно, адже тисячі років тому ту
Усі новини