реклама партнерів:
Головна » Херсонщина. СБУ допоможе розслідувати кримінальну справу за фактом захоплення коньячного заводу "Таврія"

Херсонщина. СБУ допоможе розслідувати кримінальну справу за фактом захоплення коньячного заводу "Таврія"


Коментарі: 0 Кримінал

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
Служба безпеки України допоможе прокуратурі розслідувати кримінальну справу за фактом захоплення коньячного заводу Таврія в Новій Каховці, повідомив 4 вересня глава СБУ Валентин Наливайченко, назвавши події на заводі "махновщиною".
"СБУ серйозно втрутилася в ситуацію щодо того, хто надавав ліцензію цій приватній охоронній фірмі, звідки у них зброя, чому порушуючи ліцензію кілька десятків людей з'явилися на територію (заводу Таврія), хто організував їхній приїзд і фактично збройний напад", - заявив Наливайченко сьогодні в Києві.
Він нагадав, що міліція зібрала матеріали щодо цього інциденту і передала їх до прокуратури. "А ми бачимо свій сегмент і обов'язково допоможемо колегам. Це саме так звана приватна охоронна фірма ВВ Альфа, і це нас турбує ", - сказав Наливайченко.
"Це навіть не рейдерство, це чистої води махновщина. Момент, що найбільше турбує - це зброя у приватної фірми, і що це за ліцензія ", - зазначив голова СБУ, розповідаючи про події на заводі.
Крім того, Наливайченко зазначив, що в Україні працюють судові виконавці, "а не люди, які незаконно одержують ліцензії або незаконно діють під виглядом охоронної фірми". "У цьому ми допоможемо міліції та прокуратурі. Наші люди вже працюють ", - резюмував голова СБУ.

Як повідомлялося, мер Нової Каховки Володимир Коваленко заявив, що спроба захоплення заводу була пов'язана зі вступом на посаду нового директора. Нові керівники заводу Таврія виклали свою версію конфлікту.
Новопризначений менеджмент агрофірми Таврія в особі Максима Байбуса, який діяв на підставі рішення Наглядової ради підприємства і на підставі ряду судових рішень, намагався приступити до своїх зобов'язань. Про це повідомив адвокат Байбуса Андрій Бірюков. За його словами, Байбус у супроводі судових виконавців і спецзагону Беркут намагався "з'явитися на підприємстві і здійснити свої службові зобов'язання як в.о. директора АПФ Таврія".
Нагадаємо, увечері 3 вересня близько 20:30, група невідомих намагалася штурмом захопити адміністративну будівлю заводу ВАТ Агропромислова фірма Таврія в Новій Каховці Херсонської області. За словами керівника підприємства Олександра Сидоренка, невідомі люди, не надавши жодних документів та пояснень, проникли на територію підприємства, і намагалася штурмом захопити будівлю заводу, де розташовані кабінети керівництва, бухгалтерія, тощо.
Під час спроби захоплення заводу відбулися зіткнення із застосуванням вогнепальної травматичної зброї. Міліція затримала 169 осіб, в результаті зіткнень 39 осіб отримали травми різного ступеня тяжкості (рубані рани і удари) і перебувають у лікарнях. Серед поранених є два співробітники міліції, які постраждали від пострілів травматичної зброї.
Правоохоронці прибули на місце події через 10 хвилин після виклику. Прибувши на місце, міліція встановила, що 80 осіб у віці 25-35 років прибули на трьох автобусах Неоплан, при них була арматура, балки, заточення, два пістолети для відстрілу гумовими кулями, а також каски, налокітники та інші захисні засоби.
Прокуратура порушила кримінальну справу за фактом захоплення адміністративних та інших будівель заводу. За словами глави МВС Юрія Луценка, це "найбільша рейдерська атака з часів атак на одеські порти". "Ця рейдерська атака була добре організована, хто організатор, ми зараз з'ясовуємо", - зазначив міністр, додавши, що, за словами затриманих, їх найняли невідомі особи.

Джерело: УНІАН







Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

20:46
21-Жов-2024
Молдова на референдумі обрала вступ до Європейського Союзу
На сайті Центральної виборчої комісії Молдови оприлюднили результати попереднього під
20:52
20-Жов-2024
У Тбілісі проходить багатотисячна акція «Грузія обирає Євросоюз»
За шість днів до парламентських виборів у Тбілісі відбувається масштабна акція «Грузі
19:25
19-Жов-2024
Міністри оборони країн G7 заявили про підтримку членства України в НАТО
Міністри оборони країн «Групи семи» (G7) підтримують «незворотний шлях України до пов
21:00
16-Жов-2024
Байден оголосив про пакет військової допомоги Україні на суму 425 млн доларів
Президент США Джо Байден у середу, 16 жовтня, поговорив із президентом України Володи
21:35
15-Жов-2024
Абсолютна більшість українців підтримує закон про заборону діяльності релігійних організацій, пов’язаних з РФ
80% респондентів ідтримують схвалений у серпні закон про заборону діяльності окремих
20:04
14-Жов-2024
Уразили російські ЗРК і ліквідували три сотні окупантів: зведення з Харківщини!
Це результати оборонних й штурмових боїв за минулий тиждень у зоні відповідальності Т
Усі новини