реклама партнерів:
Головна » Корисні властивості яблучного соку

Корисні властивості яблучного соку


Коментарі: 0 РІЗНЕ

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
Яблука – належать до найбільш корисних продуктів, які потрібно вживати регулярно, щоб забезпечувати нормальне функціонування всіх систем організму. Не менш унікальними корисними властивостями володіє і свіжовичавлений яблучний сік, який можна віднести до розряду структурованих рідин, що збагачують організм цінними речовинами.

У чому користь яблучного соку?
Яблучний сік – джерело вітамінів, мінералів, пектину, органічних кислот. За змістом корисних речовин складно знайти більш цінний продукт. Серед вітамінів, які містяться в яблучному соку – вітаміни групи В, аскорбінова кислота, токоферол (вітамін Е), вітамін Н і ряд інших. За змістом солей мінералів, яблучний сік взагалі не має конкурентів, в ньому міститься кальцій, калій, магній, натрій, сірка, хлор, фосфор, залізо, цинк, йод, мідь, марганець, фтор, хром, молібден, ванадій, бор, кобальт , алюміній, нікель, рубідій.
Антиоксидантні властивості яблучного соку безпрецедентні, напій нормалізує роботу клітин мозку, виводить вільні радикали, сприяє оновленню і омолодженню клітин, бореться зі склеротичними проявами в судинах, бере участь в окислювальних процесах і захищає клітини від руйнування.
Доведено, що регулярне вживання 300 мл яблучного соку на день сприяє очищенню крові від шкідливого холестерину, це нормалізує кровотік, ліквідує атеросклеротичні прояви, робить судини більш гнучкими, еластичними і менш проникними. Високий вміст органічних кислот сприяє поліпшенню травлення, стимулює вироблення травного соку, збільшує його кислотність (що показано при гастритах зі зниженою кислотністю).
Пектин позитивно впливає на кишечник, очищає його від токсинів, шкідливих речовин, шлаків, налагоджує перистальтику і позбавляє від затримки калу в організмі. Яблучний сік через високий вміст заліза показаний при анемії, зниженому гемоглобіні, виступає чудовим відновним засобом після операцій, тяжких хвороб. Напій з яблук п’ють при авітамінозі, годуючі мами п’ють його для поліпшення вироблення молока (щоб уникнути алергії у малюка при лактації п’ють сік із зелених сортів яблук). До корисних властивостей яблучного соку також можна віднести його сечогінний і жовчогінну дію, а також здатність підвищувати життєвий тонус, пом’якшувати наслідки стресів і нормалізувати роботу нервової системи.

Корисні властивості яблучного соку для тих, що худнуть людей
Багато дівчат знають, що привести вагу в норму, зробити фігуру стрункішою і легкою допомагає яблучна дієта. Свіжовичавлений яблучний сік також є чудовим засобом для схуднення. У 100 г напою міститься всього 50 калорій, а користь яблучного соку просто величезна. Нормалізація обміну речовин позбавлення організму від непотрібних накопичень і отрут, підвищення тонусу організму – все це обумовлено корисними властивостями яблучного соку. Один розвантажувальний день в тиждень, проведений на яблучному соку неодмінно допоможе знизити вагу і поліпшить стан всіх систем організму. Так само на основі яблук роблять і інший продукт не менш ефективний для схуднення – яблучний оцет.
Шкіра, волосся, нігті – значно покращують свій зовнішній вигляд, при вживанні соку з яблук. Щоб швидше відчути користь яблучного соку для зовнішньої краси можна вживати його в якості основного компонента для масок і лосьйонів.

Обережності при вживанні яблучного соку
Високий вміст кислот виступає протипоказанням до вживання яблучного соку при таких хворобах як гастрит з підвищеною кислотністю, загострення виразкової хвороби дванадцятипалої кишки і шлунка, загострення панкреатиту.
Здоровим людям, які не мають протипоказань, захоплюватися надмірним вживанням соку не варто, в добу краще не вживати більше 1 літра напою. При надмірному захопленні соком можуть спостерігатися відчуття тяжкості в животі, метеоризм, подразнення слизової оболонки травних органів. Якщо у вас підвищена чутливість зубів (багато хто відзначає неприємні відчуття в роті після вживання напою з яблук), то пийте сік, розведений водою.
Яблучний сік хороший як сам по собі, так і в складі мультифруктових напоїв, сік яблук відмінно гармонує з морквяним, гарбузовим, банановим, полуничним, персиковим соком. Найчастіше яблучний сік додають в овочеві сокові суміші: до соку селери, буряка, капусти.
Багато людей, страждаючих алергією, побоюються пити яблучний сік заводського виробництва, не знаючи, з яких сортів яблук вичавлений сік. У цьому випадку потрібно вибирати соки із зелених сортів яблук, або готувати напій самостійно з яблук будь-якого сорту, проте з червоних яблук слід повністю знімати шкірку, саме в ній міститься компонент викликає алергічні реакції.

Джерело: Користь та шкода






Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

20:49
23-Квіт-2024
Коли Верховна рада заборонить РПЦ в Україні
Верховна Рада, ймовірно, у травні зможе розглянути в другому читанні урядовий законоп
16:38
22-Квіт-2024
Виставка акварельного живопису Марії Рибіної-Ткач «Прозорі барви» в Чернігові
23 квітня о 12.00 в Національному архітектурно-історичному заповіднику «Чернігів стар
08:16
21-Квіт-2024
Конгресвумен Марсі Каптур виступаючи за допомогу Україні процитувала Тараса Шевченка
Під час виступу на підтримку законопроєкту про допомогу Україні, конгресвумен-демокра
21:03
20-Квіт-2024
Конгрес США проголосував за військову допомогу Україні
Трохи статистики голосувань:
1. Конфіскація активів РФ та заборона TikTok — 36
18:46
19-Квіт-2024
Ворожий літак Ту-22МЗ збили на відстані близько 300 кілометрів від України
Один з дальніх бомбардувальників Ту-22М3, які в ніч на 19 квітня здійснювали ракетну
16:13
19-Квіт-2024
Дружба народів: росія використовує студентів з Африки заради пропаганди своєї геополітичної величі
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його уча
10:16
19-Квіт-2024
Дослідження ефективності навчання у приватних школах

Приватна школа в сучасному світі привертає увагу батьк

18:39
18-Квіт-2024
«Хатят лі русскіє вайни»
З таким рефреном звучала давно радянська пісня. Зміст якої полягав у тому, щоби перек
17:25
17-Квіт-2024
Полтавська земля багата на пам’ятки історії: бережімо нашу історію
Полтавська земля багата на пам’ятки історії. Це й не дивно, адже тисячі років тому ту
12:07
17-Квіт-2024
Відбулося засідання штабу з ліквідації наслідків ракетних ударів по Чернігову
Щойно відбулося засідання штабу з ліквідації наслідків ракетних ударів, - повідомляє
Усі новини