реклама партнерів:
Головна » Крим. Російські військовослужбовці на маяку Сарич утримують активістів української молодіжної організації (оновлено)

Крим. Російські військовослужбовці на маяку Сарич утримують активістів української молодіжної організації (оновлено)


Коментарі: 0 ПОДІЇ

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
Вісім активістів Всеукраїнської молодіжної громадської організації Студентське братство, які почали акцію громадського звільнення маяка Сарич, утримуються військовослужбовцями Чорноморського флоту російської федерації на маяку Сарич, повідомив спікер молодіжної організації Святослав Сірий.
За його твердженням, "коли активісти увійшли на територію маяка і піднялися на вежу Сарича, російські військовослужбовці в силовій формі зібрали їх в рубку чергового по маяку і продовжують утримувати".
Сірий також повідомив, що "активісти відмовилися говорити з російськими військовослужбовцями, пояснивши, що на території маяка моряки РФ перебувають незаконно, тому що є рішення судів про повернення маяків Україні та заява міністра оборони України про повернення маяків".
"Ми буде говорити тільки з українською стороною і сподіваємося, що тепер, коли міліцію не пускали на територію маяка, тепер, завдяки нашій акції, українська міліція зможе зайти сюди. Ми чекаємо на міліцію, відмовляємося відповідати на будь-які питання", - сказав спікер Студентського братства .

Як повідомлялося, близько 20 активістів Всеукраїнської молодіжної громадської організації Студентське братство розпочали акцію з метою активізації діяльності виконавчої служби з повернення Україні кримських маяків.
Як заявив Сірий, "маяки відсутні в переліку об'єктів, які Чорноморський флот Російської Федерації має право використовувати в Україні, тому Росія зобов'язана виконувати рішення українських судів про вилучення у неї незаконно захоплених маяків, оскільки це передбачено угодою країн СНД".
Представник Студентського братства також повідомив, що активісти демонтували на воротах маяка Сарич табличку з назвою контрольного пункту російських морських піхотинців для "залучення іноземних військовослужбовців до кримінальної відповідальної за силове захоплення стратегічних українських об'єктів навігаційного забезпечення, оренда яких заборонена законом".
Раніше Сірий повідомив, що його колеги "почали демонтаж колючого дроту, яким російські військовослужбовці незаконно обплутали український маяк".
Крім того, Сірий від імені Студентського братства звернувся до центральних органів влади України "покласти край незаконному перебуванню на Саричі іноземних військ, які не мають ні договорів оренди, ні інших законних підстав для базування на найпівденнішому мисі України".
Сірий також заявив, що активісти мають намір почати спорудження наметового містечка для продовження акції по звільненню українських маяків до Дня Незалежності України.

2 серпня Господарський суд Криму скасував прийняту 23 вересня 2010 постанову Виконавчої служби Мін'юсту про відмову у відкритті виконавчого провадження з виконання судових рішень про передачу Держгідрографії кримських маяків.

ЗА матеріалами: http://ua.korrespondent.net/

Активістів Всеукраїнської молодіжної громадської організації «Студентське братство", яких затримали й утримували військовослужбовці Чорноморського флоту Російської Федерації, звільнили.
Про це повідомив спікер молодіжної організації Святослав Сірий.
«На територію маяка зайшов начальник Балаклавського районного відділення міліції майор Денис Лактіонов, після чого нас звільнили», — сказав С. Сірий.
За словами С. Сірого, активісти розбили 13 наметів біля території маяка для продовження акції, й їх охороняє міліція.
«Ми домоглися головного — привернули увагу до проблеми ще раз, присутності на території маяка української міліції, чого раніше не було, і тепер чекатимемо судових виконавців, що мають виконати рішення суду», — сказав він.

Нагадаємо: близько 20 активістів Всеукраїнської молодіжної громадської організації «Студентське братство» ввечері 21 серпня почали акцію з метою активізації діяльності виконавчої служби з повернення Україною кримських маяків, але під час перебування на території маяка їх затримали військовослужбовці ЧФ РФ.

Джерело: http://www.interfax.com.ua/ukr/






Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

21:23
24-Квіт-2024
Джо Байден підписав законопроект щодо допомоги Україні на понад $60 млрд
Президент США Джо Байден підписав законопроект щодо допомоги Україні на понад $60 млр
20:49
23-Квіт-2024
Коли Верховна рада заборонить РПЦ в Україні
Верховна Рада, ймовірно, у травні зможе розглянути в другому читанні урядовий законоп
16:38
22-Квіт-2024
Виставка акварельного живопису Марії Рибіної-Ткач «Прозорі барви» в Чернігові
23 квітня о 12.00 в Національному архітектурно-історичному заповіднику «Чернігів стар
08:16
21-Квіт-2024
Конгресвумен Марсі Каптур виступаючи за допомогу Україні процитувала Тараса Шевченка
Під час виступу на підтримку законопроєкту про допомогу Україні, конгресвумен-демокра
21:03
20-Квіт-2024
Конгрес США проголосував за військову допомогу Україні
Трохи статистики голосувань:
1. Конфіскація активів РФ та заборона TikTok — 36
18:46
19-Квіт-2024
Ворожий літак Ту-22МЗ збили на відстані близько 300 кілометрів від України
Один з дальніх бомбардувальників Ту-22М3, які в ніч на 19 квітня здійснювали ракетну
16:13
19-Квіт-2024
Дружба народів: росія використовує студентів з Африки заради пропаганди своєї геополітичної величі
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його уча
10:16
19-Квіт-2024
Дослідження ефективності навчання у приватних школах

Приватна школа в сучасному світі привертає увагу батьк

18:39
18-Квіт-2024
«Хатят лі русскіє вайни»
З таким рефреном звучала давно радянська пісня. Зміст якої полягав у тому, щоби перек
17:25
17-Квіт-2024
Полтавська земля багата на пам’ятки історії: бережімо нашу історію
Полтавська земля багата на пам’ятки історії. Це й не дивно, адже тисячі років тому ту
Усі новини