реклама партнерів:
Головна » На Харківське метро чекають зміни

На Харківське метро чекають зміни


Коментарі: 0 ЄВРО-2012

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
Нещодавно підприємство «Харківський метрополітен» перейшло до комунальної власності. Це дозволить міській владі належним чином підготувати метро до Євро-2012, оскільки воно є однією із основних складових плану мобільності під час чемпіонату. Сьогодні постійна депутатська комісія з промисловості, економічного розвитку і власності провела виїзне засідання прямо всередині метрополітену, щоби на собі відчути потреби підземного організму.
«Об'єднавши у своїх руках і комунальне підприємство «Харківський метрополітен», ми повинні зробити транспорт міста більш ефективним і зручним», - зазначив голова комісії Євген Савін. Він повідомив, що транспортний рух міста буде впорядкований з урахуванням КП «Міськелектротранс», приватних автоперевізників і метро.
Щоби покращити умови для пасажирів «підземки» та підвищити її економічну ефективність, міська влада планує здійснити низку заходів.
Харків’яни відновлять систему автокерування поїзда, яка в 1984-1986 роках функціонувала на «Салтівській» лінії. Ця система дозволяла робити замість машиніста всі дії, крім закриття і відкриття дверей вагонів, однак на сьогодні вона застаріла. «Відновлювати її в тому ж вигляді немає сенсу, але харківські фахівці намагаються відродити її з урахуванням вимог сучасності. Це має бути щосекундна фіксація поїзда в тунелі», - повідомив головний інженер КП «Харківський метрополітен» Сергій Штанько.
Оптимізація роботи працівників метро торкнеться не тільки машиністів вагонів. Харківським метрополітенівцям доведеться підвищити свою кваліфікацію для опанування електронних систем обліку та інших технологічних новинок. Керівництво спростовує чутки про масові звільнення у зв’язку з реформами, але не відкидають той факт, що з оновленими системами управління зможуть працювати не всі.
До Євро-2012 метро Харкова розширить свій ареал – до студмістечка вже провели нову станцію метро «Олексіївська». Зараз там тривають роботи з облаштування станції, прокладання шляхів у тунелі. Разом із введенням її в експлуатацію потрібно буде придбати 2 поїзди по 5 вагонів, щоби зберегти інтервал руху поїздів метрополітену. Рухомий склад оновлювався разом із введенням кожної лінії. Останній раз це відбулося у 2004 році, коли придбали 3 поїзди по 5 вагонів. Крім того, наступного року необхідно поставити на капітальний ремонт 14 вагонів «Салтівськой» лінії.
Метрополітен Харкова, слідом за Києвом, випробує вагони ВАТ «Крюківський вагонобудівний завод», які більше схожі на витвір японців, аніж на вітчизняний транспорт. «У нас із заводом підписаний договір про наміри, вони до нас звернулися з проханням допомогти у випробуванні їх продукції – рухомого складу. Ми проведемо як наземні, так і підземні випробування, - розповів головний інженер метрополітену Сергій Штанько. - Говорити про якість цих вагонів поки рано, оскільки в Україні експлуатується тільки один вагон виробництва Крюківського заводу в Київському метрополітені. Єдине, що вже точно відомо, там є складність з конструкцією дверей».
По закінченню «підземного засідання» голова комісії Євген Савін наголосив: «Тепер ми сміливо можемо сказати харків'янам – метро в такому стані, що ми можемо їздити на ньому ще дуже-дуже довго – воно безпечне. Прихід нової управлінської команди вже дає свої результати. Те, в якому стані сьогодні метро, як воно розвивається, переконливо свідчить, що воно буде ще кращим, комфортнішим і безпечнішим».

Джерело: Інформаційний центр "Україна-2012"





QR-код посилання на сторінку




Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

19:46
27-Бер-2024
Пам’яті Героя України Дмитра Романченка з Чернігова
У Небесному війську Захисників України гідне місце займають і уродженці Чернігова — п
19:24
27-Бер-2024
По Харкову вдарили авіабомбами - вперше з 2022-го року
Під ударом Шевченківський район, за інформацією, що перевіряється, ворог застосував д
20:44
26-Бер-2024
П'ять сценаріїв розгортання французьких військ в Україні
Президент Франції Еммануель Макрон своєю заявою про можливе відправлення в Україну за
22:12
25-Бер-2024
Василь Малюк: СБУ обіграла російські спецслужби по всіх ключових напрямках
З початку повномасштабного вторгнення Служба безпеки України значно посилила напрям к
21:20
25-Бер-2024
росіяни вчергове вдарили по Одесі балістикою
Коротко про одеські новини сьогодні.
Росіяни вчергове вдарили по нам балістико
20:29
25-Бер-2024
Війська росії захопили нові території на сході України
Армія Росії просунулася вперед практично на всіх ділянках фронту, де вона штурмує. Пр
20:11
24-Бер-2024
У Чернігові згадали заповіти В’ячеслава Чорновола
24 березня у Чернігові, в Музеї боротьби за відновлення незалежності України на Черні
16:27
24-Бер-2024
Оборонці України - неймовірні!
Ефективність використання засобів, які є в нашому розпорядженні - безпрецедентна. Для
21:09
23-Бер-2024
На Львівщині згорів деревʼяний храм Святого Михаїла
На Стрийщині вогнеборці ліквідували пожежу в дерев’яній церкві
23 березня о 10
20:23
21-Бер-2024
Триває обговорення про введення французьких військ в Україну
І так, що відбувається у Франції і про що йдуть розмови в європейських столицях.
Усі новини