реклама партнерів:
Головна » Петро Порошенко: "Відступати у боротьбі з корупцією вже нема куди"

Петро Порошенко: "Відступати у боротьбі з корупцією вже нема куди"


Коментарі: 0 ПОДІЇ

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
Президент України Петро Порошенко сподівається побачити перші результати роботи Національного антикорупційного бюро до річниці Незалежності України.
Про це глава держави заявив під час засідання конкурсної комісії з обрання кандидатів на посаду директора Національного антикорупційного бюро, повідомляє УНІАН.
"Я даю старт національному антикорупційному бюро, але найкращою візитівкою має стати його робота - результати, які повинні з`явитись, я не маю жодного сумніву, вже цього року. Я був би дуже щасливий, щоб до річниці української незалежності антикорупційне бюро вже продемонструвало рішучі здобутки у боротьбі з корупцією", - наголосив він, зазначивши, що це значною мірою залежатиме від майбутнього директора, перед яким стоять серйозні виклики.
За словами Порошенка, від успіхів боротьби з корупцією залежить збереження робочих місць, своєчасна виплата пенсій, економічне зростання, інвестиційний клімат, існування держави.
"Відступати у боротьбі з корупцією вже нема куди", - підкреслив президент.
Порошенко висловив упевненість, що Національне антикорупційне бюро буде якісно новим органом і працюватиме по-новому, ефективно та прозоро.
"Той факт, як об`єднана сьогодні держава, яким чином посилюються можливості Збройних сил України, яким чином нарощується міжнародна підтримка України, дає нам всі підстави, щоби сподіватися, що нам вдасться забезпечити мир і забезпечити перемогу на зовнішньому фронті. Але є не менш небезпечним і фронт внутрішній. І найбільший виклик сьогодні для незалежної суверенної України — є корупція... І сьогодні ми з вами маємо прийняти надзвичайно важливе рішення щодо початку роботи Національної конкурсної комісії", - сказав він, додавши, що задоволений складом комісії.
Порошенко наголошує, що корупційні схеми, які діяли за попередньої влади в Адміністрації глави держави, повністю зруйновані, але випадків, коли чиновники різних ланок інших структур зловживають владою, ще дуже багато.
"Опитування громадської думки у переддень Нового року, на жаль, засвідчили, що більшість суспільства поки не відчуває жодних зрушень, жодних серйозних успіхів у питаннях боротьби з корупцією. Так, ми зламали найбільш зухвалі корупційні схеми, створені попередньою владою, ескалатори по яким піднімали гроші у найвищі кабінети, принаймні те, що стосується кабінету президента й адміністрації - зламано і знищено, але, на жаль, випадків, коли "гребуть", у тому числі по середній і по високій лінії, ми маємо ще дуже багато. Тому у нас немає жодної можливості, жодного виправдання перед суспільством у тому, щоб затягувати процес створення антикорупційного бюро", - наголосив президент.
Порошенко також зазначив, що для того, аби влада мала беззастережне право "боротись із так званою побутовою корупцією, потрібно пред`явити суспільству результати боротьби з корупцією серед найвищого чиновництва".
"Більше того, отримати від такої боротьби реальний економічний ефект, який дозволить підняти зарплату лікарю чи вчителю, позбавити їх критичної залежності від подяк пацієнтів або батьків", - додав він.
Згідно з чинним законом, директор Національного антикорупційного бюро має приступити до роботи 24 січня 2015 року. Це також передбачено коаліційною угодою.

Як повідомлялося, до складу конкурсної комісії увійшли дев’ять осіб, які пропорційно (по три особи) були обрані та делеговані від президента України, уряду та Верховної Ради: Рефат Чубаров, Євген Захаров, Ярослав Грицак, Йосип Зісельс, Олександра Яновська, Юрій Бутусов, Євген Ніщук, Віктор Мусіяка та Джованні Кесслер.






Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

18:20
25-Квіт-2024
Міністр Сольський, якого підозрюють в оборудках із землею, подав заяву про відставку
"До Верховної Ради України надійшла заява від Миколи Сольського про відставку з посад
21:23
24-Квіт-2024
Джо Байден підписав законопроект щодо допомоги Україні на понад $60 млрд
Президент США Джо Байден підписав законопроект щодо допомоги Україні на понад $60 млр
20:49
23-Квіт-2024
Коли Верховна рада заборонить РПЦ в Україні
Верховна Рада, ймовірно, у травні зможе розглянути в другому читанні урядовий законоп
16:38
22-Квіт-2024
Виставка акварельного живопису Марії Рибіної-Ткач «Прозорі барви» в Чернігові
23 квітня о 12.00 в Національному архітектурно-історичному заповіднику «Чернігів стар
08:16
21-Квіт-2024
Конгресвумен Марсі Каптур виступаючи за допомогу Україні процитувала Тараса Шевченка
Під час виступу на підтримку законопроєкту про допомогу Україні, конгресвумен-демокра
21:03
20-Квіт-2024
Конгрес США проголосував за військову допомогу Україні
Трохи статистики голосувань:
1. Конфіскація активів РФ та заборона TikTok — 36
18:46
19-Квіт-2024
Ворожий літак Ту-22МЗ збили на відстані близько 300 кілометрів від України
Один з дальніх бомбардувальників Ту-22М3, які в ніч на 19 квітня здійснювали ракетну
16:13
19-Квіт-2024
Дружба народів: росія використовує студентів з Африки заради пропаганди своєї геополітичної величі
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його уча
10:16
19-Квіт-2024
Дослідження ефективності навчання у приватних школах

Приватна школа в сучасному світі привертає увагу батьк

18:39
18-Квіт-2024
«Хатят лі русскіє вайни»
З таким рефреном звучала давно радянська пісня. Зміст якої полягав у тому, щоби перек
Усі новини