реклама партнерів:
Головна » Представник Держдуми РФ заговорив у Європарламенті про повномасштабну війну

Представник Держдуми РФ заговорив у Європарламенті про повномасштабну війну


Коментарі: 0 ПОЛІТИКУМ

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
Виступ глави комітету Держдуми РФ у закордонних справах Олексія Пушкова в Європарламенті сенсацією не став. Євродепутати засипали російського нардепа незручними запитаннями. Про це пише німецьке видання DW.

Олексій Пушков приїхав до Страсбурга на особисте запрошення свого колеги, німецького депутат Елмара Брока, який очолює комітет з питань зовнішньої політики в ЄП. Приводом для появи на засіданні комітету Олексія Пушкова стало обговорення відносин між Росією і Євросоюзом.

І хоча дискусія затягнулася на багато довше, ніж це було визначено порядком денним, а всім бажаючим все одно так і не вдалося виступити, безпосередньо про відносини між Росією і Брюсселем було сказано лише кілька загальних фраз. Головною темою, навколо якої тривало півторагодинне емоційне спілкування євродепутатів з Олексієм Пушковим, стала Україна.

Пушков застеріг перед повномасштабною війною
"Я не приїхав сюди захищати якісь ідеологічні переконання і пояснювати позицію Росії з приводу конфлікту в Україні", - заявив Олексій Пушков у своєму вступному слові, зауваживши, що "взаємні звинувачення нікуди не приведуть", а "війна низького рівня активності" може тривати на Донбасі дуже довго. Він застеріг, що можливе рішення США надати Україні зброю "потягне за собою небезпечний хід подій і призведе до повномасштабної війни".

Він вважає, що для конфлікту на cході України "необхідне політичне рішення". "Там живуть сім мільйонів людей, і потрібно у них запитати, що вони думають про статус цих територій, тому що саме цей статус і буде основою, на якій можна будувати тривалий мир", - заявив депутат Держдуми. За його словами, Євросоюз може гарантувати виконання припинення вогню з боку Києва, а "Росія може зі свого боку вплинути на повстанців". Олексій Пушков вважає, що рішення конфлікту не буде швидким і може зайняти до десяти років.

Режим, який прагне війни
Але, схоже, що євродепутати, всупереч намірам Олексія Пушкова, мали намір обговорити саме ідеологічні розбіжності в політиці Росії та ЄС. Тим більше, що декільком представникам Європарламенту, які відомі своїми критичними висловлюваннями на адресу російської влади, не так давно Москва відмовила у в'їзній візі.

"Я дуже хочу обговорити вашу ідеологію, пан Пушков, тому що на ній збудований поганий політичний режим, який прагне війни!", - заявив румунський депутат Крістіан Преда під оплески залу. Він також висловив упевненість, що якби Росія не хотіла війни, то могла б швидко її припинити, оскільки "має для цього всі засоби й сили".

Його підтримав британський депутат Чарльз Теннок, заявивши, що президент Путін збирається "створити Новоросію, для чого і почав військову агресію проти мирної України". За його словами, Європарламент підтримує дипломатичне вирішення конфлікту на сході України. "Але ваш президент вважає, що правий той, хто сильніший, і мріє про панслов'янську Росію", - заявив Чарльз Теннок, зазначивши, що особисто він підтримує ідею надання Україні зброї.

"Незручні" питання
Серед євродепутатів, яким було оголошено про заборону на в'їзд на територію Росії, виявилася лідер фракції Зелених в Європарламенті Ребекка Гармс. Вона запитала в Олексія Пушкова, чому Росія нічого не зробила для того, щоб підтримати виконання Мінських домовленостей, які враховували всі перелічені Олексієм Пушковим умови для мирного врегулювання конфлікту. "Крім того, у вашому виступі ви забули згадати про присутність на Донбасі російських солдатів, російської зброї і важкої артилерії", - зауважила Ребекка Гармс.

Євродепутати ставили Олексію Пушкову також питання з приводу виконання Будапештського меморандуму, згідно з яким Росія повинна була виступати гарантом безпеки України і який формально продовжує діяти. А депутат від Хорватії Андрій Пленкович поцікавився, яким чином депутати законодавчого органу Росії могли, всупереч всім нормам міжнародного права, схвалити анексію Криму.

Віза по дзвінку
Наприкінці дискусії майже один за одним виступили кілька французьких депутатів-праворадикалів. Їх запевнення у вічній любові Франції до Росії настільки підбадьорили Олексія Пушкова, що він у своєму заключному виступі, очевидно, на знак подяки за дружню підтримку перейшов з англійської на французьку мову.

Відповідаючи на запитання євродепутатів, він заявив, що Мінські домовленості порушувалися усіма сторонами, "тому їх стало вже недостатньо". За його словами, Росія "не загрожує жодній державі-сусіду". Він упевнений, що Будапештський меморандум – "це проблема міжнародного права", оскільки в історії були вже випадки, коли міжнародні документи порушувалися. "Це було в Косово, в Іраку, в Лівії", - перерахував Олексій Пушков.

Він запросив групу євродепутатів найближчим часом відвідати Москву. На репліки із залу, що багатьом членам комітету Європарламенту відмовлено в російській візі, Олексій Пушков відповів: "Зателефонуйте мені перед виїздом до Москви, і візи будуть!".






Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

20:49
23-Квіт-2024
Коли Верховна рада заборонить РПЦ в Україні
Верховна Рада, ймовірно, у травні зможе розглянути в другому читанні урядовий законоп
16:38
22-Квіт-2024
Виставка акварельного живопису Марії Рибіної-Ткач «Прозорі барви» в Чернігові
23 квітня о 12.00 в Національному архітектурно-історичному заповіднику «Чернігів стар
08:16
21-Квіт-2024
Конгресвумен Марсі Каптур виступаючи за допомогу Україні процитувала Тараса Шевченка
Під час виступу на підтримку законопроєкту про допомогу Україні, конгресвумен-демокра
21:03
20-Квіт-2024
Конгрес США проголосував за військову допомогу Україні
Трохи статистики голосувань:
1. Конфіскація активів РФ та заборона TikTok — 36
18:46
19-Квіт-2024
Ворожий літак Ту-22МЗ збили на відстані близько 300 кілометрів від України
Один з дальніх бомбардувальників Ту-22М3, які в ніч на 19 квітня здійснювали ракетну
16:13
19-Квіт-2024
Дружба народів: росія використовує студентів з Африки заради пропаганди своєї геополітичної величі
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його уча
10:16
19-Квіт-2024
Дослідження ефективності навчання у приватних школах

Приватна школа в сучасному світі привертає увагу батьк

18:39
18-Квіт-2024
«Хатят лі русскіє вайни»
З таким рефреном звучала давно радянська пісня. Зміст якої полягав у тому, щоби перек
17:25
17-Квіт-2024
Полтавська земля багата на пам’ятки історії: бережімо нашу історію
Полтавська земля багата на пам’ятки історії. Це й не дивно, адже тисячі років тому ту
12:07
17-Квіт-2024
Відбулося засідання штабу з ліквідації наслідків ракетних ударів по Чернігову
Щойно відбулося засідання штабу з ліквідації наслідків ракетних ударів, - повідомляє
Усі новини