реклама партнерів:
Головна » Представники чернігівського політикуму зустрілися у "Чистій політиці"

Представники чернігівського політикуму зустрілися у "Чистій політиці"


Коментарі: 0 ПОЛІТИКУМ

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
У експертному клубі "Чиста політика" відбувся круглий стіл на тему "Зустріч політичних сил Чернігова".
До участі були запрошені представники чернігівських політичних сил, що йдуть на вибори. Кандидати озвучили основні пункти передвиборчих програм своїх партій та поспілкувалися з журналістами.

Сергій Кнуренко, представник Християнсько-демократичної партії України:
"Хотів би одразу зазначити, що всім нам необхідно, як перед виборами так і після них, знайти спільну точку у залученні наших зусиль. Щоб ми не тільки показували один одному які ми сильні та гарні, а все-таки подумали, як облаштувати життя у Чернігові так, щоб наші діти не їхали навчатися та жити до інших міст.
На жаль, представники сектору економіки не беруть участі у нашій сьогоднішній розмові. А це наразі було б доречно. Адже рішень потрібно знаходити у дискусіях разом з представниками чернігівського бізнесу.
Безумовно, всіх нас турбує добробут чернігівців. І на мою думку, потенціал обласного центру дозволяє йому бути досить небідним містом. А для цього треба керуватися конструктивною стратегією розвитку. На мою думку, у існуючій Стратегії розвитку Чернігова не визначені пріоритети і вона потребує змін. Я пропоную свій варіант необхідних пріоритетів:
- розвиток туризму, як галузі економіки;
- створення ткацького кластеру на базі існуючого потенціалу;
- створення міжнародного студентського містечка для навчання до 10 тисяч студентів, з яких половина - іноземці;
- перетворення старих підприємств на промислові та технопарки;
- розвиток спорту, як галузі сучасної економіки;
- використання близького сусідства Росії та Білорусі для розвитку міжнародної торгівлі;
- створення рівних умов для ведення бізнесу".

Олег Шеремет, представник Партії регіонів:
"Чернігівська міська організація Партія регіонів налаштована на конструктивну роботу зі всіма політичними партіями. Основна наша мета: допомогти Президенту та Уряду впровадити управлінську модель, яка надасть можливість виконавчій та законодавчій владі працювати на добробут громадян. Тому ми зацікавлені у проведенні чесних і відкритих виборів. І я переконаний, що майбутня коаліція у міській раді буде збудована на основі Партії регіонів. Адже міська влада не може бути в опозиції до влади державної. Вже зараз в Чернігові втілюється в життя багато потрібних місту проектів та програм. Однак потужностей міського бюджету недостатньо, щоб профінансувати всі в повному обсязі.
Закликаємо всіх лідерів політичних партій згуртуватися, адже ми готові до співпраці. Достатньо дотримуватися дуже простого і єдиного правила: якщо дії партії йдуть на користь міській громаді - ми працюємо разом, якщо ні - вибачте, йдіть в опозицію. Всі інші варіанти, на моє глибоке переконання, не дадуть можливості місту зробити рішучі кроки вперед. Партія регіонів підтримує діючого мера Чернігова Олександра Соколова. Ми маємо спільне бачення стратегічних напрямів розвитку Чернігова. І разом ми докладемо всіх зусиль, щоб вони були стовідсотково реалізовані".

Віта Бахмацька, представник Народної партії:
"Програма Народної партії має назву "Чернігів - місто комфорту". Вона співпадає з програмою Олександра Кириченка, який балотується на посаду чернігівського міського голови. Коли ми розробляли програму, то дійшли спільного висновку, що Чернігів має бути комфортним для роботи, навчання, відпочинку та життя. Саме ці чотири напрямки являються основними пунктами нашої програми. Тобто добробут та упевненість у завтрашньому дні - це те, над чим ми будемо працювати, якщо ввійдемо до складу міської ради.
Для виконання цієї програми найголовнішим є наповнення міського бюджету та контроль над економним і ефективним використанням коштів. Зараз керівництво держави оголосило війну зарплатам у конвертах. І це правильний підхід. Адже левова частка надходжень до бюджету - це податки з доходів фізичних осіб. Щодо контролю над використанням коштів. У першу чергу, - це прозорий механізм підбору підрядчиків для виконання послуг та закупівлі матеріалів. Також необхідно використовувати енергозберігаючі технології та вирішувати проблеми з утилізацією побутових відходів".

В'ячеслав Лебідь, представник партії "Батьківщина":
"Та місія, яка покладена життям на нашу партію є дуже великою і дуже важкою. Ми беремо на себе відповідальність за розвиток та добробут Чернігова. Дії нашої команди чіткі, зрозумілі, виважені. Перше і найголовніше - це відновлення зв'язку громади та влади. Наступний крок - це ефективне використання майна громади: інвентаризація комунального майна, наведення порядку з земельними питаннями. Необхідно створити нові прибуткові підприємства, які стануть основою по наповненню міського бюджету. Також важливим є створення прозорих умов для залучення іноземних інвестицій. Вкрай необхідне для Чернігова створення нових робочих місць, впровадження чіткої програми по соціальному захисту людей, відновлення житлово-комунальної сфери.

Володимир Приходько, представник партії "Єдиний центр":
"Всі партії створені для того, щоб брати участь у виборах і підтримувати свою громаду. Добре, що 90 % програмних засад всіх партій Чернігова направлені на підвищення добробуту громади та загального розвитку міста.
Наша партія зовсім молода, але це партія прагматиків. Ми ратуємо за те, щоб землі навколо Чернігова були роздані всім бажаючим чернігівцям, які стоять у черзі на житло. Адже ця земля по праву належить громаді. Ми настоюємо на необхідності звітування головами сільських, селищних та міських рад перед громадою про використання бюджетних коштів. Ми виступаємо за політику дій, а не за політику декларацій. Я упевнений, що екологічні питання потребують розумного підходу до правильного використання природних ресурсів. Раціональне використання земельного фонду підвищить надходження до бюджету. На моє переконання, існує необхідність у скороченні апарату держслужбовців всіх рівнів. А розвиток туристичної галузі та машинобудування дозволить наповнити міський бюджет".

Олег Обушний, представник партії "Фронт змін":
"До наших партійних списків ввійшли кандидати, які працюють в різних галузях народного господарства та представляють різні верстви населення. Для себе і своєї команди я ставлю найголовніше завдання: наші люди не повинні марнувати своє життя у пошуках роботи, а могли працевлаштуватися у рідному місті. Я зупинюсь на найголовніших проблемах. Одна з них - забезпечення достойного медичного обслуговування чернігівських дітей. Надзвичайно важливе питання - екологія. У мене є проект по будівництву онкоцентру у Чернігові за фінансування американських партнерів. Ми втілимо в життя програму "Питна вода", у кожному мікрорайоні буде збудовано артезіанську свердловину. Проблем у місті багато і "Фронт змін" йде на вибори, щоб навести у місті порядок".

Сергій Соломаха, представник "Української народної партії":
"Я представляю партію, яка більше 20 років тому у міській раді почала позитивні зміни, але зараз вони йдуть чомусь не в тому напрямку.
Ми упевнені, що реформи треба починати з області. В обласній раді ми плануємо створити лобістську групу по захисту Чернігова. До неї ввійдуть люди, що позитивно налаштовані до чернігівського бізнесу, який повинен розвиватися. Досить вже залучати іноземні інвестиції".

Геннадій Обушний, представник партії "Прагматичний вибір":
"Ми невелика організація і беремо участь у виборах вперше. Наша назва не випадкова, адже ми ніколи не будемо ворушити старе та вишукувати винуватих. Основний принцип, якого ми дотримуємося - враховувати інтереси громади та стан міста у сьогоденні. Ми вважаємо, що головне у місті - це наші діти. І один з пунктів партійної програми - це автономне електричне опалення у всіх без виключення дитячих садочках, школах, лікарнях. Будівництво недорогого молодіжного житла. Створення у мерії спеціального юридичного відділу, який займатиметься справами населення і дрібного бізнесу".

Михайло Петрущенков, представник Комуністичної партії України:
"Готуючи свою передвиборчу програму ми виходили з реалій сьогодення нашого міста. Економічна криза боляче вдарило по всіх сферах діяльності Чернігова. У програму КПУ закладені принципи демократії та народовладдя. Ми впровадимо народний контроль над діяльністю чиновників, встановимо жорстку зарплатню меру, його заступникам та начальникам управлінь. Я упевнений, що кожен чиновник повинен нести відповідальність за свою роботу. Відновимо соціальні виплати з міського бюджету. Забезпечимо депутатський контроль над тарифною політикою".

Каріна Артюх, представник Соціалістичної партії України:
"СПУ - це ідеологічна партія. Саме тому у нашій програмі ми робимо акцент на ідеологію соціальної справедливості, виступаємо за права незаможних верств населення, розроблення законів про працю. Основні розділи нашої програми:
- права та влада міської громади;
- працююча людина не має бути бідною;
- підвищення заробітної плати, а не тарифів;
- підвищення пенсій, а не пенсійного віку;
- торгувати хлібом, а не землею;
- якісна освіта і медицина;
- не командувати культурою, а підтримувати її".

Джерело: Експертний клуб "Чиста політика"







Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

16:38
22-Квіт-2024
Виставка акварельного живопису Марії Рибіної-Ткач «Прозорі барви» в Чернігові
23 квітня о 12.00 в Національному архітектурно-історичному заповіднику «Чернігів стар
08:16
21-Квіт-2024
Конгресвумен Марсі Каптур виступаючи за допомогу Україні процитувала Тараса Шевченка
Під час виступу на підтримку законопроєкту про допомогу Україні, конгресвумен-демокра
21:03
20-Квіт-2024
Конгрес США проголосував за військову допомогу Україні
Трохи статистики голосувань:
1. Конфіскація активів РФ та заборона TikTok — 36
18:46
19-Квіт-2024
Ворожий літак Ту-22МЗ збили на відстані близько 300 кілометрів від України
Один з дальніх бомбардувальників Ту-22М3, які в ніч на 19 квітня здійснювали ракетну
16:13
19-Квіт-2024
Дружба народів: росія використовує студентів з Африки заради пропаганди своєї геополітичної величі
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його уча
10:16
19-Квіт-2024
Дослідження ефективності навчання у приватних школах

Приватна школа в сучасному світі привертає увагу батьк

18:39
18-Квіт-2024
«Хатят лі русскіє вайни»
З таким рефреном звучала давно радянська пісня. Зміст якої полягав у тому, щоби перек
17:25
17-Квіт-2024
Полтавська земля багата на пам’ятки історії: бережімо нашу історію
Полтавська земля багата на пам’ятки історії. Це й не дивно, адже тисячі років тому ту
12:07
17-Квіт-2024
Відбулося засідання штабу з ліквідації наслідків ракетних ударів по Чернігову
Щойно відбулося засідання штабу з ліквідації наслідків ракетних ударів, - повідомляє
11:43
17-Квіт-2024
Ракетна атака рашистів по Чернігову: загиблі і багато поранених
У місті Чернігів триває рятувальна операція. Три ракетні удари по центру міста. Зруйн
Усі новини