реклама партнерів:
Головна » Президент України призначив Саакашвілі головою Дорадчої міжнародної ради реформ

Президент України призначив Саакашвілі головою Дорадчої міжнародної ради реформ


Коментарі: 0 ПОДІЇ

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
Президент України Петро Порошенко своїм указом створив Дорадчу міжнародну раду реформ та призначив її головою колишнього президента Грузії Міхеїла Саакашвілі.

Про це у п'ятницю 13 лютого йдеться у повідомленні прес-служби Глави Української держави.
"Дорадча міжнародна рада реформ – консультативний орган, основним завданням якого є напрацювання пропозицій та рекомендацій щодо здійснення та упровадження в Україні реформ на основі кращого міжнародного досвіду. Рада залучатиме іноземних експертів до реформування українського законодавства, а також підвищуватиме рівень міжнародної підтримки України", - пояснюється у прес-службі президента.

Положення та склад ради визначатиме її голова. Міжнародна дорадча рада реформ працюватиме у тісній зв'язці з Національною радою реформ, а її голова стане членом Національної ради.
"На сьогодні Україні допомагає дуже багато видатних іноземних експертів та діячів, проте їхня робота невпорядкована. Дорадча рада допоможе консолідувати їхні зусилля та спрямувати їх в єдине русло задля досягнення найкращого результату. Зі свого боку ми гарантуємо, що будемо дослухатися до всіх порад та пропозицій ради", - зазначив заступник голови Адміністрації Президента та співголова Національної ради реформ Дмитро Шимків.

"Ми досить довго думали, як краще використати знання, досвід та унікальні ноу-хау Міхеїла Саакашвілі. В Грузії він зміг реформувати фактично усі сфери економічного, політичного та суспільного життя. Той шлях, який ми лише розпочали минулого року з Революції Гідності, наші сусіди проторували та перевірили. І вони готові ділитися з нами своїм досвідом. Донедавна Міхеїл був, по суті, позаштатним консультантом України з питань реформ. І сьогодні, нарешті, він отримає офіційний статус", - сказав Порошенко.

"Міхеїл стане представником України за кордоном та, одночасно, представником міжнародної спільноти в Україні. Ми впевнені, що саме він зможе налагодити двосторонню комунікацію між Україною та світом з питань реформ – залучити найкращий іноземний досвід та гідно представляти нашу роботу за кордоном", - зазначив голова держави.

Як повідомили у прес-службі президента, зі свого боку Саакашвілі щиро подякував за довіру й зазначив, що на Україну зараз дивиться весь континент і багато чого в світі буде залежати від українських реформ.

"Ми не переможемо, якщо не побудуємо сьогодні нову Україну і не втілимо в життя нові реформи. Це гонитва у часі. Якщо нова Україна здійсниться, то Грузія також буде вільною", - наголосив Саакашвілі.

"Я вірю, що український народ заслуговує набагато більше: більше свободи в економічній діяльності, більшого відчуття справедливості і людяності з боку держави, таку систему державних функцій, в якій будуть менеджери, замість державних чиновників, а держапарат буде надавати сервіс і захищатиме від корупції та несправедливості. Для мене велика честь поділяти вашу віру у краще майбутнє, а також із сьогоднішнього дня бути офіційно часткою наших спільних зусиль", - прокоментував своє призначення екс-президент Грузії.

Міхеїл Саакашвілі народився в Тбілісі, проте закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка. Відомий політичний діяч та реформатор, екс-президент Грузії, людина, що володіє чотирма освітами та сімома мовами, в тому числі й українською.

За часів президентства Саакашвілі Грузія посідала восьме місце в світі за простотою відкриття бізнесу, сьоме місце – з отримання прав на будівництво, друге місце - за легкістю реєстрації прав власності, п'яте місце - з отримання кредитів, двадцяте – за рівнем захисту інвесторів.

Як зазначили у прес-службі президента України, для роботи на новій посаді Саакашвілі не потрібне українське громадянство, він залишиться громадянином Грузії.






Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

16:38
22-Квіт-2024
Виставка акварельного живопису Марії Рибіної-Ткач «Прозорі барви» в Чернігові
23 квітня о 12.00 в Національному архітектурно-історичному заповіднику «Чернігів стар
08:16
21-Квіт-2024
Конгресвумен Марсі Каптур виступаючи за допомогу Україні процитувала Тараса Шевченка
Під час виступу на підтримку законопроєкту про допомогу Україні, конгресвумен-демокра
21:03
20-Квіт-2024
Конгрес США проголосував за військову допомогу Україні
Трохи статистики голосувань:
1. Конфіскація активів РФ та заборона TikTok — 36
18:46
19-Квіт-2024
Ворожий літак Ту-22МЗ збили на відстані близько 300 кілометрів від України
Один з дальніх бомбардувальників Ту-22М3, які в ніч на 19 квітня здійснювали ракетну
16:13
19-Квіт-2024
Дружба народів: росія використовує студентів з Африки заради пропаганди своєї геополітичної величі
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його уча
10:16
19-Квіт-2024
Дослідження ефективності навчання у приватних школах

Приватна школа в сучасному світі привертає увагу батьк

18:39
18-Квіт-2024
«Хатят лі русскіє вайни»
З таким рефреном звучала давно радянська пісня. Зміст якої полягав у тому, щоби перек
17:25
17-Квіт-2024
Полтавська земля багата на пам’ятки історії: бережімо нашу історію
Полтавська земля багата на пам’ятки історії. Це й не дивно, адже тисячі років тому ту
12:07
17-Квіт-2024
Відбулося засідання штабу з ліквідації наслідків ракетних ударів по Чернігову
Щойно відбулося засідання штабу з ліквідації наслідків ракетних ударів, - повідомляє
11:43
17-Квіт-2024
Ракетна атака рашистів по Чернігову: загиблі і багато поранених
У місті Чернігів триває рятувальна операція. Три ракетні удари по центру міста. Зруйн
Усі новини