реклама партнерів:
Головна » Президентські вибори. Виборці розчаровані у нинішній владі…

Президентські вибори. Виборці розчаровані у нинішній владі…


Коментарі: 0 ПОЛІТИКУМ

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
15 листопада 2009 р. на веб-сайті «Європейська Україна» розпочалося опитування: «Підтримайте свого кандидата у Президенти України».
Про його результати ще говорити зарано, адже станом на 22 листопада в опитуванні взяли участь лише близько 500 інтернет-користувачів. Проте, можна зробити попередні висновки.
Вражає великий відсоток розчарованих у нинішній владі. Понад 15 процентів інтернет-користувачів, які взяли участь в опитуванні на сайті «Європейська Україна», збираються голосувати проти всіх кандидатів у Президенти України. До речі, за претендента на найвищу посаду в країні Василя Противсіх майже немає бажаючих голосувати. Хоча, Противсіх (до 2 листопада – Гуменюк) висловлював сподівання, що його підтримають «всі ті українці, які розчаровані у нинішній владі, і хто уже визначився проголосувати проти всіх». Зрозуміло, що пан Василь «технічний» кандидат. Сумнівно, що він заплатив грошову заставу у розмірі 2,5 мільйона гривень для участі у виборах із власних заощаджень. Хоча, Василь Противсіх і очолює Івано-Франківську Торгово-промислову палату. Втім, хто його «підштовхнув» взяти участь у виборчому марафоні згодом стане відомо.
Нагадаємо, лише одну деталь. Народний депутат від БЮТ Валерій Писаренко пропонував виключити з виборчого бюлетеня графи, які дозволяють виборцеві не підтримувати жодного кандидата на пост Президента України. Про це йшлося у проекті Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо виборів Президента України», зареєстрованому у Верховній Раді. Народний обранець вважає, що відмітка, поставлена виборцем у графі «Не підтримую жодного кандидата», має такі ж наслідки для визначення результатів голосування, як неявка виборця на дільницю.
«Європейська практика свідчить, що відсутність такої графи у виборчому бюлетені сприяє заохоченню виборця до активного голосування та віддавання голосу за певного кандидата», – додавав депутат Писаренко.
Але, згадана ініціатива зазнала критики зі сторони депутатів інших фракцій парламенту. І Валерій Писаренко відкликав пропозицію прибрати графу «проти всіх», повідомила прес-служба БЮТ наприкінці жовтня.
Натомість з’явився Василь Противсіх, претендент заявляє: «За мною не стоять ані Майдани, ані штаби, ані партії, ані гроші». Поживемо – побачимо.
До речі, і на нинішніх виборах існує ймовірність фальсифікацій – підрахуїв у суспільстві вистачає. Минулого тижня відділ зв’язків з громадськістю Чернігівської міської ради повідомив, що у місті з’явилися «псевдореєстратори». Вони представляючись працівниками відділу Державного реєстру виборців ходять по квартирах та просять господарів уточнити особисті дані, в тому числі, паспортні, начебто для звірення зі списком виборців. Представники чернігівської влади заявляють: «Наразі ми не можемо сказати, хто і для чого це робить». Але, зрозуміло, що «псевдореєстратори» готуються до фальсифікацій на президентських виборах.
Повертаючись до опитування на веб-сайті «Європейська Україна» відзначимо, що тут немає потенційних лідерів. І писати ще зарано про те, хто очолює інтернет-голосування.
Закликаємо, інтернет-відвідувачів сайту «Європейська Україна» підтримати свого кандидата у Президента України. Зателефонуйте або розкажіть друзям та колегам, що вони також можуть взяти участь в опитуванні на головній сторінці веб-сайту «Європейська Україна».
Наголошуємо, що проголосувати за майбутнього президента України на нашому сайті Ви можете лише один раз. Ніяких «накруток» та фальсифікацій не буде.

Сергій Черняков, «Європейська Україна».

До теми: Президентські вибори. Підтримайте свого кандидата у Президенти України







Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

18:20
25-Квіт-2024
Міністр Сольський, якого підозрюють в оборудках із землею, подав заяву про відставку
"До Верховної Ради України надійшла заява від Миколи Сольського про відставку з посад
21:23
24-Квіт-2024
Джо Байден підписав законопроект щодо допомоги Україні на понад $60 млрд
Президент США Джо Байден підписав законопроект щодо допомоги Україні на понад $60 млр
20:49
23-Квіт-2024
Коли Верховна рада заборонить РПЦ в Україні
Верховна Рада, ймовірно, у травні зможе розглянути в другому читанні урядовий законоп
16:38
22-Квіт-2024
Виставка акварельного живопису Марії Рибіної-Ткач «Прозорі барви» в Чернігові
23 квітня о 12.00 в Національному архітектурно-історичному заповіднику «Чернігів стар
08:16
21-Квіт-2024
Конгресвумен Марсі Каптур виступаючи за допомогу Україні процитувала Тараса Шевченка
Під час виступу на підтримку законопроєкту про допомогу Україні, конгресвумен-демокра
21:03
20-Квіт-2024
Конгрес США проголосував за військову допомогу Україні
Трохи статистики голосувань:
1. Конфіскація активів РФ та заборона TikTok — 36
18:46
19-Квіт-2024
Ворожий літак Ту-22МЗ збили на відстані близько 300 кілометрів від України
Один з дальніх бомбардувальників Ту-22М3, які в ніч на 19 квітня здійснювали ракетну
16:13
19-Квіт-2024
Дружба народів: росія використовує студентів з Африки заради пропаганди своєї геополітичної величі
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його уча
10:16
19-Квіт-2024
Дослідження ефективності навчання у приватних школах

Приватна школа в сучасному світі привертає увагу батьк

18:39
18-Квіт-2024
«Хатят лі русскіє вайни»
З таким рефреном звучала давно радянська пісня. Зміст якої полягав у тому, щоби перек
Усі новини