реклама партнерів:
Головна » Природна медицина. Чорниці "проженуть" старість

Природна медицина. Чорниці "проженуть" старість


Коментарі: 0 Медицина

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
Лікувальні властивості чорниць здавна використовували в народній медицині від багатьох хвороб.
Вони допомагають нормалізувати травлення, справляють бактерицидну дію, корисні для хворих на цукровий діабет, знижують ризик виникнення серцево-судинних захворювань, запобігають згущенню крові, сприяють оновленню клітин сітківки ока, поліпшують кровообіг.
Згідно з останніми дослідженнями, систематичне вживання чорниць у їжу допомагає зберегти мозок молодим, уникнути хвороби Альцгеймера, поліпшує пам’ять.
У народній медицині чорниці вживають також за проносів, колітів, дизентерії, ангіни, подагри. Густий відвар — добрий засіб від екземи та опіків, компреси з соку ягід допомагають за лускатого лишаю.
Ягоди чорниці заготовляють у міру їх дозрівання в липні. Розсипають тонким шаром на папері або тканині, прив’ялюють на повітрі 2—3 доби, а потім сушать у сушарках, печах, духовках за температури 60—70°С.
* Гіпертонічна хвороба: 4 ч. л. сушених ягід залити 1 склянкою води, настояти 8 годин. Випити протягом дня невеликими порціями.
* Для відновлення зору рекомендують 1 ст. л. сухих чорниць залити звечора холодною водою на 2 см вище рівня ягід, а вранці з’їсти їх натщесерце за 30 хв до сніданку.
* Застосовують сік чорниць (або ж водні настої ягід) у разі ангіни, стоматиту, катару верхніх дихальних шляхів, ларингіту. 2 ст. л. сировини залити 1 склянкою води, кип’ятити 1 хв, настояти 30 хв, перецідити. Настоєм полощуть порожнину рота і горло, а також можна його пити — по 1/3 склянки 3—4 рази на день. Сік ягід теж використовують для полоскання.
* Фарингіт: 1 ст. л. ягід залити 1 склянкою води, кип’ятити 1 хв, настояти 1 годину, перецідити, застосовувати для полоскання.
* Для лікування діабету рекомендують їсти якомога більше ягід чорниці протягом усього року і пити настої із сушених плодів.
* За проносів, дизентерії, запалення слизової оболонки шлунка, ентериту і печії приймають відвар чорниць: 1 ст. л. сухої сировини залити 2 склянками гарячої води й упарити наполовину, перецідити і приймати теплим по 0,25 склянки 4 рази на день до їди.
* У разі хвороб лімфатичної системи 1 ст. л. ягід залити 1 склянкою окропу, настояти 30 хв, перецідити; приймати по 1 ст. л. тричі на день до їди.
* Захворювання печінки та жовчовивідних шляхів. 1—2 ст. л. ягід залити 1 склянкою окропу, заварити як чай, пити з медом.

Підготувала Алла ГРІШИЛО.
Джерело: Ваше здоров"я







Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

20:30
06-Вер-2024
Новий пакет допомоги Україні від США
Міністерство оборони США повідомило, що новий пакет військової допомоги для України н
21:21
05-Вер-2024
Румунія передає Україні зенітно-ракетний комплекс Patriot
Відповідний закон підписав президент Румунії Клаус Йоганніс сьогодні, 5 вересня.
20:10
03-Вер-2024
51 людина загинула та понад 200 поранено внаслідок атаки рф на Полтаву
За процесуального керівництва Полтавської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони
21:34
02-Вер-2024
Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій
Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок
санкцій, станом на 02.09.2024
21:09
02-Вер-2024
Але є й хороші новини - дивімось ширше! Браво, Тайвань!
Але є й хороші новини - дивімось ширше! З початком Курської офензиви, 7 серпня, я тут
Усі новини