реклама партнерів:
Головна » Про отруєння російського опозиційного політика Навального

Про отруєння російського опозиційного політика Навального


Коментарі: 0 ПОДІЇ

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
Рано вранці в четвер, 20 серпня, стало відомо про отруєння Олексія Навального, російського опозиційного політика.

Його прес-секретар Кіра Ярмиш повідомила, що йому стало погано в літаку, на якому він повертався в Москву з Томська. Після екстреної посадки в Омську 44-річний Навальний був доставлений в місцеву лікарню.
Ярмиш припустила, що Навального отруїли чимось, підмішаним у чай.
За її словами, Навального підключили до апарату штучної вентиляції легенів, він без свідомості в комі. До лікарні викликали поліцію.

Як повідомляють ЗМІ, Навальний кілька днів перебував в регіонах Сибіру. Спочатку він приїхав до Новосибірська, де міг збирати матеріал для нового розслідування, а також зустрівся з волонтерами. Потім політик відправився до Томська.

Навального планують вивезти на лікування до Німеччини — Bild
За інформацією видання, підготовкою до перевезення Навального займається його штаб спільно з активістами. Зараз він знаходиться в лікарні Омська. У підготовці бере участь директор німецької організації Cinema for Peace Яка Бізлі, який раніше допоміг перевезти до Німеччини активіста Pussy Riot Петра Верзілова.

Лікарі оцінять можливість транспортування
Консиліум лікарів оцінить можливість транспортування російського опозиціонера Олексія Навального з лікарні в Омську в іншу лікарню.

Медики виключили низку діагнозів
У Олексія Навального не виявили травматичних ушкоджень, в тому числі черепно-мозкової травми, інсульт або гострий інфаркт міокарда, інфекційні ураження, в тому числі COVID-19.

Про це розповів заступник головного лікаря омської лікарні швидкої медичної допомоги № 1 Анатолій Калініченко після отримання результатів аналізів.

У Навального розвинувся набряк мозку через вплив токсичної речовини — Baza
За даними каналу, лікарі, які лікують політика, зробили висновок про токсичний вплив речовини «переважно синаптичного рівня». Про яку речовину йдеться, поки не відомо.
«Вже точно можна сказати, що це не отруєння оксибутиратом, барбітуратами або азалептином. Лікарі, за їх власними словами, провели купу аналізів Олексію, але все одно не можуть зрозуміти, що з ним», — йдеться в повідомленні.
У пресслужбі Міністерства охорони здоров’я Омської області спростували інформацію про набряк мозку.

Лондон висловив стурбованість
Міністр закордонних справ Великої Британії Домінік Рааб висловив стурбованість у зв’язку з отруєнням Олексія Навального.
«Я глибоко стурбований повідомленнями про те, що лідер російської опозиції Олексій Навальний був отруєний під час польоту до Москви і зараз перебуває у комі в реанімації», — написав Рааб в Twitter.

Штаб Навального погодився прийняти допомогу від Кремля
«Ми офіційно відгукуємося на пропозицію і просимо сприяння в наданні медичної документації для переведення Навального до провідного токсикологічного центру в Європі. Головний лікар БСМП1 відмовляє дружині, мені і Івану Жданову в наданні виписки або епікризу», — написала в Twitter лікарка Навального і глава Альянсу лікарів Анастасія Васильєва.

Дружину Навального пустили до нього в палату
Дружину Олексія Навального Юлію пустили до нього в палату. Про це повідомила прес-секретар політика Кіра Ярмиш.
Однак, за її словами, лікуючого лікаря Навального Анастасію Васильєву до нього не пустили.
«Документи на транспортування Олексія як і раніше не дають, хоча зараз це найголовніше», — написала вона.

У Кремлі побажали Навальному «якнайшвидшого одужання»
Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що стежить за повідомленнями про госпіталізацію Олексія Навального і побажав йому «якнайшвидшого одужання».
За словами Пєскова, в Кремлі знають, що Навальний перебуває в омській лікарні у важкому стані.
«Зрозуміло, як і будь-якому громадянину нашої країни, ми бажаємо йому швидкого одужання», — зазначив він.
За його словами, Кремль готовий організувати перевезення опозиціонера за кордон, якщо це буде потрібно для його лікування.

Навальний перебуває у природній комі
У МОЗ Омської області заявили, що Олексій Навальний перебуває в природній, а не в медикаментозній комі. Раніше повідомлялося, що лікарі ввели його в стан штучної коми.
«У поточний момент пацієнт знаходиться в стані природної коми, триває штучна вентиляція легень», — пояснили в Міністерстві охорони здоров’я.

До Навального не пускають його дружину та лікаря
Лікаря російського політика Олексія Навального, якого госпіталізували з отруєнням, Анастасію Васильєву та його дружину Юлію Навальну не пускають до нього в лікарню.

Стан Навального вдалося стабілізувати — лікар
Медикам вдалося стабілізувати стан Олексія Навального, повідомив заступник головного лікаря омської лікарні швидкої медичної допомоги № 1 Анатолій Калініченко.
За його словами, планів перевезення Навального в Москву поки немає.
«Нині проведено кілька телемедичних консультацій з федеральними центрами, з провідними експертами нашої країни, профіль яких дозволяє їм консультувати цього пацієнта. Всі вони вважають, що всі лікувально-діагностичні заходи були проведені правильно і в повному обсязі. Те, що нам вдалося його стабілізувати, мати ту клінічну картину, яка є, це хороша обережна прогностична ознака, планів [перевозити його] немає», — сказав Калиниченко.

Навальний не пив перед польотом — прессекретар
Кіра Ярмиш спростувала інформацію про те, що Навальний напередодні ввечері вживав алкоголь, а зранку прийняв таблетку від похмілля.
«Це не правда. Він не пив вчора і не приймав ніяких таблеток сьогодні», — написала прес-секретар Навального в Twitter.

У МОЗ допустили залучення провідних лікарів з Росії
У МОЗ Омської області заявили про можливість залучення сторонніх фахівців: «Лікарі займаються порятунком життя. Для консультації можуть бути залучені провідні фахівці країни, але поки в цьому немає необхідності».

Попутник Навального розповів про події на борту літака перед екстреною посадкою
Один з попутників засновника Фонду боротьби з корупцією Олексія Навального розповів про події, які відбувалися на борту літака перед його екстреною посадкою в Омську.

Лікар Навального заявив, що його потрібно евакуювати в Європу
Російського опозиціонера Олексія Навального потрібно евакуювати до Європи, заявив його лікар Ярослав Ашихмін, який спостерігає політика з 2013 року.
За словами медика, зараз перед його колегами стоїть два завдання: підтримати життя пацієнта в такому стані і шукати отруйну речовину, «якщо вона була».

Лікарі борються за життя Навального
«Стан пацієнта стабільний, інтенсивна терапія триває. Лікарі займаються порятунком його життя. Слава богу, у нас у відділенні є спеціалізований центр для лікування таких пацієнтів», — заступник головного лікаря омської лікарні.

Перед отруєнням за Навальним стежили — ФБК
У Фонді боротьби з корупцією заявили, що перед тим, як його засновника Олексія Навального госпіталізували за ним велося стеження.
Зокрема, стеження за Навальним помітили в Новосибірську, де він перебував перед тим, як полетіти в Томськ.
«Перед цим ми були в Новосибірську. У Новосибірську стеження було абсолютно очевидним. У Томську якраз таки не було, принаймні, воно не була настільки помітним. І взагалі наше відрядження в Томськ було відносно спокійним до цього моменту», — розповіла Кіра Ярмиш.

«Нічого спільного зі звичайним отруєнням»: прес-секретар Навального спростувала версію російських правоохоронців
Кіра Ярмиш прокоментувала повідомлення ЗМІ про те, що російські правоохоронці не розглядають версію навмисного отруєння опозиційного політика.

Правоохоронці не розглядають версію навмисного отруєння Навального — ЗМІ
Версія про навмисне отруєння Олексія Навального поки не розглядається, повідомляє ТАСС з посиланням на джерело в правоохоронних органах.
За версією російських правоохоронців, «не виключено, що він щось випив або прийняв вчора сам».

Глава МЗС Литви стривожений отруєнням Навального
Міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс заявив про стурбованість повідомлення щодо отруєння Навального.
«Дуже тривожні повідомлення про ймовірне токсичне отруєння лідера російської опозиції Навального. У разі підтвердження винні мають понести відповідальність. Уважно стежу за ситуацією, бажаю йому сил і якнайшвидшого одужання», — написав Лінкявічюс у Twitter.

До лікарні, де перебуває Навальний, прибули співробітники Слідчого комітету
«У лікарні вже більше поліції, ніж лікарів. Щойно приїхав Слідчий комітет», — написала прес-секретар Навального в Twitter.

ЗМІ повідомили попередній діагноз Навального
За попереднім діагнозом, російського опозиціонера Олексія Навального могли отруїти невстановленим психодислептиком, повідомили російські ЗМІ.

Навальний пив чорний чай в кав’ярні аеропорту Томська, там проводять внутрішню перевірку
Власник кав’ярні повідомив, що з’ясує всі обставини і вивчить записи з камер спостереження.
Транспортна поліція Томська почала перевірку в аеропорту.

В аеропорту Томська розпочато перевірку за фактом отруєння Навального
Юристи Фонду боротьби з корупцією написали заяву за фактом отруєння Олексія Навального в аеропорту Томська. Вони вважають, що Навального отруїли за його опозиційну діяльність.
Транспортні поліцейські вже почали перевірку в аеропорту Томська. Інформація про отруєння Навального перевіряється.

Лікарі поки не визначили діагноз Навального
«Є діагнози, які виключаються, перебувають у процесі підтвердження. Консиліуми [лікарі] проводять. Протягом сьогоднішнього дня визначимося з діагнозом. Симптоматичне лікування», — сказав заступник головного лікаря омської лікарні швидкої медичної допомоги № 1 Анатолій Калініченко.

Поліція опитала співробітницю кафе, що робила чай Олексію Навальному, повідомляє Baza.
Дівчина каже, що Навального не запам’ятала, бо був великий потік людей. На зміні було чотири людини: старша зміни, кухар, бариста і прибиральниця. Раніше ніяких скарг на отруєння в кафе не було. Поліція переглядає камери спостереження.

Навальний після отруєння перебуває в комі
Ярмиш повідомила, що Навальний перебуває в комі, його стан важкий.

До лікування Навального залучили всіх можливих лікарів
Омські лікарі оцінюють стан Олексія Навального як важкий. В обласному МОЗ заявили, що лікарі працюють з «низкою діагнозів», які підтверджуються або виключаються. Залучені фахівці всіх профілів.
Тим часом в управлінні Росспоживнагляду по Томської області ініціювали перевірку за повідомленнями ЗМІ про отруєння Навального в аеропорту Томська. Її результати стануть відомі не раніше наступного тижня.

Лікарі тягнуть час — Ярмиш
«Ухильна реакція лікарів тільки підтверджує, що це отруєння. Ще дві години тому вони були готові поділитися будь-якою інформацією, а тепер явно тягнуть час і не говорять, що їм відомо», — написала вона в Twitter.
За її словами, в реанімації повно поліцейських, вони намагаються взяти у лікаря пояснення.
«Лікар побачив мене на віддалі в коридорі, сказав, що „деякі речі конфіденційні“, і повів поліцейських в іншу кімнату», — зазначила прес-секретар Навального.
Пасажири рейсу, на якому летів Олексій Навальний, повідомляють, що політик зайшов в туалет, звідки не вийшов. Потім стали чутні крики і стогони.

Джерело: НВ






Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

18:39
18-Квіт-2024
«Хатят лі русскіє вайни»
З таким рефреном звучала давно радянська пісня. Зміст якої полягав у тому, щоби перек
17:25
17-Квіт-2024
Полтавська земля багата на пам’ятки історії: бережімо нашу історію
Полтавська земля багата на пам’ятки історії. Це й не дивно, адже тисячі років тому ту
12:07
17-Квіт-2024
Відбулося засідання штабу з ліквідації наслідків ракетних ударів по Чернігову
Щойно відбулося засідання штабу з ліквідації наслідків ракетних ударів, - повідомляє
11:43
17-Квіт-2024
Ракетна атака рашистів по Чернігову: загиблі і багато поранених
У місті Чернігів триває рятувальна операція. Три ракетні удари по центру міста. Зруйн
19:25
16-Квіт-2024
Україна завдає росії потужні удари у відповідь!
Попри всю складність із боєприпасами, Україна завдає росії потужні удари у відповідь.
19:50
15-Квіт-2024
Харківщина. росіяни вдарили по Липецькій громаді: вбили двох та поранили чотирьох людей
Керованою авіабомбою по школі - ворог продовжує знищувати все живе. В селі Лук'янці п
20:41
14-Квіт-2024
У Києві перевірять законність розміщення церков Московського Патріархату на 73 земельних ділянках
У столиці перевірять законність розміщення на 73 комунальних земельних ділянках храмі
20:18
13-Квіт-2024
В Естонії планують визнати РПЦ терористичною організацією
Міністр внутрішніх справ Естонії Лаурі Ляенеметс має намір запропонувати парламенту к
21:38
11-Квіт-2024
Росіяни системно знищують нашу енергетичну систему
Це частина геноцидних практик- атаки на критичну інфраструктуру.
Ми повинні ак
20:45
10-Квіт-2024
Масована атака на Харківщину - троє загиблих, серед них дитина
Удар по Липцях, посеред дня росіяни атакували продуктовий магазин та аптеку, там здій
Усі новини