реклама партнерів:
Головна » У Чернігові презентовано перший тролейбус марки “Еталон-Бєлкоммунмаш”

У Чернігові презентовано перший тролейбус марки “Еталон-Бєлкоммунмаш”


Коментарі: 0 ПОДІЇ

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
Прикладом ефективності міжнародного співробітництва, а також переконливою демонстрацією інноваційного потенціалу машинобудівного комплексу області, який має все необхідне для здійснення технологічного прориву, назвав випуск першого тролейбусу марки “Еталон-Бєлкоммунмаш” голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко під час проведення урочистого мітингу на ЗАТ “Чернігівський автозавод”.
Як повідомлялося раніше, ЗАТ “Чернігівський автозавод” та ВАТ “Бєлкоммунмаш” (Республіка Білорусь) підписали договір про співпрацю, який передбачає поетапний план розвитку виробництва тролейбусів на площах автозаводу у Чернігові. Кінцевою метою проекту є випуск 25-30 тролейбусів щомісячно з часткою не менше 51% вузлів та комплектуючих вітчизняного виробництва та створення до 300 додаткових робочих місць.
У презентації першого наочного результату цієї співпраці також взяли участь голова обласної ради Анатолій Мельник, Чернігівський міський голова Олександр Соколов, президент корпорації “Еталон”, голова наглядової ради ЗАТ “Чернігівський автозавод” Володимир Бутко, заступник директора ВАТ “Бєлкоммунмаш” Юрій Клємято, голова правління ЗАТ “Чернігівський автозавод” Валерій Купцов та працівники підприємства.
У своєму виступі голова облдержадміністрації підкреслив, що ця подія – один з перших кроків на шляху реалізації курсу реформ, проголошеного Президентом України Віктором Януковичем, наслідком якого стане відчутне пожвавлення економіки як всієї країни, так і міста Чернігова.
“Українські підприємства комунального електротранспорту, міське населення давно вже чекають на такі транспортні засоби вітчизняного виробництва – доступні за категорією „ціна-якість” та зручні у користуванні. Адже на сьогодні цей вид транспорту залишається найважливішим в системі життєзабезпечення будь-якого великого міста як найбільш економічний і екологічно безпечний засіб транспортного обслуговування”, – наголосив керівник області.
Зі словами подяки звернувся Володимир Хоменко до білоруських колег, бо саме завдяки таким проектам відкриваються ширші можливості для налагодження вигідних взаємовідносин.
У свою чергу заступник директора ВАТ “Бєлкоммунмаш” Юрій Клємято високо оцінив професіоналізм працівників ЗАТ “Чернігівський автозавод” та їх готовність до співпраці, висловивши переконання у тому, що перший вдалий крок стане надійною основою для подальшої плідної спільної роботи.
Плани та перспективи виробництва озвучив президент корпорації “Еталон”, голова наглядової ради ЗАТ “Чернігівський автозавод” Володимир Бутко. За його словами, після технічного випробування тролейбусу, отримання сертифікату відповідності та переходу на роботу за ліцензійним договором, з 1 липня і до кінця року заплановано випуск 5-10 тролейбусів на місяць. Також після проведення спільної маркетингової політики сторони очікують зростання кількості замовлень.
Відповідаючи на запитання, чи залишиться перший тролейбус у Чернігові та чи возитиме мешканців саме нашого міста, Володимир Хоменко відповів однозначно:
– Для нас принципово, щоб цей тролейбус як наш первісток у галузі машинобудування, залишився в Чернігові. І це буде зроблено навіть попри те, що у бюджеті кошти на його придбання не передбачені. Але спільними зусиллями обласної державної адміністрації, обласної та міської рад ми вирішимо це питання.
Перерізавши символічну стрічку, голова облдержадміністрації особисто перевірив зручність нового тролейбусу, сівши на місце водія та проїхавши по території заводу.

Джерело: Прес-служба облдержадміністрації







Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

21:23
24-Квіт-2024
Джо Байден підписав законопроект щодо допомоги Україні на понад $60 млрд
Президент США Джо Байден підписав законопроект щодо допомоги Україні на понад $60 млр
20:49
23-Квіт-2024
Коли Верховна рада заборонить РПЦ в Україні
Верховна Рада, ймовірно, у травні зможе розглянути в другому читанні урядовий законоп
16:38
22-Квіт-2024
Виставка акварельного живопису Марії Рибіної-Ткач «Прозорі барви» в Чернігові
23 квітня о 12.00 в Національному архітектурно-історичному заповіднику «Чернігів стар
08:16
21-Квіт-2024
Конгресвумен Марсі Каптур виступаючи за допомогу Україні процитувала Тараса Шевченка
Під час виступу на підтримку законопроєкту про допомогу Україні, конгресвумен-демокра
21:03
20-Квіт-2024
Конгрес США проголосував за військову допомогу Україні
Трохи статистики голосувань:
1. Конфіскація активів РФ та заборона TikTok — 36
18:46
19-Квіт-2024
Ворожий літак Ту-22МЗ збили на відстані близько 300 кілометрів від України
Один з дальніх бомбардувальників Ту-22М3, які в ніч на 19 квітня здійснювали ракетну
16:13
19-Квіт-2024
Дружба народів: росія використовує студентів з Африки заради пропаганди своєї геополітичної величі
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його уча
10:16
19-Квіт-2024
Дослідження ефективності навчання у приватних школах

Приватна школа в сучасному світі привертає увагу батьк

18:39
18-Квіт-2024
«Хатят лі русскіє вайни»
З таким рефреном звучала давно радянська пісня. Зміст якої полягав у тому, щоби перек
17:25
17-Квіт-2024
Полтавська земля багата на пам’ятки історії: бережімо нашу історію
Полтавська земля багата на пам’ятки історії. Це й не дивно, адже тисячі років тому ту
Усі новини