реклама партнерів:
Головна » У Донецькій області масово відмовляються від роботи у виборчих комісіях

У Донецькій області масово відмовляються від роботи у виборчих комісіях


Коментарі: 0 ПОЛІТИКУМ

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
У виборчих комісіях Донецька і області бракує кадрів.
Експерти побоюються, що в частині дільничних виборчих комісій 17 січня не буде кворуму, і через те голосування розпочнеться із запізненням. Крім цього, лунають нарікання про кулуарні домовленості і спроби набити кишеню під прикриттям виборів.
За період підготовки до президентських виборів склад окружних і дільничних комісій у Донецьку змінювався повністю вже двічі. За даними донецького мера Олександра Лук’янченка, ротація кадрів не зупиняється і сьогодні, коли до голосування залишаються лічені дні.
Цього року основний контингент працівників дільничних виборчих комісій (ДВК) у Донецьку – це студенти та люди із менших міст області, яким буде проблематично добиратися до обласного центру в день виборів.
У вимиванні досвідчених кадрів із комісій місцеві оглядачі звинувачують штаби технічних кандидатів, які не турбуються про членів ДВК. Політолог Станіслав Федорчук зазначає: «Основна проблема – це робота більшості кандидатів в області, коли не всі подали своїх довірених осіб, не кажучи вже про членів комісій».

Фокуси з комісіями
Хоча кожна партія має право мати тільки трьох своїх представників на кожній дільниці, середньостатистична комісія у Донецьку на 80 відсотків складається з людей, які підтримують Партію регіонів. На цьому наголошує Олег Суржок, довірена особа Сергія Тігіпка в Донецьку. За його словами, штаби інших політичних сил не мали фінансування для комплектації ДВК своїми представниками. Тому вони домовляються із регіоналами.
«Після подачі людей почались домовленості – під ці домовленості і з’явились люди, половина складу всіх членів ДВК по округу, – каже пан Суржок. – З цієї половини половина відмовляється працювати навіть після їхнього внесення як членів комісій. Як вони працюватимуть, незрозуміло».
Проте інші «тігіпківці» відхрещуються від цієї інформації. Як зазначив в коментарі Радіо Свобода речник представництва Сергія Тігіпка в Донецьку Євген Кудряшов, напередодні виборів в організації не було кадрових перестановок, а про те, щоб домовлятися з Партією регіонів, про це «навіть смішно чути».

Підприємці заробляють на виборах
У той же час інші очевидці кажуть, що прихильники біло-блакитних таки об’єднуються між собою і роблять працю представників інших партій нестерпною. За свідченням бютівця Павла Павлова, на Донбасі процвітає кругова порука політиків і бізнесменів. А штаби більшості так званих технічних кандидатів сформовані з колишніх бізнес-партнерів кандидатів чи їхнього оточення.
«Зараз з’явилась ціла ланка підприємців, що займаються усім, чим завгодно, але в час виборів мають серйозні фінансові надходження, – зазначає бютівець. – Вони дерибанять офіційні і неофіційні фонди кандидатів і не зацікавлені у створенні прозорого механізму у вигляді штабу. Їхнє завдання – створити якомога більше перешкод, внутрішніх конфліктів, щоб надалі займатись списуванням коштів».
Павло Павлов каже, що через це відмовився від посади заступника голови однієї з комісій Донецька. Про те, щоб відмовити Сергієві Тігіпку, подумує і Олег Суржок. За його словами, фінансові умови, на яких погодився працювати, напередодні голосування різко змінились: обіцяли одну суму грошей, а дають набагато меншу.
Натомість керівник штабу Віктора Януковича і мер Донецька Олександр Лук’янченко спростовує інформацію про перевагу Партії регіонів у виборчих комісіях. Він каже, що в подібних заявах – підступи конкурентів.
«Я думаю, це не відповідає дійсності, і робляться спеціальні рокірування, щоб зірвати вибори на Донбасі», – заявив мер Донецька, відповідаючи на запитання Радіо Свобода.

Ольга Доровських
Джерело: "Радіо Свобода"







Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

19:50
15-Квіт-2024
Харківщина. росіяни вдарили по Липецькій громаді: вбили двох та поранили чотирьох людей
Керованою авіабомбою по школі - ворог продовжує знищувати все живе. В селі Лук'янці п
20:41
14-Квіт-2024
У Києві перевірять законність розміщення церков Московського Патріархату на 73 земельних ділянках
У столиці перевірять законність розміщення на 73 комунальних земельних ділянках храмі
20:18
13-Квіт-2024
В Естонії планують визнати РПЦ терористичною організацією
Міністр внутрішніх справ Естонії Лаурі Ляенеметс має намір запропонувати парламенту к
21:38
11-Квіт-2024
Росіяни системно знищують нашу енергетичну систему
Це частина геноцидних практик- атаки на критичну інфраструктуру.
Ми повинні ак
20:45
10-Квіт-2024
Масована атака на Харківщину - троє загиблих, серед них дитина
Удар по Липцях, посеред дня росіяни атакували продуктовий магазин та аптеку, там здій
08:49
09-Квіт-2024
Жовтнева: в одному з сіл Чернігівщини залишили комуністичну назву вулиці
До 27 квітня цього року завершується другий етап очищення публічного простору від сим
19:19
08-Квіт-2024
Який смартфон придбати у 2024 році?

Сучасний ринок смартфонів пропонує величезну кількість різноманітних моделей, здат

17:23
08-Квіт-2024
На росії вигорів ракетний корабель «сєрпухов» ― деталі пошкоджень
7 квітня 2024 року на території військово-морської бази ворога у місті балтійськ калі
21:38
07-Квіт-2024
Заява НРУ щодо підняття акцизних ставок на пальне
ЗАЯВА
Політичної партії “Народний Рух України”
щодо
19:50
07-Квіт-2024
Сирський та Умєров ознайомилися із новітніми розробками від українських виробників
Головнокомандувач ЗС України , генерал-полковник Олександр Сирський: "У плануванні оп
Усі новини