реклама партнерів:
Головна » У Донецьку суд зупинив рішення про ліквідацію трьох українських шкіл

У Донецьку суд зупинив рішення про ліквідацію трьох українських шкіл


Коментарі: 0 ПОДІЇ

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
Донецький апеляційний адміністративний суд скасував постанову Центрально-Міського районного суду м. Макіївки Донецької області від 2 червня 2011 року, якою було відмовлено в призупиненні ухвали Макіївської міської ради від 25 березня 2011 р. про ліквідацію трьох українських шкіл - № 3, 27, 100.
Це рішення Донецького апеляційного адміністративного суду оскарженню не підлягає, повідомляє "ОстроВ".
За словами представника позивачів Марії Олійник, у цій справі відбулося три засідання адміністративного суду. Однак, незважаючи на те що судді навіть продовжували термін розгляду справи тільки для того, щоб вислухати представників Макіївської міської ради, на жодне з трьох засідань суду макіївські чиновники не з'явилися, продемонструвавши неповагу до суду, до батьків та дітей ліквідованих шкіл і мешканців цих селищ Макіївки.
М. Олійник також повідомила, що завтра, 14 липня, в Центрально-Міському районному суді м. Макіївки триватиме розгляд позову батьків учнів шкіл № 3, 27, 100 з вимогою скасувати ухвалу Макіївської міської ради про ліквідацію цих шкіл.

Нагадаємо, що 28 червня в Макіївці учні школи № 3, їхні батьки та мешканці селища, в якому розташовано цей навчальний заклад, провели акцію протесту проти закриття школи. Присутні на акції понад 70 осіб ще раз висловили свою незгоду з ліквідацією в селищі імені Кірова в Радянському районі Макіївки школи з українською мовою навчання.
Мітингувальники тримали плакати з написами: "Ми - проти закриття шкіл", "Влада - боягузи, якщо вибрали собі противниками матерів і дітей". Учасники акції, які виступали на сходах школи № 3, наголошували, що "Конституція України добра, але її, на жаль, не всі виконують", і "на жаль, хто має владу в Україні, живе і чинить за іншими законами". Вони скаржилися на те, що дуже радісно сприйняли свого часу перемогу на виборах президента Віктора Януковича та Партії регіонів, однак поки розчаровані, оскільки їх "ніхто не захистив, ніхто не почув, і місцеві чиновники позбавили дітей школи".
Раніше повідомляли, що 31 травня загострився конфлікт навколо ліквідації школи з українською мовою навчання в Донецьку. Керівництво Петровського районного відділу освіти в Донецьку зажадало від директора школи № 111 терміново зібрати заяви від батьків про добровільне переведенні їх дітей до іншого навчального закладу, незважаючи на постанову Ворошиловського районного суду Донецька, що зупинив дію рішення міської ради від 15 квітня про ліквідацію школи.
Зазначимо, що від початку року в Донбасі відбувається масове закриття шкіл. Це пояснюють незаповненістю шкіл і браком коштів. Батьки учнів, які навчаються в цих закладах, виступають з протестами проти закриття шкіл.
Проти закриття українських шкіл виступили також представники опозиційних партій, громадські діячі. Так, кілька народних депутатів звернулися до прем'єр-міністра Азарова з вимогою не допустити ліквідації українських шкіл у Луганській і Донецькій областях.
Нагадаємо також, що голова політради "Нашої України" Валентин Наливайченко наприкінці червня заявляв, що замість екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка в СІЗО мають сидіти ті, хто закриває українські школи. За його словами, соціальна політика нинішньої влади заганяє людей у злидні, а всі псевдореформи уряду - це знущання над пересічними громадянами.
Проте міністр освіти, науки, молоді та спорту України Дмитро Табачник на початку липня заявив, що "у 2008-2009 роках в Україні закрилося 640 шкіл. За час роботи нового уряду в нас 114 шкіл припинили діяльність". За його словами, "кожен факт був перевірений і обласною прокуратурою, і Генеральної, на виконання закону: була згода територіальної громади, було влаштовано підвезення дітей та вчителів".
5 липня лідер партії "За Україну!" В'ячеслав Кириленко з посиланням на відповідь з Київської міської державної адміністрації на його депутатський запит заявив, що з наступного навчального року київські школи будуть масово зросійщувати: "Заступник голови КМДА Леонід Новохатько офіційно підтвердив, що з нового навчального року планують " формування класів і груп з російською мовою навчання залежно від потреб мешканців столиці".
Кириленко висловив переконання, що це означає масову русифікацію середньої освіти в столиці: "Правдами й неправдами, за дорученням згори, київські школи будуть зобов'язані виконати так званий "план" зі створення російськомовних класів. Все це може супроводжуватися тиском на батьків і вчителів".
За словами Кириленка, модератором цього процесу є "міністр-українофоб Дмитро Табачник, який неодноразово заявляв, що кількість російськомовних шкіл у Києві потрібно збільшувати".
Крім того, раніше виконавчий комітет Одеської міської ради дозволив 8 школам і 96 дошкільним установам проводити навчання українською та російською.

Джерело: http://www.newsru.ua/






Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

21:23
24-Квіт-2024
Джо Байден підписав законопроект щодо допомоги Україні на понад $60 млрд
Президент США Джо Байден підписав законопроект щодо допомоги Україні на понад $60 млр
20:49
23-Квіт-2024
Коли Верховна рада заборонить РПЦ в Україні
Верховна Рада, ймовірно, у травні зможе розглянути в другому читанні урядовий законоп
16:38
22-Квіт-2024
Виставка акварельного живопису Марії Рибіної-Ткач «Прозорі барви» в Чернігові
23 квітня о 12.00 в Національному архітектурно-історичному заповіднику «Чернігів стар
08:16
21-Квіт-2024
Конгресвумен Марсі Каптур виступаючи за допомогу Україні процитувала Тараса Шевченка
Під час виступу на підтримку законопроєкту про допомогу Україні, конгресвумен-демокра
21:03
20-Квіт-2024
Конгрес США проголосував за військову допомогу Україні
Трохи статистики голосувань:
1. Конфіскація активів РФ та заборона TikTok — 36
18:46
19-Квіт-2024
Ворожий літак Ту-22МЗ збили на відстані близько 300 кілометрів від України
Один з дальніх бомбардувальників Ту-22М3, які в ніч на 19 квітня здійснювали ракетну
16:13
19-Квіт-2024
Дружба народів: росія використовує студентів з Африки заради пропаганди своєї геополітичної величі
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його уча
10:16
19-Квіт-2024
Дослідження ефективності навчання у приватних школах

Приватна школа в сучасному світі привертає увагу батьк

18:39
18-Квіт-2024
«Хатят лі русскіє вайни»
З таким рефреном звучала давно радянська пісня. Зміст якої полягав у тому, щоби перек
17:25
17-Квіт-2024
Полтавська земля багата на пам’ятки історії: бережімо нашу історію
Полтавська земля багата на пам’ятки історії. Це й не дивно, адже тисячі років тому ту
Усі новини