реклама партнерів:
Головна » У Південній Осетії розпочалася антимосковська революція

У Південній Осетії розпочалася антимосковська революція


Коментарі: 0 ПОДІЇ

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
Генпрокуратура Південної Осетії звинуватила опозиціонерку Аллу Джиоєву, яка перемогла в другому турі президентських виборів, у підготовці "кольорової революції". На думку політологів, ризик силових зіткнень між прихильниками Джиоєвої та провладного кандидата Анатолія Бібілова дуже великий.
Поки що, попри заяви як з боку влади, так і опозиції, ситуація на вулицях Цхінвалі спокійна. Близько 700 прихильників Джиоєвої зібралися біля посольства Росії. Раніше вони заявили про намір провести 30 листопада масові мітинги і акції непокори владі.
Джиоєва постукала в офіс посольства, проте до неї ніхто не вийшов.
КДБ Південної Осетії пообіцяло поки не заважати акціям опозиції. Однак у зв'язку зі складною суспільно-політичною ситуацією в Південній Осетії, правоохоронні органи республіки несуть службу в посиленому режимі.

Прихильники кандидата в президенти Південної Осетії Алли Джиоєвої спробували прорватися до Центрвиборчкому республіки. У відповідь співробітники служби держохорони відкрили попереджувальний вогонь з автоматів в повітря.

Перед будівлею ЦВК в центрі Цхінвалі перебувають, за різними оцінками, від тисячі до трьох тисяч людей. Вони скандують "Алла!"
Сама Джиоєва зайшла до приміщення ЦВК разом зі своїм соратником, колишнім міністром оборони генералом Анатолієм Баранкевичем.
У цей час в будівлі уряду пройшла прес-конференція глави Південної Осетії Едуарда Кокойти, під час якої він закликав громадян зберігати спокій.
Кокойти заявив, що не допустить дестабілізації обстановки. "Будь-які протиправні дії з організації Держради та інших альтернативних структур будуть суворо присікатися керівництвом республіки", - сказав чинний президент.
Кокойти зазначив, що віддав наказ не застосовувати силових дій щодо тих громадян, які не порушують закон, однак наголосив: "Ті, хто спробують дестабілізувати ситуацію, суворо відповідатимуть за законом".
За його словами, керівництву республіки відомо, хто стоїть за цими силами, і не виключено, що з приходом до влади Алли Джіоєвої Грузія спробує повернути свої території.
"Не для того народ Південної Осетії боровся 20 років за свою незалежність, щоб сьогодні це допустити", - сказав Кокойти.

Раніше в середу Алла Джиоєва, яка здобула перемогу в другому турі виборів, проголосила себе главою республіки всупереч рішенню Верховного суду, що визнав результати голосування недійсними. Вона також заявила про формування держраду, до складу якої увійшли 10 осіб з її штабу.
Як прокоментував в.о. генпрокурора Південної Осетії Ельдар Кокоєв, таким чином Джиоєва реалізує сценарій "кольорової революції".
Повторне голосування на виборах президента Південної Осетії призначене на 25 березня. У ньому Джиоєвій, за рішенням суду, заборонено брати участь.

За матеріалами: ТСН-світ



"Джиоєва реалізує сценарій "кольорової революції". Альтернативні органи держвлади нам свого часу намагалися насадити грузини. Це чергова спроба таких дій, але вже зсередини. Реакція офіційної влади буде, заходи будуть прийняті", - сказав Кокоєв.
Алла Джиоєва у відповідь заявила, що не вважає свої дії "кольоровою революцією" і має намір підготуватися до можливих заходів проти неї, передає "Інтерфакс".
Заяву Генпрокуратури вона вважає провокаційною, оскільки жодних "кольорових революцій" її прихильники проводити не збираються. "Що їм залишається робити, окрім того як говорити про кольорові революції? Який натяк є на кольорову революцію?" - заявила лідер опозиції.
"Я не знаю, що мають на увазі правоохоронні органи, називаючи наші дії "кольоровою революцією", але я закликала своїх прихильників бути готовими до розвитку будь-якого сценарію і законними шляхами боротися за нашу перемогу", - підкреслила Джиоєва.
Говорячи про можливе вжиття прокуратурою заходів проти неї, Джиоєва сказала: "Ми прекрасно знаємо, на що ця влада здатна. Ми будемо зараз закликати своїх прихильників і будемо до цього готові". При цьому вона стверджує, що багато хто з силових структур республіки заявили, що не братимуть участі в якихось діях проти неї.
За словами Джиоєвої, її прихильники в середу збираються прийти до будівлі ЦВК і вимагати опублікувати підсумки виборів.
Зазначимо, після першого туру США, Євросоюз, НАТО і Грузія назвали вибори в Південній Осетії нелегітимними. Водночас місія спостерігачів від громадських організацій РФ заявила, що вибори президента Південної Осетії і референдум про надання російській мові статусу державної були вільними і відкритими.
27 листопада в Південній Осетії пройшов другий тур президентських виборів, на яких, за попередніми даними, Джиоєва впевнено перемогла голову МНС і представника владної партії "Єдність" Анатолія Бібілова, який вважається "людиною Кремля".
Однак у вівторок, 29 листопада, Верховний суд Південної Осетії визнав результати другого туру недійсними через порушення. У повторних виборах, які призначені на 25 березня 2012 року, Джиоєва, яка оголосила про свою перемогу, брати участь не зможе.
Грузія взагалі не вважає "заходи на окупованій території" виборами.

Джерело: http://www.newsru.ua







Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

18:46
19-Квіт-2024
Ворожий літак Ту-22МЗ збили на відстані близько 300 кілометрів від України
Один з дальніх бомбардувальників Ту-22М3, які в ніч на 19 квітня здійснювали ракетну
16:13
19-Квіт-2024
Дружба народів: росія використовує студентів з Африки заради пропаганди своєї геополітичної величі
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його уча
18:39
18-Квіт-2024
«Хатят лі русскіє вайни»
З таким рефреном звучала давно радянська пісня. Зміст якої полягав у тому, щоби перек
17:25
17-Квіт-2024
Полтавська земля багата на пам’ятки історії: бережімо нашу історію
Полтавська земля багата на пам’ятки історії. Це й не дивно, адже тисячі років тому ту
12:07
17-Квіт-2024
Відбулося засідання штабу з ліквідації наслідків ракетних ударів по Чернігову
Щойно відбулося засідання штабу з ліквідації наслідків ракетних ударів, - повідомляє
11:43
17-Квіт-2024
Ракетна атака рашистів по Чернігову: загиблі і багато поранених
У місті Чернігів триває рятувальна операція. Три ракетні удари по центру міста. Зруйн
19:25
16-Квіт-2024
Україна завдає росії потужні удари у відповідь!
Попри всю складність із боєприпасами, Україна завдає росії потужні удари у відповідь.
22:05
15-Квіт-2024
Сучасне стильне жіноче взуття: білі шкіряні кеди і кросівки

Жіноче взуття відіграє важливу роль у формуванні образу кожної модниці. У ній поєд

19:50
15-Квіт-2024
Харківщина. росіяни вдарили по Липецькій громаді: вбили двох та поранили чотирьох людей
Керованою авіабомбою по школі - ворог продовжує знищувати все живе. В селі Лук'янці п
20:41
14-Квіт-2024
У Києві перевірять законність розміщення церков Московського Патріархату на 73 земельних ділянках
У столиці перевірять законність розміщення на 73 комунальних земельних ділянках храмі
Усі новини