реклама партнерів:
Головна » Україна лідирує в міжнародних рейтингах за кількістю кібератак, спаму, зростанням цін на житло

Україна лідирує в міжнародних рейтингах за кількістю кібератак, спаму, зростанням цін на житло


Коментарі: 0 РІЗНЕ

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
Цього року Україна у міжнародних рейтингах опинилась на перших позиціях за кількістю кібератак, спаму, зростанням цін на житло, посіла третє місце за кількістю проблемних справ, що перебувають у Європейському суді з прав людини, та друге місце - за рівнем смертності. Про це пише Тиждень.uа

Економічні показники
Як свідчить дослідження міжнародної компанії GFK, Україна увійшла в дев’ятку найменш заможних європейських держав за рівнем купівельної спроможності громадян. У середньому кожен громадянин ЄС витратив у 2013 році на оплату товарів та послуг 12,8 тис. євро, тоді як українці та мешканці ще восьми держав, серед яких Бєларусь та член Євросоюзу Болгарія, менше 25% відсотків цієї суми. Найбагатшими в Європі залишаються громадяни Норвегії та Швейцарії, котрі зможуть витратити удвічі більшу суму, ніж у середньому європейці.
Лідерські позиції Україна отримала за обсягом експорту основних видів озброєнь у 2012 році - четверте місце в світовому рейтингу експортерів озброєнь СІПРІ.
Хоч українські металурги у липні 2013 року проти аналогічного місяця минулого року знизили виробництво сталі на 8,8%, до 2 мільйонів 828 тисяч тонн, все одно Україна опинилася на дев’ятому місці у списку світових виробників цієї продукції, про це свідчать дані Світової асоціації виробників сталі.

ІТ-технології
За результатами досліджень "Лаборатории Касперского", Україна посідає шосте в світі місце за інтенсивністю генерування спам-трафіку.
У рейтингу Spamhaus Project - організації, що займається виявленням спамерського контенту у мережі інтернет - Україна посіла четверте місце. До трійки лідерів рейтингу входять Сполучені Штати, Китай та Російська Федерація. Лише трохи відстають від України Велика Британія, Японія, Бразилія, Німеччина, Італія та Нідерланди.
Україна також входить до п'ятірки країн, з території яких здійснюється найбільше кібератак.
Цього року Україна посіла четверте місце в світі за кількістю сертифікованих ІТ-спеціалістів після США, Індії та Росії. Як зазначається у щорічному звіті Нацкомісії, що здійснює держрегулювання у сфері зв'язку та інформатизації, 40% IT-фахівців працює у Києві, 19% - в Харкові, 16% - у Львові, 7% - в Дніпропетровську і 4% - в Одесі.

Здоров’я
Цього року Україна посіла друге місце в світі за рівнем смертності з показником 15,75 особи на 1000 жителів. Про це свідчить звіті Центрального розвідувального управління (ЦРУ) США. На першому місці - Південна Африка (17,36), за Україною - Лесото (15,02) і Чад (14,85). У РФ - 10-та позиція з 13,97 особи на 1000 жителів.
У рейтингу аморальних країн світу, укладеним аналітиками агенції від Bloomberg, Україна не потрапила у десятку, але виявилася тринадцятою.
Під час складання рейтингу враховувались чотири показники: середня кількість випитого алкоголю, кількість викурених цигарок на душу населення, відсоток громадян, які приймають наркотики, а також загальні втрати від азартних ігор у відсотках ВВП.
Згідно з даними дослідників, на рік середній українець випиває більш як 17 л алкоголю, що на один літр більше за показники середнього росіянина. Водночас середній українець курить щороку на 300 цигарок менше, ніж росіянин.
Згідно з результатами дослідження Американського інституту Геллапа, українці виявилися одними з найбільш стриманих мешканців планети. У дослідженні Gallup, яке було проведено з 2009 по 2011 роки, Україна посідала третє місце серед найменш емоційних країн.

Нерухомість
Україна посіла 10-те місце у світі за зростанням цін на житло, за останній рік його вартість у країні зросла на 10,9%. Такі дані оприлюднила компанія Knight Frank у своєму рейтингу зростання цін на житло в різних країнах світу Global House Price Index.
У той же час Україна здобула 10-те місце в списку найпривабливіших країн для придбання землі з потенційним обсягом продажу 1,2 млн га, як свідчить звіт Світової організації торгівлі World Trade Report -2013.

Демократичні цінності
Цього року Україна посіла третє місце за кількістю проблемних справ, що перебувають у Європейському суді з прав людини. Згідно з представленими статистичними даними, перше місце посідає Росія (на неї припадає 15% таких справ), на другому місці - Туреччина (12%), за якою йде Україна (10%). На четвертому розташувалася Італія (8%).
Відповідно до результатів дослідження The Economist Intelligence Unit ("Індекс демократії 2012. Застій демократії"), за рівнем демократії Україна очолила список країн з гібридними режимами та посіла 80-ту сходинку (5,91 балів з 10-ти), що на одну позицію нижче, ніж торік. Загалом у рейтингу було досліджено 167 країн.
Як повідомлялось, за останні три місяці Україну в міжнародних рейтингах відзначили як країну, яка втрачає миролюбність, свободу преси, і водночас поліпшує конкурентоспроможність та залишається в останній десятці оцінювання репутації.






Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

18:20
25-Квіт-2024
Міністр Сольський, якого підозрюють в оборудках із землею, подав заяву про відставку
"До Верховної Ради України надійшла заява від Миколи Сольського про відставку з посад
21:23
24-Квіт-2024
Джо Байден підписав законопроект щодо допомоги Україні на понад $60 млрд
Президент США Джо Байден підписав законопроект щодо допомоги Україні на понад $60 млр
20:49
23-Квіт-2024
Коли Верховна рада заборонить РПЦ в Україні
Верховна Рада, ймовірно, у травні зможе розглянути в другому читанні урядовий законоп
16:38
22-Квіт-2024
Виставка акварельного живопису Марії Рибіної-Ткач «Прозорі барви» в Чернігові
23 квітня о 12.00 в Національному архітектурно-історичному заповіднику «Чернігів стар
08:16
21-Квіт-2024
Конгресвумен Марсі Каптур виступаючи за допомогу Україні процитувала Тараса Шевченка
Під час виступу на підтримку законопроєкту про допомогу Україні, конгресвумен-демокра
21:03
20-Квіт-2024
Конгрес США проголосував за військову допомогу Україні
Трохи статистики голосувань:
1. Конфіскація активів РФ та заборона TikTok — 36
18:46
19-Квіт-2024
Ворожий літак Ту-22МЗ збили на відстані близько 300 кілометрів від України
Один з дальніх бомбардувальників Ту-22М3, які в ніч на 19 квітня здійснювали ракетну
16:13
19-Квіт-2024
Дружба народів: росія використовує студентів з Африки заради пропаганди своєї геополітичної величі
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його уча
10:16
19-Квіт-2024
Дослідження ефективності навчання у приватних школах

Приватна школа в сучасному світі привертає увагу батьк

18:39
18-Квіт-2024
«Хатят лі русскіє вайни»
З таким рефреном звучала давно радянська пісня. Зміст якої полягав у тому, щоби перек
Усі новини