реклама партнерів:
Головна » Український цирк: три нагороди в Монте-Карло!

Український цирк: три нагороди в Монте-Карло!


Коментарі: 0 Спорт

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
Українські артисти цирку завоювали одразу три нагороди – золото, срібло та бронзу – на найпрестижнішому цирковому фестивалі світу – 37-му міжнародному фестивалі в Монте-Карло.
Статуетка «Золотий клоун» – відзнака, яка має статус циркового «Оскара», дісталася силовим акробатам Миколі Щербаку та Сергію Попову. Вони – студенти Інституту фізичного виховання та спорту, заслужені майстри спорту зі спортивної акробатики, двократні чемпіони світу – 2006 і 2008 років. Фіналісти популярного телевізійного шоу «Україна має талант».
Раніше Микола Щербак і Сергій Попов отримали золоті медалі 32-го циркового фестивалю «Цирк завтрашнього дня» у Парижі 2011 року і золото на 5-му Всесвітньому цирковому московському фестивалі.
«Срібного клоуна» вдостоєний жонґлер Олександр Кобликов. Він – студент 4 курсу кафедри еквілібристики та жонґлювання факультету циркового мистецтва Київської академії естрадного та циркового мистецтв. Також на фестивалі в Монте-Карло він був удостоєний спеціальних призів від французької газети «Nice-Matin» та Московської студії Олександра Гримайла.
Для Олександра Кобликова це теж не перші нагороди – у 2009 році він став володарем Золотої медалі та трьох спеціальних призів на 30-му Міжнародному цирковому фестивалі «Цирк майбутнього» в Парижі, підкоривши професійне журі складністю свого номера, цікавою режисерською постановкою та неперевершеною майстерністю його виконання. 19-річним юнаком він встановив світовий рекорд – жонґлювання 10-ма м’ячами. Проте особиста наполеглива праця Олександра, талант і професіоналізм його тренера і режисера-постановника номера Юрія Івановича Позднякова (декана факультету циркового мистецтва і завідувача кафедри еквілібристики та жонґлювання) і режисера-постановника Тараса Юрійовича Позднякова (провідного режисера-постановника циркових номерів академії) за короткий термін зробили, здавалося б, практично неможливе — ускладнення номера до жонґлювання 14-ма м’ячами. Саме цей номер і був представлений на цьогорічному фестивалі в Монте-Карло.
А «Бронзового клоуна» вдостоїлися випускники Київської академії естрадного та циркового мистецтв 2003 року Георгій Кириченко, Юрій Павличко та Дмитро Ніколенко, відомі як комік-тріо «Equivokee» («Еківокі») – вихованці провідного викладача клоунади факультету циркового мистецтва академії Олександра Білогуба, який і став режисером-постановником номеру.
Тріо «Еківокі» також уже знають у світі – вони були срібними призерами Міжнародного циркового фестивалю в Единбурзі (Шотландія) у серпні 2012 року.
Міжнародний фестиваль циркового мистецтва в Монте-Карло засновано в 1974 році Принцом Реньє III, пристрасним захопленням якого був цирк. Це був перший справжній фестиваль цирку з усіх, що організовувалися в західному світі.
Під час фестивалю проводиться грандіозне змагання найкращих циркачів світу, дається в середньому близько 25 вистав, а кількість учасників може досягати 5 тисяч. Найвищою нагородою фестивалю є «Золотий клоун», а на ґала-концерті закриття традиційно присутній принц Монако з сім’єю й гостями. Журі конкурсу очолює принцеса Монако Стефанія – торік вона відвідувала Україну саме для того, щоб відібрати циркові номери для фестивалю в Монте-Карло.

Джерело: Народне слово






Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

16:38
22-Квіт-2024
Виставка акварельного живопису Марії Рибіної-Ткач «Прозорі барви» в Чернігові
23 квітня о 12.00 в Національному архітектурно-історичному заповіднику «Чернігів стар
08:16
21-Квіт-2024
Конгресвумен Марсі Каптур виступаючи за допомогу Україні процитувала Тараса Шевченка
Під час виступу на підтримку законопроєкту про допомогу Україні, конгресвумен-демокра
21:03
20-Квіт-2024
Конгрес США проголосував за військову допомогу Україні
Трохи статистики голосувань:
1. Конфіскація активів РФ та заборона TikTok — 36
18:46
19-Квіт-2024
Ворожий літак Ту-22МЗ збили на відстані близько 300 кілометрів від України
Один з дальніх бомбардувальників Ту-22М3, які в ніч на 19 квітня здійснювали ракетну
16:13
19-Квіт-2024
Дружба народів: росія використовує студентів з Африки заради пропаганди своєї геополітичної величі
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його уча
10:16
19-Квіт-2024
Дослідження ефективності навчання у приватних школах

Приватна школа в сучасному світі привертає увагу батьк

18:39
18-Квіт-2024
«Хатят лі русскіє вайни»
З таким рефреном звучала давно радянська пісня. Зміст якої полягав у тому, щоби перек
17:25
17-Квіт-2024
Полтавська земля багата на пам’ятки історії: бережімо нашу історію
Полтавська земля багата на пам’ятки історії. Це й не дивно, адже тисячі років тому ту
12:07
17-Квіт-2024
Відбулося засідання штабу з ліквідації наслідків ракетних ударів по Чернігову
Щойно відбулося засідання штабу з ліквідації наслідків ракетних ударів, - повідомляє
11:43
17-Квіт-2024
Ракетна атака рашистів по Чернігову: загиблі і багато поранених
У місті Чернігів триває рятувальна операція. Три ракетні удари по центру міста. Зруйн
Усі новини