реклама партнерів:
Головна » Уряд вимагає змінити головного архітектора Києва

Уряд вимагає змінити головного архітектора Києва


Коментарі: 0 КУЛЬТУРА

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
Уряд вимагає від Київської міської адміністрації провести конкурс на заміщення вакантної посади головного архітектора столиці.
У мерії цю інформацію не підтверджують, але і не спростовують, але Мінрегіонбуд вже нібито підбирає кандидатуру на місце керівника столичних Головархітектури і містобудівної ради, пише "Деловая столица".
"Міністерство разом з Національним союзом архітекторів уже веде роботу з добору претендентів на посаду головного архітектора Києва. За законодавством це призначення відбувається тільки на підставі результатів конкурсу, що буде проведений найближчим часом", - сказав заступник міністра регіонального розвитку і будівництва Ігор Соколов.
За інформацією видання, формальний привід для проведення конкурсу існує досить давно: посада не зайнята вже більш року, а обов'язки начальника Головного управління містобудування виконує Сергій Броневицький, який не має архітектурної освіти, але вочевидь, влаштовує мера Леоніда Черновецкого.
За словами віце-президента київської організації Нацсоюзу архітекторів Георгія Духовичного, архітектурно-будівельна галузь Києва знаходиться в глибокій кризі, оскільки архітектори і будівельники сидять без роботи "не через економічну кризу, а тому що команда Черновецкого цілком зруйнувала систему погоджень і утверджень будівельних проектів".
"Усі керівні посади в Головархітектурі зайняті людьми, досить далекими від профільної сфери діяльності, а 70% членів містобудівної ради - це не архітектори, а представники різних бізнес-структур. Сотні проектів чекають розгляду, але їх цілком ігнорують", - сказав Духовичний. На його думку, такий стан речей зумовлений величезними сумами неофіційних платежів за проходження проектами будівництва містобудівної ради і затвердження в Головархітектурі.
На даний момент столична організація НСНУ, яка переконана, що головний архітектор Києва не повинен бути підконтрольний КМДА, погодила участь у конкурсі п'яти кандидатів.
За інформацією "ДС", претендентами на посаду головного архітектора столиці є віце-президент НСАУ Сергій Целовальник, віце-президент київської організації НСАУ Олена Олійник, заступник міністра регіонального розвитку і будівництва В'ячеслав Негода, колишній головний архітектор Київської області Іван Шпилевський і автор забудови території біля терміналу "Південний" київського ж/д вокзалу Сергій Юнаков.
Однак у середовищі столичних архітекторів існує думка, що умови конкурсу будуть прописані під кандидата, якого визначать заздалегідь, у результаті політичних переговорів між керівництвом столичної мерії і Кабміном. Тоді найбільші шанси будуть у Целовальника, відзначає видання.
"Майбутній керівник Головархітектури повинен мати професійну освіту, досвід роботи не менше п'яти років, бути вихідцем із середовища столичних архітекторів, користуватися повагою й авторитетом колег", - переконаний Соколов.
Однак, основним конкурентом на Целовальника може стати Сергій Броневицький, оскільки згідно з законом про столицю, у Києві конкурс на заміщення даної посади оголошує не міністерство, а КМДА.
А в законі про архітектурну діяльність сказано, що претенденти на дану посаду, "як правило", повинні мати вищу архітектурну освіту і стаж роботи зі спеціальності не менше п'яти років. Тож таке формулювання дозволить мерським чиновникам зберегти на цій посаді свою людину - Броневицького.
Хоча, за словами Духовичного, можливий і третій варіант, бо навіть якщо в конкурсі переможе Целовальник, він не зможе перемінити весь склад Головархітектури, що приведе до постійних конфліктів і взаємних обвинувачень.
Щоб уникнути такої ситуації, посади головного архітектора столиці і начальника Головархітектури цілком можливо розділити.

Джерело: Українська правда







Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

21:23
24-Квіт-2024
Джо Байден підписав законопроект щодо допомоги Україні на понад $60 млрд
Президент США Джо Байден підписав законопроект щодо допомоги Україні на понад $60 млр
20:49
23-Квіт-2024
Коли Верховна рада заборонить РПЦ в Україні
Верховна Рада, ймовірно, у травні зможе розглянути в другому читанні урядовий законоп
16:38
22-Квіт-2024
Виставка акварельного живопису Марії Рибіної-Ткач «Прозорі барви» в Чернігові
23 квітня о 12.00 в Національному архітектурно-історичному заповіднику «Чернігів стар
08:16
21-Квіт-2024
Конгресвумен Марсі Каптур виступаючи за допомогу Україні процитувала Тараса Шевченка
Під час виступу на підтримку законопроєкту про допомогу Україні, конгресвумен-демокра
21:03
20-Квіт-2024
Конгрес США проголосував за військову допомогу Україні
Трохи статистики голосувань:
1. Конфіскація активів РФ та заборона TikTok — 36
18:46
19-Квіт-2024
Ворожий літак Ту-22МЗ збили на відстані близько 300 кілометрів від України
Один з дальніх бомбардувальників Ту-22М3, які в ніч на 19 квітня здійснювали ракетну
16:13
19-Квіт-2024
Дружба народів: росія використовує студентів з Африки заради пропаганди своєї геополітичної величі
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його уча
10:16
19-Квіт-2024
Дослідження ефективності навчання у приватних школах

Приватна школа в сучасному світі привертає увагу батьк

18:39
18-Квіт-2024
«Хатят лі русскіє вайни»
З таким рефреном звучала давно радянська пісня. Зміст якої полягав у тому, щоби перек
17:25
17-Квіт-2024
Полтавська земля багата на пам’ятки історії: бережімо нашу історію
Полтавська земля багата на пам’ятки історії. Це й не дивно, адже тисячі років тому ту
Усі новини