реклама партнерів:
Головна » В Чернігові затримали білорусів, які займались розповсюдженням наркотиків у ВУЗах міста

В Чернігові затримали білорусів, які займались розповсюдженням наркотиків у ВУЗах міста


Коментарі: 0 Кримінал

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
Співробітниками відділу боротьби з незаконним обігом наркотиків УМВС України в Чернігівській області спільно з співробітниками відділу боротьби з корупцією та організованої злочинності СБУ в Чернігівській області була отримана оперативна інформація, що в місті Чернігові працює група осіб, громадян Білорусі, котрі займаються розповсюдженням наркотичної та психотропної речовини.
В ході її реалізації оперативники спочатку вийшли на 20-річного ніде не працюючого Артема, та його дівчину Світлану 1986 р.н., яка навчалася на заочному відділенні одного з вищих навчальних закладів міста Чернігова. Перевірка інформації показала, що вказані особи торгували метамфетаміном, який їм постачали двоє їхніх співвітчизників: 24-річний Єгор та 23-річний Сергій – студент-заочник цього ж таки вишу. За неофіційною інформацією – члени цієї “бригади” втекли з Білорусі у лютому цього року, де тамтешні правоохоронці розкрили та затримали групу торговців наркотиками. Чотирьом з кримінальних комерсантів вдалося емігрували в Україну, двоє з них цілком легально навчалися в Чернігові в інституті.
До речі, вже після затримання, було встановлено, що ця четвірка “засвітилася” по всій Білорусі. Це були торгівці-гастролери, які переїздили з одного великого міста в інше обираючи переважно великі міста, та налагоджували там мережу розповсюдження метамфетаміну. Працювали кілька місяців і, не даючи змогу правоохоронним органам себе вистежити, згортали свій злочинний бізнес та перекочовували в інше місто. Так вони гастролювали по всій Білорусі, аж поки в Гомельській області частину організованої ними групи не накрили. Чотирьом з них вдалося вислизнути і вони змушені були виїхати з країни в сусідню державу.
В Україні цей квартет вирішив організувати свою справу по виробництву джинсів. Але, як всім відомо, для будь-якого бізнесу потрібен стартовий капітал. Якого звісно ж ні в кого з них не було. Треба було заробити швидко та багато грошей, а це можливо лише незаконним шляхом. Вирішили повернутися до старого ремесла, адже це найприбутковіший у світі кримінальний бізнес. Наркотики, як і на батьківщині, доставляли з Санкт-Петербурга через Москву. Чергову партію метамфетаміну в день затримання їм щойно переправили з північної Пальміри Росії. Після оперативної закупки та затримання, у наркоторгівців вилучено близько 126 грам психотропної речовини високоякісного “метамфетаміну” або 600 доз, що за цінами “чорного ринку” складає близько 150 тисяч гривен, та автомобіль марки “Мерседес С-190” вартістю близько 80 тисяч гривен.
Працюючи на кримінальній ниві, молодики активно займалися розширенням мережі розповсюдження наркотиків, втягуючи все нових і нових членів.
Так, на вечірці, в одному з кафе міста Чернігова Єгор та Сергій познайомилися з дівчиною. Розговорилися, запросили потанцювати, а коли вона, зіславшись на втому, вирішила присісти відпочити – запропонували їй спробувати “ліки від утоми”.
Через декілька днів дівчина зателефонувала сама і попросила продати їй ще трохи чудодійних “ліків від утоми”. Це вже був “гачок”. Як розповів начальник відділу БНОН Ігор Євдокимов: “Подальша доля нерозбірливої третьокурсниці була прогнозована: наркозалежність – пропозиція скидки на “дозу” – пропозиція співробітництва в розповсюдженні”. Поступово дівчинка пристрастилася до наркотиків і вже не могла самостійно “зіскочити” з наркотичного гачка. Крім того, дівчина частенько брала у своїх знайомих “дозу” в борг і скоро залізла у величезні борги. На момент затримання її борг перед наркодилерами складав близько 3-х тисяч доларів. Аналогічна доля спіткала ще двох юних чернігівок.
Наразі всі четверо наркоторгівців затримані. Відносно них слідчим управлінням УМВС області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 307 КК України “Незаконне виробництво, виготовлення … чи збут наркотичних засобів…”, яка передбачає покарання у вигляді ув’язнення на термін від п’яти до десяти років з конфіскацією майна. Також, відносно Єгора, як організатора, порушена кримінальна справа за ч. 2 ст. 315 КК України “Схиляння до вживання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів”, що загрожує йому позбавленням волі на строк від п’яти до дванадцяти років. Зараз всі вони заарештовані та утримуються в СІЗО м. Чернігова.
Тепер студенти змінять лаву інститутську на лаву підсудних. Але чи допоможе це тим, кого вони “посадили” на амфетамін. Горе рідних і близьких цих нещасних цим не вгамуєш.
Зайвий раз звертаємось до батьків дітей старшого шкільного віку та студентської молоді з закликом бути уважнішими до своїх чад, не кидати їх напризволяще зі своїми проблемами та незгодами. Бо тоді вони підуть шукати поради та відради на “вулицю”. Захочуть спробувати “ліки від утоми” чи втекти від своїх проблем у наркотичне забуття. Пам’ятайте, що саме в цьому віці молодь найбільше схильна до експериментів та авантюр, деякі з яких можуть призвести до непоправних наслідків.

Джерело: ВЗГ УМВС та прес-служба УСБ в Чернігівській області







Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

16:38
22-Квіт-2024
Виставка акварельного живопису Марії Рибіної-Ткач «Прозорі барви» в Чернігові
23 квітня о 12.00 в Національному архітектурно-історичному заповіднику «Чернігів стар
08:16
21-Квіт-2024
Конгресвумен Марсі Каптур виступаючи за допомогу Україні процитувала Тараса Шевченка
Під час виступу на підтримку законопроєкту про допомогу Україні, конгресвумен-демокра
21:03
20-Квіт-2024
Конгрес США проголосував за військову допомогу Україні
Трохи статистики голосувань:
1. Конфіскація активів РФ та заборона TikTok — 36
18:46
19-Квіт-2024
Ворожий літак Ту-22МЗ збили на відстані близько 300 кілометрів від України
Один з дальніх бомбардувальників Ту-22М3, які в ніч на 19 квітня здійснювали ракетну
16:13
19-Квіт-2024
Дружба народів: росія використовує студентів з Африки заради пропаганди своєї геополітичної величі
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його уча
10:16
19-Квіт-2024
Дослідження ефективності навчання у приватних школах

Приватна школа в сучасному світі привертає увагу батьк

18:39
18-Квіт-2024
«Хатят лі русскіє вайни»
З таким рефреном звучала давно радянська пісня. Зміст якої полягав у тому, щоби перек
17:25
17-Квіт-2024
Полтавська земля багата на пам’ятки історії: бережімо нашу історію
Полтавська земля багата на пам’ятки історії. Це й не дивно, адже тисячі років тому ту
12:07
17-Квіт-2024
Відбулося засідання штабу з ліквідації наслідків ракетних ударів по Чернігову
Щойно відбулося засідання штабу з ліквідації наслідків ракетних ударів, - повідомляє
11:43
17-Квіт-2024
Ракетна атака рашистів по Чернігову: загиблі і багато поранених
У місті Чернігів триває рятувальна операція. Три ракетні удари по центру міста. Зруйн
Усі новини