реклама партнерів:
Головна » Вибори міського голови Ізмаїла Одеської області зірвані: виборці обурені

Вибори міського голови Ізмаїла Одеської області зірвані: виборці обурені


Коментарі: 0 ПОЛІТИКУМ

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
Жителі міста Ізмаїл Одеській області не змогли взяти участі у призначених на сьогодні виборах міського голови.
За інформацією УНІАН, на одних дільницях виборцям повідомляли, що вибори скасовані, а на стінах деяких дільниць, наприклад №13 і 13, висіли оголошення: «Вибори скасовані – просимо вибачення».
Як повідомив УНІАН голова Одеської обласної організації Комітету виборців України Анатолій БОЙКО, «у ряді випадків обдурені виборці висловлювали обурення на адресу влади і дільничних комісій, а на деяких дільницях ледве вдалося запобігти зіткненням. Причиною зриву позачергових виборів, призначених Верховною Радою України, стало відверте ігнорування керівництвом Ізмаїльського міськради в особі в.о. міського голови Ірини РУДНІЧЕНКО рішення ЦВК про проведення виборів міського голови».
«Спочатку І.РУДНІЧЕНКО, яка також балотувалася в мери Ізмаїла від Партії регіонів, повернула до держбюджету виділені, згідно з рішенням парламенту і ЦВК, грошові кошти на проведення позачергових виборів, - зазначив лідер Одеського обласного відділення КВУ. – Потім керівництвом міськради була заблокована видача міському тервиборчкому уточнених списків виборців, а незабаром були арештовані й узяті міліцією під охорону також виборчі бюлетені», - заявив А.БОЙКО.
В ухвалі Ізмаїльського міськвиборчкому №50/52 вказується, що саме протиправне «невиготовлення відділом ведення Державного реєстру виборців Ізмаїльської міськради уточнених списків виборців Ізмаїла у термін до 17.00 30 липня» стало підставою для вимушеного ухвалення міськвиборчкомом рішення про відміну виборів – «вважати за неможливе проведення голосування 1 серпня 2010 року з виборів Ізмаїльського міського голови».
На думку одного з одеських оглядачів, рішення керівництва Партії регіонів будь-що перенести вибори міського голови Ізмаїла з 1 серпня на 31 жовтня «пояснюється тим, що «біло-блакитні» побоюються програти кампанію». Оскільки потенційним переможцем на виборах Ізмаїльского міського голови «міг стати представник «Сильної України» Андрій АБРАМЧЕНКО».

Як повідомляв УНІАН, позачергові вибори Ізмаїльського міського голови були призначені на 1 серпня Верховною Радою України. Згідно з проголошеним минулого року вердиктом Конституційного Суду України у зв`язку з аналогічною виборчою ситуацією, що виникла в Тернопільській області, призначені парламентом дострокові вибори не можуть бути скасовані або перенесені. Останнє допускається тільки у разі введення в країні військового або надзвичайного положення.
Голова Одеської ОДА Едуард МАТВІЙЧУК 27 липня заявив, що призначені на 1 серпня вибори мера Ізмаїла «є незаконними, їх проводять бандитські угрупування, яким сприяє Ізмаїльська міська рада».
«Вибори проводять, незаконні вибори, приватні вибори проводять. Буде дана жорстка оцінка всім. Я вимагаю від правоохоронних органів оцінки, аж до кримінальних справ. Там практично при владі знаходяться бандитські групи, які вважають, що місто Ізмаїл – їхня власність, і вони проводять приватні вибори...», - сказав губернатор.
У свою чергу, кандидати в мери Андрій АБРАМЧЕНКО, Георгій ДУБЕНКО, Олександр ПЕТКОВ та інші направили телеграму-звернення на адресу Президента України Віктора ЯНУКОВИЧА і голови Верховної Ради України Володимира ЛИТВИНА з вимогою «припинити свавілля з боку місцевої влади, яка намагаються шляхом правового свавілля зірвати дострокові вибори Ізмаїльського міського голови».

29 липня лідер партії «Сильна Україна» Сергій ТІГІПКО заявив, що всі органи влади Одеської області включилися в процес, щоб зірвати призначені на 1 серпня позачергові вибори мера Ізмаїла.

За матеріалами: УНІАН





QR-код посилання на сторінку




Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

19:46
27-Бер-2024
Пам’яті Героя України Дмитра Романченка з Чернігова
У Небесному війську Захисників України гідне місце займають і уродженці Чернігова — п
19:24
27-Бер-2024
По Харкову вдарили авіабомбами - вперше з 2022-го року
Під ударом Шевченківський район, за інформацією, що перевіряється, ворог застосував д
20:44
26-Бер-2024
П'ять сценаріїв розгортання французьких військ в Україні
Президент Франції Еммануель Макрон своєю заявою про можливе відправлення в Україну за
22:12
25-Бер-2024
Василь Малюк: СБУ обіграла російські спецслужби по всіх ключових напрямках
З початку повномасштабного вторгнення Служба безпеки України значно посилила напрям к
21:20
25-Бер-2024
росіяни вчергове вдарили по Одесі балістикою
Коротко про одеські новини сьогодні.
Росіяни вчергове вдарили по нам балістико
20:29
25-Бер-2024
Війська росії захопили нові території на сході України
Армія Росії просунулася вперед практично на всіх ділянках фронту, де вона штурмує. Пр
20:11
24-Бер-2024
У Чернігові згадали заповіти В’ячеслава Чорновола
24 березня у Чернігові, в Музеї боротьби за відновлення незалежності України на Черні
16:27
24-Бер-2024
Оборонці України - неймовірні!
Ефективність використання засобів, які є в нашому розпорядженні - безпрецедентна. Для
21:09
23-Бер-2024
На Львівщині згорів деревʼяний храм Святого Михаїла
На Стрийщині вогнеборці ліквідували пожежу в дерев’яній церкві
23 березня о 10
20:23
21-Бер-2024
Триває обговорення про введення французьких військ в Україну
І так, що відбувається у Франції і про що йдуть розмови в європейських столицях.
Усі новини