реклама партнерів:
Головна » Засновники чернігівської "Десни" хочуть бачити команду в першій лізі

Засновники чернігівської "Десни" хочуть бачити команду в першій лізі


Коментарі: 0 Спорт

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
Менш ніж за тиждень до першого офіційного матчу чернігівської «Десни» у футбольному сезоні 2011/2012 команду очолив новий фахівець. Анатолія Бєляя змінив Олександр Дериберин.
Під керівництвом Анатолія Бєляя деснянці відіграли весняну частину попередньої першості. Він явно підсилив команду групою нових виконавців, і насамперед — своїми колишніми підопічними, з якими працював у попередні роки. Тож «Десні» виявилося до снаги взяти гору над ПФК «Суми», що рвався у першу лігу, та здолати ще одного фаворита — «Енергію» з Нової Каховки. У той же час було втрачено немало очок у поєдинках із середняками. Відтак вище п’ятого місця чернігівські футболісти не піднялися. Сам Бєляй пов’язував це і з тим, що у підготовчому періоді команді було надано можливість провести лише один повноцінний навчально-тренувальний збір, який тривав дванадцять днів. Разом із тим не всі гравці були налаштовані на повну самовіддачу, дехто «засвітивсь» як порушник побутової дисципліни і мусив залишити команду.
Підготовку до нового чемпіонату було розпочато 4 липня. Під орудою Анатолія Бєляя деснянці провели два спаринги — домашній і виїзний. На чернігівському стадіоні «Хімік» вони з рахунком 6:1 перемогли аматорський ЮСБ з обласного центру. А минулої суботи поступилися (0:2) у Білій Церкві тамтешньому «Арсеналу», котрий цією грою завершував свої приготування до нового сезону в першій лізі. Після цього спарингу і було оголошено про узгоджене напередодні призначення нового головного тренера, яке було.

Хто ж такий Олександр Дериберин?

Йому 44 роки. З 1982-го по 1994-ий виступав за професіональні команди «Спартак» (Нальчик), «Дружба» (Майкоп), «Спартак» (Анапа).Майстер спорту. Цього звання удостоївся у сезоні-1993, коли захищав ворота «Дружби», яка дійшла до напівфіналу розіграшу Кубка Росії, де з мінімальним рахунком 0:1 поступилася московському «Торпедо». Повісивши бутси на цвях і маючи диплом Адигейського держуніверситету, перебрався до столиці України. Упродовж семи років працював у республіканському вищому училищі фізичної культури. З команди його вихованців 1985 року народження, яка ставала чемпіоном України, нині четверо грають у національній прем’єр-лізі, ще двоє — в елітних футбольних дивізіонах Білорусі та Молдови. Тренував збірні юнацькі команди України, входив до тренерського штабу вінницької «Ниви», очолював «Нафком» (Бровари) та кіровоградську «Зірку».
Коментуючи нинішню «революцію», виконавчий директор футбольного клубу Ігор Ушарук зазначає, що засновники СФК «Десна» хочуть бачити команду в першій лізі. І це,зокрема, буде підкріплено кращим фінансуванням та кадровим підсиленням. Відверто кажучи, якісь особливі досягнення у попередній тренерській діяльності Олександра Дериберина не простежуються. Але на користь його кандидатури значною мірою схилило те, що він міг гарантувати оперативне проведення плідної селекції.

А яка нині у команді кадрова ситуація?
Навесні-2011 контракти з гравцями «Десни» були укладені лише до завершення чемпіонату. Тож, одержавши статус вільного агента, воротар Кучинський перебрався в ФК «Полтава», оборонець Бугайов — у ПФК «Суми». Шукати кращу футбольну долю подалися й Таран, Олійник… Відтак 4 липня у розташуванні команди з числа тих, хто грав за неї у попередньому сезоні, з’явилося 11 футболістів Це Кожем’яченко, Алаєв, Акчурін, Павелько, Шевчук, Бриль, Панчук, Ільїн, Малюков, Донець, Бєлкін. Як і зазвичай, до них приєдналися ймовірні новобранці. Серед них — відомий своїми виступами за першолігівську «Десну» оборонець Дмитро Євстафієв та напівоборонець Юрій Степанюк і нападник Олег Якименко, які торішньої осені були у складі білоцерківського «Арсеналу», а цьогорічної весни — в пристоличному аматорському ФК «Путрівка».
Що ж стосується нової хвилі поповнення, то, безперечно, особливу реакцію симпатиків «біло-блакитних» спричинить повідомлення про трьох гравців. У розмові з автором цих рядків тренер назвав передовсім Богдана Кобця, Петра Кондратюка та Максима Боровкова. А ця ж трійця своїми виступами за першолігову «Десну» залишила у Чернігові добрі спомини. Готовий вдягнути футболку «Десни» й оборонець Володимир Остроушко, котрий пройшов усі три ліги вітчизняного професіонального футболу. Серед кандидатів у деснянці — троє воротарів, низка польових гравців…
Новий сезон чернігівські футболісти розпочнуть 16 липня матчем на стадіоні імені Ю.Гагаріна у рамках попереднього етапу розіграшу Кубка України 2011/2012р.р. І волею обставин грати їм доведеться, як-то кажуть, з чистого аркуша. Ситуацію дещо пом’якшує лише те, що суперником «Десни» буде тернопільська «Нива» — команда зі славними традиціями, котра нині, як відомо, ледь животіє.
Насамкінець зазначимо, що раніше «Десна» двічі поверталася у перший дивізіон. 1997 року підвищити її у класі спромігся Юхим Школьніков, а вісім років потому з другої спроби — інший іменитий тренер Олександр Томах, котрий працював з тим же Школьніковим у парі.

Віктор Муха, ukrfootball.in.ua






Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

18:46
19-Квіт-2024
Ворожий літак Ту-22МЗ збили на відстані близько 300 кілометрів від України
Один з дальніх бомбардувальників Ту-22М3, які в ніч на 19 квітня здійснювали ракетну
16:13
19-Квіт-2024
Дружба народів: росія використовує студентів з Африки заради пропаганди своєї геополітичної величі
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його уча
18:39
18-Квіт-2024
«Хатят лі русскіє вайни»
З таким рефреном звучала давно радянська пісня. Зміст якої полягав у тому, щоби перек
17:25
17-Квіт-2024
Полтавська земля багата на пам’ятки історії: бережімо нашу історію
Полтавська земля багата на пам’ятки історії. Це й не дивно, адже тисячі років тому ту
12:07
17-Квіт-2024
Відбулося засідання штабу з ліквідації наслідків ракетних ударів по Чернігову
Щойно відбулося засідання штабу з ліквідації наслідків ракетних ударів, - повідомляє
11:43
17-Квіт-2024
Ракетна атака рашистів по Чернігову: загиблі і багато поранених
У місті Чернігів триває рятувальна операція. Три ракетні удари по центру міста. Зруйн
19:25
16-Квіт-2024
Україна завдає росії потужні удари у відповідь!
Попри всю складність із боєприпасами, Україна завдає росії потужні удари у відповідь.
19:50
15-Квіт-2024
Харківщина. росіяни вдарили по Липецькій громаді: вбили двох та поранили чотирьох людей
Керованою авіабомбою по школі - ворог продовжує знищувати все живе. В селі Лук'янці п
20:41
14-Квіт-2024
У Києві перевірять законність розміщення церков Московського Патріархату на 73 земельних ділянках
У столиці перевірять законність розміщення на 73 комунальних земельних ділянках храмі
20:18
13-Квіт-2024
В Естонії планують визнати РПЦ терористичною організацією
Міністр внутрішніх справ Естонії Лаурі Ляенеметс має намір запропонувати парламенту к
Усі новини