реклама партнерів:
Головна » Міжнародне навчання «Сі Бриз – 2007»: висадка миротворчого контингенту на необладнане узбережжя комбінованим способом

Міжнародне навчання «Сі Бриз – 2007»: висадка миротворчого контингенту на необладнане узбережжя комбінованим способом


Коментарі: 0 ПОДІЇ

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
У ході активної фази міжнародного навчання «Сі Бриз – 2007» його учасники успішно відпрацювали одне із найскладніших завдань – висадку миротворчого контингенту на необладнане узбережжя комбінованим способом.
Після майже десятиденних тренувань морські піхотинці багатонаціонального батальйону здійснили багатокілометрові марші територією Одеської та Миколаївської областей і в портах завантажилися на десантні кораблі – ВДК «Костянтин Ольшанський», СДК «Кіровоград», десантний корабель «Атія» та десантний катер «Сватове».
Вночі, під прикриттям тактичної корабельної групи, десантні кораблі вийшли в район Тендрівської коси і вранці наступного дня розпочалася десантна операція.
Першою до берега пішла група навігаційо-гідрографічного забезпечення висадки десанту під керівництвом командира капітан-лейтенанта Андрія Капранова. Завданням флотських гідрографів було встановити на узбережжі орієнтири, так звані створні знаки. Гідрографи впоралися зі своїм завданням дуже швидко, не затримавши десант.
БТРи виходить «на плав» з корабельного твіндеку, водночас на другому місці висадки перші македонські морські піхотинці стрибають у воду з твіндеку «Кіровограда». Зі «Сватове» десантуються молдовці. Тим часом з чотирьох гелікоптерів на полігон висаджується грузинський повітряний десант. У небі за розгортанням сил «слідкують» американський «Оріон» та український БЕ-12. А далі ─ по сценарію: взяття під контроль ділянки узбережжя «кризового району».
Корабельні тактичні групи діяли у визначених районах північно-західної частини Чорного моря. Вони створили зони безпеки навколо «кризового району», забезпечили безперешкодні діі амфібійних сил і не допустили доставки у цю зону зброї та інших нелегальних вантажів. Екіпажі есмінця 6-го флоту ВМС США «Дональд Кук», турецьких фрегатів «Явуз» та «Кемальрейс», грецького фрегата «Псара» та двох українських корветів «Придніпров’я» та «Тернопіль» тримали під контролем морські глибини та повітряний простір, вміло вели тактичне маневрування, при цьому відпрацьовували протиповітряні та протичовнові дії. Тактична група бойових кораблів, керована з флагмана навчань - фрегата «Дональд Кук», не пропустила «суден-порушників», що намагалися прорватися з різних напрямків в «кризовий район».
Їм допомагала тральна група, до якої увійшли морський тральщик «Чернігів», рейдовий тральщик «Генічеськ», а також два турецькі тральщики «Фініке» і «Сіліфке» знешкоджуючи мінні загородження.
Активно діяли льотчики та морські піхотинці багатонаціонального батальйону. До його складу увійшли українська та американська роти морської піхоти, а також змішана рота, складена з македонського, грузинського, молдовського сухопутних взводів та німецької парашутної групи.
Пліч-о-пліч працювали і військові водолази-рятувальники з чотирьох країн. Окрім українців це латвійці, американці та македонці. Перед виходом у море міжнародна група водолазів провела низку базових тренувань із занурення у легководолазному спорядженні. У морі рятувальники розпочали свої дії з проведення пошуково-рятувальної операції, до якої було залучено медичний катер «Сокаль», рятувальний буксир «Кременець», літак АН-26 та рятувальну парашутно-десантну групу морської авіаційної бригади.
Підсумком спільних зусиль багатонаціональних підрозділів, що беруть участь у навчанні «Сі Бриз – 2007» стало блокування та роззброєння незаконно сформованого озброєного угрупування та захист цивільного населення, яке опинилося в зоні конфлікту.

Джерело: Управління Прес-служби МО України





QR-код посилання на сторінку



Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

19:46
27-Бер-2024
Пам’яті Героя України Дмитра Романченка з Чернігова
У Небесному війську Захисників України гідне місце займають і уродженці Чернігова — п
19:24
27-Бер-2024
По Харкову вдарили авіабомбами - вперше з 2022-го року
Під ударом Шевченківський район, за інформацією, що перевіряється, ворог застосував д
20:44
26-Бер-2024
П'ять сценаріїв розгортання французьких військ в Україні
Президент Франції Еммануель Макрон своєю заявою про можливе відправлення в Україну за
22:12
25-Бер-2024
Василь Малюк: СБУ обіграла російські спецслужби по всіх ключових напрямках
З початку повномасштабного вторгнення Служба безпеки України значно посилила напрям к
21:20
25-Бер-2024
росіяни вчергове вдарили по Одесі балістикою
Коротко про одеські новини сьогодні.
Росіяни вчергове вдарили по нам балістико
20:29
25-Бер-2024
Війська росії захопили нові території на сході України
Армія Росії просунулася вперед практично на всіх ділянках фронту, де вона штурмує. Пр
20:11
24-Бер-2024
У Чернігові згадали заповіти В’ячеслава Чорновола
24 березня у Чернігові, в Музеї боротьби за відновлення незалежності України на Черні
16:27
24-Бер-2024
Оборонці України - неймовірні!
Ефективність використання засобів, які є в нашому розпорядженні - безпрецедентна. Для
21:09
23-Бер-2024
На Львівщині згорів деревʼяний храм Святого Михаїла
На Стрийщині вогнеборці ліквідували пожежу в дерев’яній церкві
23 березня о 10
20:23
21-Бер-2024
Триває обговорення про введення французьких військ в Україну
І так, що відбувається у Франції і про що йдуть розмови в європейських столицях.
Усі новини