реклама партнерів:
Головна » ЗАРУЧНИКИ ТЕНДЕРІВ

ЗАРУЧНИКИ ТЕНДЕРІВ


Коментарі: 0 ПОДІЇ

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
Батькам дітей дитячих садків Варви треба неабияк готуватись до реалій зими. Як повідомив в одному з інтерв’ю місцевій пресі заступник селищного голови О.С. Острянський – Готовність до облаштування автономного опалення у дитсадку «Казка» знаходиться на рівні 95 %, фірма МПП «Монтажналадка» перемогла у тендері на встановлення автономної газової котельні і готова змонтувати та підвести теплопостачання вже сьогодні, але… затримка спричинена бюрократичною тяганиною з боку Європейського консалтингового агентства м. Київ, яке не дотримується термінів подачі документів, що унеможливлює розпочати монтажні роботи.
З дитячим садком «Джерельце» взагалі ситуація катастрофічна. Виготовлення документації для встановлення модульної котельні знаходиться на стадії розробки та узгодження. А після виготовлення документів, звичайно ж чекає тендер на облаштування і т.д. Виникає питання – чому навіть за такої надзвичайно складної ситуації остаточне вирішення проблеми залежатиме від оперативності дій якоїсь міфічної кантори на ймення «Європейське консалтингове агентство». Пропонуємо дещо розлогіше познайомитися з даним монополістом на ринку тендерних інформаційних технологій, адже за словами заступника селищного голови, саме за ним блокування в подальшому просуванні питання теплопостачання дитячих садків (й не тільки їх).
…Через "Європейське консалтингове агентство" без вугілля залишаються дитячі заклади двох районів Харківщини (www.regionnet.kharkov.ua) Досить важливим питанням є забезпечення закладів освіти вугіллям, адже 343 школи області до цього часу опалюються твердим паливом. Такі дані під час засідання колегії облдержадміністрації навела заступник голови Людмила Бєлова. За її словами, сьогодні у закладів освіти області в наявності лише 5,6 тис. тонн вугілля, що становить 57% від потреби до кінця року та четверту частину потреби опалювального сезону. Через затримку видачі сертифікатів про результати тендерних торгів "Європейським консалтинговим агентством" зовсім не завозилося вугілля у школи, дитячі садки та інтернати Близнюківського та Борівського районів.
…існує проблема з проведенням тендерів (www.kharkivoda.gov.ua). Специфіка проведення торгів така, що організації і установи, які фінансуються за рахунок бюджетних коштів, вимушені звертатися до посередницьких послуг єдиної в Україні приватної структури - ТОВ "Європейське консалтингове агентство". Справа в тому, що на сьогоднішній день лише портал "Державні закупівлі України", яким володіє "агентство", відповідає вимогам Закону щодо оприлюднення інформації про державні закупівлі в мережі Інтернет. Таким чином, ТОВ має монополію в Україні на розміщення інформації про державні закупівлі.
Крім того, Закон надав право ТОВ "Європейське консалтингове агентство" працювати за "власним регламентом"- встановлювати ціни на розміщення інформації про торги. Якщо інформація не буде розміщена в мережі Інтернет, торги відміняються. ТОВ "Європейське консалтингове агентство" в обмін за розміщення інформації вимагає оплату до 1% від суми закупівлі за тендерну документацію і супровід виконання договору. Таким чином, наприклад Харківська область заплатить приватній структурі ТОВ "Європейське консалтингове агентство" близько 30 млн. гривень. Нові правила тендерних закупівель привели найважливіші сфери життєдіяльності в критичний стан.
…Антимонопольний комітет України визнав зловживання ТОВ «Європейське консалтингове агентство» монопольним становищем на ринку з оприлюднення в мережі Інтернет інформації про закупівлю товарів, робіт та послуг за державні кошти. Порушника оштрафовано на 100 тис. грн. Як повідомлялося, у квітні цього року Комітет рекомендував агентству-власнику інформаційної системи «Портал «Державні закупівлі України» припинити нав’язування замовникам додаткових консалтингових послуг. А також привести тарифи за розміщення оголошень до економічно обґрунтованого рівня…
P.S. Хто ж стоїть за цією структурою. Пікантність ситуації полягає в тому що головою так званої „Тендерної палати”, структури із загадковим статусом але з неймовірними повноваженнями щодо впливу на перебіг державних закупівель є не хто інший, як соратниця Януковича по партії регіонів Раїса Богатирьова. Окрім цього до розробки та лобіювання запровадження цієї унікальної схеми спустошення державного скарбниці причетний і нинішній міліцейський міністр Василь Цушко, який згідно розпорядження Януковича повинен суворо покарати учасників бюджетно-закупівельних безчинств.
Закон України "Про внесенні змін у закон України "Про закупівлю товарів, робіт та надаваних послуг державним кошти", який набув чинності 17 березня минулого року, суттєво змінив систему державної закупівлі, віддавши де-факто, повне право з проведення тендерів в руки ТОВ "Європейське консалтингове агентство", якому належить інформаційна система у мережі Інтернет - Портал "Державні закупівлі України" (www.zakupivli .com).

Джерело: www.varva.org.ua - Громадський сайт містечка Варва.






Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

16:38
22-Квіт-2024
Виставка акварельного живопису Марії Рибіної-Ткач «Прозорі барви» в Чернігові
23 квітня о 12.00 в Національному архітектурно-історичному заповіднику «Чернігів стар
08:16
21-Квіт-2024
Конгресвумен Марсі Каптур виступаючи за допомогу Україні процитувала Тараса Шевченка
Під час виступу на підтримку законопроєкту про допомогу Україні, конгресвумен-демокра
21:03
20-Квіт-2024
Конгрес США проголосував за військову допомогу Україні
Трохи статистики голосувань:
1. Конфіскація активів РФ та заборона TikTok — 36
18:46
19-Квіт-2024
Ворожий літак Ту-22МЗ збили на відстані близько 300 кілометрів від України
Один з дальніх бомбардувальників Ту-22М3, які в ніч на 19 квітня здійснювали ракетну
16:13
19-Квіт-2024
Дружба народів: росія використовує студентів з Африки заради пропаганди своєї геополітичної величі
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його уча
10:16
19-Квіт-2024
Дослідження ефективності навчання у приватних школах

Приватна школа в сучасному світі привертає увагу батьк

18:39
18-Квіт-2024
«Хатят лі русскіє вайни»
З таким рефреном звучала давно радянська пісня. Зміст якої полягав у тому, щоби перек
17:25
17-Квіт-2024
Полтавська земля багата на пам’ятки історії: бережімо нашу історію
Полтавська земля багата на пам’ятки історії. Це й не дивно, адже тисячі років тому ту
12:07
17-Квіт-2024
Відбулося засідання штабу з ліквідації наслідків ракетних ударів по Чернігову
Щойно відбулося засідання штабу з ліквідації наслідків ракетних ударів, - повідомляє
11:43
17-Квіт-2024
Ракетна атака рашистів по Чернігову: загиблі і багато поранених
У місті Чернігів триває рятувальна операція. Три ракетні удари по центру міста. Зруйн
Усі новини