реклама партнерів:
Головна » У Львові за ікону Арсенія Яценюка віддали найбільше – 12 тисяч 100 гривень

У Львові за ікону Арсенія Яценюка віддали найбільше – 12 тисяч 100 гривень


Коментарі: 0 СОЦІУМ

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
62 100 гривень вторгували студенти Львівського інституту банківської справи УБС НБУ на “Аукціоні надій”, який відбувся у середу ввечері, 26 грудня.
Усі ці кошти підуть на придбання інкубатора для виходжування недоношених немовлят у Львівському міському пологовому будинку № 1.

На благодійному аукціоні було виставлено 12 лотів з однаковою стартовою ціною – 1000 гривень. Це – особисті речі відомих українців: оперного співака Володимира Гришка, футболіста Владислава Ващука, модельєра одягу Роксолани Богуцької, народної артистки України Ніни Матвієнко, письменника Юрія Андруховича, художниці Вікторії Проців, телеведучого Савика Шустера, художниці Євгенії Гапчинської, Голови Верховної Ради України Арсенія Яценюка та першої леді країни Катерини Чумаченко-Ющенко. Арсеній Яценюк і Катерина Чумаченко вже вдруге беруть участь в “Аукціоні надій”. Минулого року портфель Яценюка, в якому він носив “лише хороші новини”, було продано за рекордну суму – 6550 гривень, на 50 гривень дешевше продали книги Чумаченко “Український модернізм” та репродукції відомого в світі українського художника Сергія Васильківського. Бонусні лоти для “Аукціону надій” надали заступник голови правління НБУ Павло Сенищ та заступник директора Львівського інституту банківської справи УБС НБУ Любомир Порило. Особисті речі відомих людей вдалося продати за 61 300 гривень, ще 800 гривень студенти зібрали, продаючи сувенірних ангеликів. 5000 гривень перерахував також президент ВАТ “Галбуд” Олексій Луців.

Найбільшу суму на аукціоні виручили за лот Арсенія Яценюка – ікону Ісуса Христа Вседержителя середини XIX століття – за 12 100 гривень. Довгий час вона зберігалася у київському музеї Якубовських. Її придбав Сергій Бойко, керівник банку «Аваль». Трохи дешевше заплатив за ексклюзивну авторську книгу Ніни Матвієнко, її музичний альбом та фото з сімейного архіву керівник банку “Львів” Микола Вознюк – 6700 гривень. Лот народної артистки України Ніни Матвієнко представляла її дочка Антоніна Снітко. Вона заспівала коронні мамині пісні – “Ой летіли дикі гуси” та “Сіла птаха білокрила на тополю”. Антоніна вважає, що її присутність на аукціоні вплинула на те, що за материну книгу віддали так багато.

У трійку найдорожчих ввійшов також лот першої леді України Катерини Чумаченко. Цього разу на благодійний аукціон вона передала книгу «Україна та українці: історико-етнографічний мистецький альбом Івана Гончара». Її придбав Іван Гавролець за 6500 гривень.

Найбільше грошей на благочинність виділив Роман Лобода з асоціації “Західавтотранс”. Він придбав стильну сумочку з репродукцією картини Євгенії Гапчинської та іграшкового ведмедика, якого виготовила ця художниця, за 3000 гривень, венеціанську карнавальну маску, з якою Володимир Гришко об’їздив всю Україну під час туру “Обличчя нової опери”, за 4000 гривень, та лот від Роксолани Богуцької за 5200 гривень – кептар з велюру та хутра лами, який поєднує народні і сучасні мотиви. “На аукціоні я вперше в житті, - розповідає пан Роман. - Хотів придбати ікону, але після першого придбаного лота не вистачило на неї грошей. Намагаюся не залишатися осторонь благочинності. Якщо є можливість допомогти іншим, роблю це із задоволенням. До речі, моя донечка народилася саме в міському пологовому будинку №1”. Роман Лобода ексклюзивні речі, придбані на “Аукціоні надій”, подарує рідним. Іграшковий ведмедик від Гапчинської дістанеться комусь із онуків.

Два лоти на благодійному аукціоні придбав банкір Андрій Бердула – портфель і раритетну інструкцію щодо впорядкування бухобліку від Павла Сенища за 5400 гривень та футболку Владислава Ващука за 2600 гривень. Микола Вознюк, крім лота Ніни Матвієнко, купив кобзу, виготовлену Любомиром Порилом, за 3500 гривень. Як розповів майстер, кобза присвячена гетьману Дмитру Вишневецькому. На ній є напис: “В Цареграді та й на риночку п’є Байда та й горілочку”. Керівнику “Львівгазвидобування”, екс-губернатору Львівщини Олександру Сендезі дісталася картина львівської художниці Вікторії Проців за 5100 гривень. Збірку творів Юрія Андруховича та альбом “Самогон” польського музичного гурту “Карбідо” з композиціями на вірші поета придбав Василь Барилюк за 4200 гривень, попільничку Савика Шустера, сувенір із Венеції, - Лев Кльоба за 3000 гривень.

За словами головного лікаря комунального міського клінічного пологового будинку №1 Людмили Шекети, зібрані на аукціоні кошти – суттєва допомога для лікарні. “У нас лише два інкубатори, а потрібно щонайменше п’ять, адже немовлята не можуть чекати. Впродовж року відділення приймає 3,5 тисячі породіль, шість відсотків із них народжують передчасно. Інкубатор рятує життя не лише недоношених діток, а й тих, які народжуються із затримкою в розвитку”, - сказала вона.

Інкубатор екстракласу, на який збирають гроші студенти банківського інституту, коштує 75 тисяч гривень. Ректор навчального закладу Тамара Смовженко пообіцяла допомогти зібрати решту коштів, яких бракує для здійснення задуманого.

Довідка «ВЗ»

Перший «Аукціон надій» відбувся у Львові 26 грудня 2006 року. Тоді студентам вдалося зібрати майже 50 тисяч гривень, за які придбано комп’ютерний клас для вихованців Городоцької школи соціальної реабілітації. Цим закладом студенти ЛІБС УБС НБУ опікуються впродовж восьми років. Минулого року на “Аукціоні надій” було виставлено лоти від десяти відомих осіб – Катерини Чумаченко-Ющенко, Ольги Герасим’юк, Богдана Ступки, Романа Віктюка, Володимира Зеленського, Віктора Пинзеника, Арсенія Яценюка, Василя Вірастюка, Олега Скрипки та Оксани Караванської.

Автор: Олеся ПАСТЕРНАК, фото автора
Джерело: http://www.wz.lviv.ua






Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

18:39
18-Квіт-2024
«Хатят лі русскіє вайни»
З таким рефреном звучала давно радянська пісня. Зміст якої полягав у тому, щоби перек
17:25
17-Квіт-2024
Полтавська земля багата на пам’ятки історії: бережімо нашу історію
Полтавська земля багата на пам’ятки історії. Це й не дивно, адже тисячі років тому ту
12:07
17-Квіт-2024
Відбулося засідання штабу з ліквідації наслідків ракетних ударів по Чернігову
Щойно відбулося засідання штабу з ліквідації наслідків ракетних ударів, - повідомляє
11:43
17-Квіт-2024
Ракетна атака рашистів по Чернігову: загиблі і багато поранених
У місті Чернігів триває рятувальна операція. Три ракетні удари по центру міста. Зруйн
19:25
16-Квіт-2024
Україна завдає росії потужні удари у відповідь!
Попри всю складність із боєприпасами, Україна завдає росії потужні удари у відповідь.
19:50
15-Квіт-2024
Харківщина. росіяни вдарили по Липецькій громаді: вбили двох та поранили чотирьох людей
Керованою авіабомбою по школі - ворог продовжує знищувати все живе. В селі Лук'янці п
20:41
14-Квіт-2024
У Києві перевірять законність розміщення церков Московського Патріархату на 73 земельних ділянках
У столиці перевірять законність розміщення на 73 комунальних земельних ділянках храмі
20:18
13-Квіт-2024
В Естонії планують визнати РПЦ терористичною організацією
Міністр внутрішніх справ Естонії Лаурі Ляенеметс має намір запропонувати парламенту к
21:38
11-Квіт-2024
Росіяни системно знищують нашу енергетичну систему
Це частина геноцидних практик- атаки на критичну інфраструктуру.
Ми повинні ак
20:45
10-Квіт-2024
Масована атака на Харківщину - троє загиблих, серед них дитина
Удар по Липцях, посеред дня росіяни атакували продуктовий магазин та аптеку, там здій
Усі новини