реклама партнерів:
Головна » Чернігів на фестивальній хвилі

Чернігів на фестивальній хвилі


Коментарі: 0 КУЛЬТУРА

Допомога проекту Європейської України - благодійний внесок
ваша підтримка важлива для незалежного видання
стань патроном
А ви вірите в дива? Наприклад у те, що хрущі прилітають не лише у «найхрущовішому» місяці травні? Адже наш «ХрущЪ—2009» прилетів саме до Дня молоді та ще й у Рік молоді (2009 оголошений саме таким). Вірите, що в шалену спеку можна співати, завзято танцювати, робити феєричні зачіски? (та хіба мало ще чого, було б лише бажання!). Та й назва міського молодіжного фестивалю «На всю котушку» говорить сама за себе. Вона, мабуть, і є лейтмотивом для молодих не лише за віком, а й за станом душі.
Розваги почалися на відкритому майданчику в Центральному парку культури і відпочинку в самий розпал, так би мовити, «сієсти». І тих, хто зібрався біля імпровізованої сцени фестивалю «На всю котушку», і самих виступаючих можна назвати мужніми людьми. Проте, відчуття, що поступово твоє тіло плавиться на сонці, не завадило розважатися сповна.
Для більшого «розігріву» ведучі провели конкурс «Пісня про літо», що логічно перейшов у конкурс караоке. Кожен бажаючий мав можливість продемонструвати свій талант у обох змаганнях та ще й отримати солодкі призи.
Цікаво було спостерігати процес перетворення звичайного волосся дівчат у незвичайні зачіски руками п’яти досвідчених майстрів—перукарів. Переможців креативного перукарського конкурсу визначав «глас народний» (на щастя, обійшлося без ножиць). Ними стали вишукана зачіска «Голлівуд» та пустотливо—романтична «Хуліганка» (інші: «Фея», «Сон» і «Креатив»)
Подіумне мистецтво, незважаючи на люту спеку, майстерно продемонстрували гарні дівчата з театру моди Вищого професійного училища побутового обслуговування. Під опікою продюсерського центру «МоцАрт» шалено танцювали вихованці школи танцю «The Best». Не обійшлося й без місцевих КВНівців, які розважали публіку. На фестивальній хвилі свято (навіть два!) супроводжував водограй пісень, навіть рибаківська «Fairtale» була досить непогано переспівана юним Романом! Чим не чернігівський аналог «Україна має
талант»!

День молоді не обмежився лише одним фестивалем. За першим, вже надвечір, розпочався другий — цілком гумористичний, а саме V Міжнародний ювілейний фестиваль молодіжного гумору «ХрущЪ—2009». Побачити молодіжний гумор в усіх його проявах можна було на сцені літнього театру, де змагалися команди з Білорусі (м. Гомель), Придністров’я (м. Тирасполь), Росії (м. Орел) і, звичайно, «Дивні люди» з Києва та чернігівська збірна «Только что». Усього й не описати, чого тільки тут не було: кумедні мініатюри, традиційна розминка, соціальні віршики, анекдоти. Також знайшли своїх «хазяїв» грошові призи конкурсу кращих жартів про Чернігів, що проводився на міському сайті. Наприкінці виступили відомі резиденти Comedy Club — Сталевар і Галуст (вони були у складі членів журі). Призи відповідно отримали — київська (Гран—прі вже втретє!), чернігівська та гомельська збірні, решта ж були відзначені в інших номінаціях.
Думається, немало глядачів не лише «розім’яли» собі живота, сміючись, а й продовжили собі життя на 10—15 годин (із розрахунку 1 хвилина сміху додає 5 хвилин життя (можна розглядати як бонус). Та як відверто висловився улюблений не лише молоддю Жан Рено: «Навіщо розповідати про фільм, якщо його можна подивитись? Це теж саме, якщо б ви кохали кого—небудь, але замість того, щоб займатися коханням, говорили про це…»
Отож, із огляду на те, що подібні фестивалі в нашому місті проводяться не вперше і не востаннє, радимо таке не пропускати — і вічна молодість вам гарантована!

P.S. ДЕНЬ МОЛОДІ — ТЕПЕР МІЖГАЛАКТИЧНИЙ!
Ще один традиційний фестиваль — «DJUICE Адреналін» — цього року змінив свій вже звичний земний образ і трансформувався в неочікуване космічне, захопливе дійство. Відтепер День молоді — свято міжпланетного масштабу! Підготовчим етапом до телепортації на планету DJUICE став захоплюючий «КОСМО—КВЕСТ». Для переходу на наступний космічний рівень учасники квесту виконували неймовірні завдання. Ну а ввечері всі присутні стали свідками епохально—грандіозної події: першого в історії людства міжгалактичного концерту гурту «Бумбокс». Побачити і почути живий концерт улюблених виконавців у місті Житомирі присутні змогли за допомогою прямої супутникової трансляції.

Інга ВІТКОВСЬКА
Газета "Чернгівські відомості", 1 липня 2009 року







Модуль не активізовано (module is not installed)

Останні новини

18:39
18-Квіт-2024
«Хатят лі русскіє вайни»
З таким рефреном звучала давно радянська пісня. Зміст якої полягав у тому, щоби перек
17:25
17-Квіт-2024
Полтавська земля багата на пам’ятки історії: бережімо нашу історію
Полтавська земля багата на пам’ятки історії. Це й не дивно, адже тисячі років тому ту
12:07
17-Квіт-2024
Відбулося засідання штабу з ліквідації наслідків ракетних ударів по Чернігову
Щойно відбулося засідання штабу з ліквідації наслідків ракетних ударів, - повідомляє
11:43
17-Квіт-2024
Ракетна атака рашистів по Чернігову: загиблі і багато поранених
У місті Чернігів триває рятувальна операція. Три ракетні удари по центру міста. Зруйн
19:25
16-Квіт-2024
Україна завдає росії потужні удари у відповідь!
Попри всю складність із боєприпасами, Україна завдає росії потужні удари у відповідь.
19:50
15-Квіт-2024
Харківщина. росіяни вдарили по Липецькій громаді: вбили двох та поранили чотирьох людей
Керованою авіабомбою по школі - ворог продовжує знищувати все живе. В селі Лук'янці п
20:41
14-Квіт-2024
У Києві перевірять законність розміщення церков Московського Патріархату на 73 земельних ділянках
У столиці перевірять законність розміщення на 73 комунальних земельних ділянках храмі
20:18
13-Квіт-2024
В Естонії планують визнати РПЦ терористичною організацією
Міністр внутрішніх справ Естонії Лаурі Ляенеметс має намір запропонувати парламенту к
21:38
11-Квіт-2024
Росіяни системно знищують нашу енергетичну систему
Це частина геноцидних практик- атаки на критичну інфраструктуру.
Ми повинні ак
20:45
10-Квіт-2024
Масована атака на Харківщину - троє загиблих, серед них дитина
Удар по Липцях, посеред дня росіяни атакували продуктовий магазин та аптеку, там здій
Усі новини